INFORMACIJE
Imate pitanja?
Pošaljite nam mail ili nam postavite pitanje putem chat boxa na drnu stranice!
   |   
Velika ponuda
smještaja, letova, transfera, rent-a-car usluga, tematskih parkova i dodatnih usluga u destinaciji. Pošaljite nam upit na info@odisea-travel.hr, a mi ćemo Vam poslati našu najbolju ponudu.
   |   

Zašto Sharm el Sheikh?

 

 

Egipat – bunar nepoznate dubine.
Putnici se već stoljećima dive velikim piramidama Egipta; u zadnje vrijeme mnogi su otkrili da je u Egiptu moguće doživjeti i otkriti mnogo više – ne samo povijesne, već i prirodne i kulturne znamenitosti. Primjećujemo da se većina putnika nakon prvog posjeta u Egipat želi vratiti baš zbog toga što su otkrili brojna nova lica te arapske države. Kada upoznaju povijesnu riznicu, žele vidjeti i doživjeti i pustolovine u izuzetnoj prirodi pustinje i oaza te iskusiti raznolikost gradova ili proživjeti odmor u prekrasnim hotelima uz Crveno more i upoznati njegov nevjerojatno bogat podvodni svijet koji iznenađuje i najveće poznavatelje. Poslušali smo vas i obogatili našu ponudu odmora uz Crveno more, osobito za one koji u Egipat putuju prvi put, za one koji žele nadograditi svoja znanja o toj zemlji kao i one koji uživaju u povijesti; za ljubitelje mira, boja ali i uzbudljivosti pustinje, za sve željne pustolovina ali i one koji bi samo ljenčarili uz obalu, kao i sve koji ne mogu bez aktivnosti i iznenađenja. U tome nam pomažu ankete koje ispunjavaju gosti te iskustva i prijedlozi vodiča. Svoje programe tako neprestano usavršavamo i dopunjujemo. Ne pratimo trendove, već ih stvaramo. Neka vaše otkrivanje Egipta nikada ne završi!

Prosječna temperatura u oC

 

 

Svibanj

Lipanj

Srpanj

Kolovoz

Rujan

Listopad

Studeni

 

Zrak

29

31

32

33

31

27

23

More

24

25

26

26

25

24

23

Pozivamo vas u Egipat

  • zbog toploga mora tijekom cijele godine i prekrasnog podvodnog svijeta, 250 koraljnih grebena i 1000 vrsta riba
  • jer možete uživati u golfu na igralištima na području Hurgade (El Gouna, Makadi Bay i Soma Bay) i Sharm El Sheikha
  • zbog spoja raskošne udobnosti hotela i arapskog meteža, uključujući i vodenu lulu (»šišu«) i beskonačna cjenkanja oko cijene suvenira
  • jer je blizu Europe, ali istodobno i povijesnih znamenitosti koje će odmor učiniti zanimljivim
  • jer možete uživati u jahanju deva u pratnji beduina
  • jer izvan turističkih ruta možete doživjeti pravi Egipat

Najznačajnije zone

Sharm el Sheikh na arapskom jeziku znači „Šeikov zaljev". Mjesto je pravi turistički fenomen. U samo zadnjih deset godina razvilo se u jedno od najneobičnijih i najprivlačnijih svetskih ljetovališta. Razloga ima nekoliko: Sharm se nalazi na jednom od najpopularnijih mjesta među zajubljenicima ronjenja; ljetovalište raspolaže mnogobrojnim hotelima i resortima, koji posjetitelju nude tisuću i jednu mogućnost izbora pravog smještaja, zabave, animacije i mogućnosti sportskih užitaka, a nije zanemarivo niti što je poznat kao jedno od najčišćih i najuređenijih ljetovališta u Egiptu, te su mu nadjenuli nadimak „djelić raja". Koraljni greben koji počinje u nacionalnom parku Ras Mohamed proteže se sve do Akabe na jordanskoj obali, i upravo zbog toga vas pozivamo u ovaj čarobni kutak svijeta. Sharm el Sheikh je je idealno mjesto za iskusne ronioce ali i za one kojima su dovoljni tek maska i peraje, za golfere, za obitelji koje traže odmor na pješčanoj plaži i toplom suncu. Neki ga nazivaju „biserom Sinaja". Raskošni podvodni svijet Sharm el Sheikha poznat je u čitavom svijetu i pasionirani roniopci opisuju ga samo u superlativima. Obala Crvenog mora i Veliki australski koraljni greben smatraju se najboljim ronilačkim područjima svijeta.

