INFORMACIJE
Imate pitanja?
Pošaljite nam mail ili nam postavite pitanje putem chat boxa na drnu stranice!
   |   
Velika ponuda
smještaja, letova, transfera, rent-a-car usluga, tematskih parkova i dodatnih usluga u destinaciji. Pošaljite nam upit na info@odisea-travel.hr, a mi ćemo Vam poslati našu najbolju ponudu.
   |   

Fakultativni izleti Turska 

 

 

Perge, Aspendos, Kursunlu

Jedan od najpopularnijih izleta koji će očarati sve ljubitelje povijesti, jer ćemo razgledati tri izvrsno očuvana antička grada Pamfilije. Naše prvo zaustavljanje biti će u Pergae, gdje se i danas možete diviti ostacima gradskih zidina, rimskim i helenističkim vratima, stadionu i rimskim termama. Put ćemo nastaviti do Aspendosa, gdje se nalazi najbolje sačuvan rimski amfiteatar na svijetu. Nakon ručka slijedi još posjet nacionalnom parku Kursunlu u blizini Antalye te slapovima rijeke Dueden.

Informativna cijena: 52 € 

Manavgat
Grad Manavgat leži između Antalye i Alanye i diči se najvećim bazarom na antalijskoj rivijeri. Izlet počinjemo plovidbom po rijeci Manavgat do ušća rijeke u more, gdje ćemo zastati kako bismo se okupali u slatkoj ili slanoj vodi – u rijeci ili moru. Nakon kupanja slijedi ručak na brodu, zatim posjet bazaru gdje se možete okušati u cjenkanju. U neposrednoj blizini bazara nalazi se jedina džamija s četiri minareta na južnoj obali Turske – moguć posjet. Ugodan dan u prirodi završit ćemo još jednom znamenitošću Manavgata: riječnim slapovima na kojima su se snimali mnogi filmovi.

Informativna cijena: 36 €

 

Posjet Antaliji

U jutarnjim satima krećemo u Antaliju u predgrađe Lara, gdje ćemo se uz obalu mora diviti četrdesetmetarskom slapu Karpuzkaldiran na rijeci Düden. Nakon toga ćemo posjetiti najveću zlatarnicu u Antalyi, pa se možete okušate u cjenkanju sa spretnim turskim trgovcima ; sljedeće zaustavljanje biti će u trgovinama s velikim izborom kožnih proizvoda koje ondje možete i kupiti. Slijedi vožnja do stare gradske jezgre Kaleici gdje ćemo pogledati Hadrijanova vrata, Ataturkov trg i znamenite zidine iz doba Seldžuka; nakon toga slijedi slobodno vrijeme za kupovanje začina, tekstilnih proizvoda i suvenira.

Informativna cijena: 17 € 

Pamukkale

Nakon ranojutarnjeg polaska iz hotela slijedi vožnja preko planinskog lanca Taurus prema »pamučnoj tvrđavi« Pamukkale, jednoj od najvećih turskih i svjetskih znamenitosti koja je pod zaštitom UNESCO-a. Na putu u Pamukkale zaustavit ćemo se u gradu Denizli, koji je poznat po najkvalitetnijem pamuku u Turskoj. U Pamukkale slijedi najprije ručak, a potom posjet antičkom gradu Hierapolisu s najvećim grobljem (nekropolom) koja se sastoji od više od dvije tisuće grobnica i sarkofaga, te rimskim teatrom i agorom. Mogućnost kupanja u Kleopatrinom bazenu, za koji vjeruju da je izvor zdravlja i mladosti (doplata 11 eura!). Potom slijedi slobodno vrijeme za razgledanje znamenite bijele vapnenačke terase sa stalaktitima, koritima i puteljcima koji svjetlucaju bijelo-plavim tonovima. Savršena pozadina za bajkovite fotografije! Na putu natrag ćete i večerati; povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

Informativna cijena: 72 € 

Posjet Alanyi

Izlet počinjemo posjetom terasastim brežuljcima oko grada Alanye, gdje ćemo pogledati i plantaže banana. Posjetit ćemo veliku trgovinu kože, a zatim se odvesti prema planinskom lancu Taurus. Zaustavljamo se na rijeci Dimcay, gdje slijedi ručak, a u rijeci se možete i okupati. Nakon ručka povratak u centar Alanije i razgled impresivne otomanske tvrđave i zidina iz 14. stoljeća, s prekrasnom panoramom za nezaboravne fotografije. Unutar citadele sačuvane su slikovite kuće, džamije i bizantska crkva ukrašena freskama. Ispod zidina na istočnoj strani nalazi se znamenita osmerokutna crvena tvrđava-Kizil Kule, visoka 45 metara. Slijedi šetnja prekrasnom promenadom uz more do slikovite marine, gdje ćete se odmoriti u jednoj od brojnih taverni. Očekuje vas još i posjet džamiji u središtu Alanye. Neizostavna je i kupovina suvenira na bazaru, u šarenim trgovinama u kojima spretni trgovci mame prolaznike proizvodima od keramike, tekstila, kože te zlatnim i srebrnim nakitom.

Informativna cijena: 35 € 

Turska večer

U večernjim satima autobusom ćemo se odvesti do obližnjeg Karavan Saraja, izgrađenog u 13. stoljeću. Nakon večere počinje bogat program koji će predstaviti tradicionalne turske plesove i glazbu. Nastupit će više folklornih skupina iz različitih područja Turske, a biti će tu i trbušnih plesačica te nastup derviša. Večera i piće (vino, pivo, bezalkoholna pića, rakija) uključeni su u cijenu.

Informativna cijena: 35 € 

Safari džipom
U jutarnjim satima džipovima krećemo prema planinskom lancu Taurus. Očarat će vas nedirnuta priroda s brojnim potocima i rijekama. Na rijeci ćemo se zaustaviti dva puta, uz mogućnost kupanja. Posjetit ćemo dva tipična sela gdje stanovnici još uvijek žive tradicionalnim životom. U jednom od njih razgledat ćemo i džamiju. Ručak je uključen u cijenu izleta. Izlet je namijenjen svima koji vole i malo uzbuđenja.

Informativna cijena: 45 €.

 

Opisi su informativnog karaktera, konačnu cijenu i konkretan opis izleta prilagođen stanju na terenu dobiti ćete od predstavnika na destinaciji.

Rezervacija / upit

Kako bi rezervirali ovo putovanje, molimo popunite tražene podatke. Po primitku Vašeg upita, na Email ćete dobiti neobvezujuću ponudu i sve informacije u najkraćem roku.
top