INFORMACIJE
Imate pitanja?
Pošaljite nam mail ili nam postavite pitanje putem chat boxa na drnu stranice!
   |   
Velika ponuda
smještaja, letova, transfera, rent-a-car usluga, tematskih parkova i dodatnih usluga u destinaciji. Pošaljite nam upit na info@odisea-travel.hr, a mi ćemo Vam poslati našu najbolju ponudu.
   |   

EGIPAT - HURGADA, KRSTARENJE PO NILU I KAIRO 

8 DANA AVION / BROD

Putovanje Egipat - Hurgada, krstarenje po Nilu i Kairo 8 dana avionom i brodom 
Polasci svake subote charterom iz Ljubljane od 02.03. do 26.10.2019.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – HURGADA večera ili all inclusive, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

2. DAN: HURGADA – ASSUAN doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Večera i noćenje.

3. DAN: ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje.

4. DAN: EDFU – ESNA – LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje.

5. DAN: LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Večera i noćenje.

6. DAN: LUXOR – KAIRO doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokretnim kabinama i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje.

7. DAN: KAIRO doručak, večera, noćenje
Doručak. Egipatski narod grad Kairo nazivaju „misr“ što na arapskom znači – Egipat. Odlazak u razgled Keopsove piramide, najstarijeg svjetskog čuda u Gizi i Kefrenove piramide, druge po veličini. Najmanja pripada faraonu Mikerin. Imati ćemo priliku vidjeti i sfingu, čuvaricu piramida. Nastavak do velikog Nacionalnog Muzeja u Kairu u kojem se čuvaju bogata nalazišta. Informativni razgled. Po želji, razgled dvorane mumija (doplata). Smještaj, večera i noćenje.

8. DAN: KAIRO – HURGADA – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Doručak. Autobusni prijevoz do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

Termini i polasci: 

02.03.
09.03.
16.03.
23.03.

 

30.03.

06.04.
13.04.
20.04. 

27.04.

04.05.
11.05.
18.05.
25.05.
01.06. 
08.06.
15.06.

Cijena aranžmana po osobi
u dvokrevetnoj sobi: 
 

6.910 kn

6.140 kn

6.910 kn

9.220 kn

7.150 kn

 

Termini i polasci: 

22.06

 

29.06.
28.09.

06.07.
13.07.
20.07.
27.07.
03.08.
10.08.
17.08.
24.08.
31.08.
05.10.
12.10.
19.10.

07.09.
14.09.
21.09.
 

26.10.

Cijena aranžmana po osobi
u dvokrevetnoj sobi: 
 

7.380 kn

7.540 kn

7.680 kn

7.380 kn

9.990 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu.

Popusti i doplate:

- Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu: 1220 kn
- Doplata za jednokrevetni kupe u vlaku: 750 kn
- Doplata za all inclusive na brodu: 890 kn
- Doplata za manji broj putnika (do 15): 390 kn
- Popust za dijete na dodatnom krevetu (do 12 godina): 20%
- Viza: 230 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH potrebna je viza koja se ishodi pri ulasku u zemlju. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice. 

Cijena uključuje:

·         izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana

·         zrakoplovne i sigurnosne pristojbe

·         krstarenje brodom po Nilu (5* deluxe) na bazi punog pansiona

·         hotelske usluge prema programu putovanja (hoteli 4* na bazi polupansiona odnosno 5* na bazi all inclusive usluge, polupansion u vlaku i u Kairu)

·         sve razglede prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)

·         prijevoz vlakom na relaciji Luxur-Kairo

·         lokalnog vodiča na engleskom jeziku i slovenskog pratitelja

·         trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

·         sve što nije navedeno pod "cijena uključuje"

·         viza 230 kn

·         putno osiguranje

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu: 1220 kn
Doplata za jednokrevetni kupe u vlaku: 750 kn
Doplata za all inclusive na brodu: 890 kn
Doplata za manji broj putnika (do 15): 390 kn

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.


Kako rezervirati ovo putovanje:

Za provjeru raspoloživosti pošaljite nam upit, nakon čega ćete dobiti neobvezujuću ponudu. Prilikom potvrde rezervacije potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Po konačnoj uplati primit ćete završno pismo ili voucher sa svim detaljima putovanja najkasnije 2 dana prije putovanja.

ŠIFRA ARANŽMANA: NAZIV-2019-PA.

Rezervacija / upit

Kako bi rezervirali ovo putovanje, molimo popunite tražene podatke. Po primitku Vašeg upita, na Email ćete dobiti neobvezujuću ponudu i sve informacije u najkraćem roku.
top