Naama Bay omiljeno je odmaralište, s prelijepom šetnicom, mnogo trgovina, barova, restorana, tradicionalnih kavana iz kojih se glazba nadaleko čuje. Za sve željne zabave i plesa u diskotekama, prava su odredišta Budha Bar, Pasha, Hard Rock Caffe. Još jedna zanimljivost: Naama Bay na hebrejskom znači ljubazan.
Old Sharm (Sharm El Maya) je mjesto koje je očuvalo svoju izvornost, što možete osjetiti prilikom posjeta bazaru ili dok se, kupujući suvenire, cjenkate s domaćinima. Možete i samo sjesti u jednu od tipičnih kavana, probati tradicionalnu vodenu lulu (»šišu«) i prepustiti se ležernosti Old Sharma.

Ras Umm Sid (Hadaba) se zbog razvoja turizma u skorije vrijeme pretvorio u veće turističko odmaralište s bogatim izborom zabave u brojnim kavanama, trgovinama, barovima te na predstavama s delfinima.
Nabq Bay jedno je od najmodernijih i najnovijih središta na području Sharm El Sheikha. Nalazi se sjeverno od Naama Baya i zračne luke, a na kraju hotelskih kompleksa prelazi u istoimeni zaštićeni obalni prirodni park. U predjelu Nabq Bay nalaze se prvoklasna hotelska naselja, većinom s ponudom »sve uključeno«, uz lijepo uređene pješčane plaže i s velikom ponudom trgovina, restorana i barova u La Stradi, ulici za kupovinu.

Dahab
Dahab je malo naselje u akabskom zaljevu na istočnoj strani Sinajskog poluotoka, okruženo sinajskim planinama i prekrasnom plažom. Poznato je kao obalna oaza; na arapskom riječ dahab znači zlato-to je pijesak koji daje boju tamošnjim plažama iz snova. Dahab je idealna egzotična oaza mira i vodenih i drugih aktivnosti kao što su ronjenje, windsurfing, kiting, ronjenje na dah i pustinjski safariji. U usporedbi s drugim turističkim predjelima, još je uvijek jedno od rijetkih autentičnih naselja egipatske obale, koje je nastalo kao beduinsko ribarsko naselje, nakon čega je izraslo u omiljeno odredište hipija iz cijelog svijeta (60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća). Do danas je očuvalo prepoznatljivu boemsku atmosferu. Posjetite Dahab, osjetite vjetar u kosi i za trenutak se »izgubite« u beduinskom naselju – ti će vam trenuci zasigurno ostati u nezaboravnoj uspomeni. Šarmantni Dahab je odmaralište koje odražava upravo ono što su surferi i ronioci prije nekoliko godina otkrili – izvornost. Kada završi dan koji ste proveli s vjetrom u kosi, jureći na dasci površinom prelijepog mora, u zraku se osjeća ono nešto što vas ispunjava smirenošću, zadovoljstvom, osjećajem opuštenosti i trijumfa. Dahab sigurno ima dušu i karakter.

VAŽNO: Za oštećenu ili izgubljenu sportsku opremu kao što su daske za jedrenje i kite u prijevozu zračna luka–hotel–zračna luka organizator ne preuzima nikakvu odgovornost.

Rezervacija / upit

Kako bi rezervirali ovo putovanje, molimo popunite tražene podatke. Po primitku Vašeg upita, na Email ćete dobiti neobvezujuću ponudu i sve informacije u najkraćem roku.
top