CELESTYAL CRYSTAL, GRČKA I TURSKA

·     

ISTANBUL-ÇANAKKALE-VOLOS-KRETA-SANTORINI-MYKONOS-ATENA

VRIJEDNOST VIŠE:
uključena 2 izleta
- puni pansion na brodu
- all inclusive piće na brodu
- shuttle bus na Mykonosu


Garantirani polazak!

Itinerer:


dan

luka

dolazak

polazak

NED

ISTANBUL (TURSKA)

15:30

--

PON

ISTANBUL (TURSKA)

--

20:00

UTO

ÇANAKKALE (TURSKA)

07:00

17:00

SRI

VOLOS (GRČKA)

07:00

17:00

ČET

KRETA, Heraklion (GRČKA)

13:00

23:59

PET

SANTORINI* (GRČKA)

07:00

13:00

PET

MYKONOS* (GRČKA)

19:00

--

SUB

MYKONOS* (GRČKA)

--

02:00

SUB

ATENA (GRČKA)

09:00

--

NED

ISTANBUL (TURSKA)

15:30

 


*ovisno o vremenskim prilikama

1. dan 3.5.: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova.  Polazak zrakoplova Turkish Airlines na liniji TK1054 u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul u 12:25 sati po lokalnom vremenu. Transfer do luke ukrcaja. Smještaj u kabine. Slobodno vrijeme za istraživanje broda ili šetnju Istanbulom u pratnji voditelja putovanja. Noćenje na brodu.

2. dan 4.5.: ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET KRSTARENJE BOSPOROM)
Doručak. Današnji dan predviđen je za uživanje na brodu, samostalno istraživanje Istanbula ili odlazak na zajednički izlet krstarenje Bosporom. Bospor povezuje dva kontinenta Europu i Aziju. Uživajte u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Dok ćete se probijati između tradicionalnih ribarskih brodova i trajekta primijetit ćete Orijent i Zapad. Glamurozna palača Dolmabahçe iz 19. st. i bivša osmanska palača Çirağan, sada luksuzni hotel na europskoj strani rijeke. Na azijskoj strani vidjet ćete ljetne rezidencije sultana, palaču Beylerbeyi te Anadolusihari srednjovjekovnu tvrđavu. Dolazak  na kopno i odlazak do labirintske tržnice začina. Povratak na brod te isplovljavanje u 20:00 sati.

3. dan 5.5.: ÇANAKKALE
Ujutro se budite u Çanakkale, gradu i luci u Turskoj na južnoj azijskoj strani Dardanela, povijesno i mitološki bogato područje te domovina mnogih legendi. Ovaj turistički grad jedan je od najznačajnijih gradova proizvodnje keramike u vrijeme otomanskog carstva. Uživajte u turskoj gastronomiji: poznati kebab, kofte (ekvivalent mesnim okruglicama), juha od jogurta s raznim začinima (metvica, špinat, peršin…), dolme (povrće punjeno mesom ili smjesom riže i začina), baklave isl. Isplovljavanje broda  u 17:00 sati. Noćenje.

4. dan 6.5.: VOLOS
Danas se budite u Volosu u Grčkoj, jednom od najvećih i najatraktivnijih grčkih gradova, ujedno i jednoj od najistaknutijih luka. Uz bogatu povijest čiji se tragovi mogu vidjeti na svakom koraku, zanimljivi sakralni objekti, muzeji i arhitektura ovaj grad čine izuzetno interesantnim. Iz Volosa se prostire pogled prema planini Pelion. Neprobojne šume planine potaknule su mnoge legende između kojih  je i ta da su prema grčkoj mitologiji upravo tu živjeli kentauri. Isplovljavanje broda u 17 h. Noćenje.

5. dan 7.5.: KRETA
Doručak. Danas oko 13:00 sati uplovljavamo na Kretu. Kreta je otok izobilja koji još od doba antike slovi za pravi biser Sredozemlja. Prekrasne plaže, kristalno čisto more, nasadi maslina, planine, klanci, jame i visoravni nude svakome ponešto, od aktivnog odmora do izleta, razgledanja znamenitosti i sportskih aktivnosti. Kreta je otok suprotnosti na kojem se suvremena turistička ponuda sve vrijeme prepliće s besmrtnom tradicijom i poviješću. Heraklion je glavni grad Krete i četvrti grad po veličini u Grčkoj. Tu vas očekuje mnoštvo modernih trgovina, tradicionalnih ali i vrlo modernih restorana, Arheološki muzej s reprezentativnim primjercima minojske kulture te prekrasna katedrala Agios Minas koja prima do 8 000 ljudi i ima izvrsnu akustiku. U sklopu krstarenja uključen je izlet u Knosos, palaču koja se smatra najstarijim europskim gradom. Duge i krivudave ceste drevnog grada Krete postupno razotkrivaju izvanrednu umjetnost i arhitekturu. Povratak na brod. Isplovljavanje u 23:59 sati. Noćenje.

6. dan 8.5.: SANTORINI-MYKONOS
U jutarnjim satima uplovljavamo na Santorini - jedan od najljepših bisera među grčkim otocima koji je nastao uslijed vulkanske erupcije, te je stvoren mit o izgubljenom gradu Atlantidi koja se možda nalazi upravo ovdje… Dojam koji ostavlja predivan vulkanski kraj upotpunjuju ljubaznost domaćina, brojne plaže s crnim vulkanskim pijeskom uz čisto Egejsko more, tisućljetna povijest i sela izgrađena na strmim klisurama s bijelo - plavim kućama svojstvenim cikladskoj arhitekturi. To je otok koji je po veličini malen, ali po ljepoti toliko velik da je glas o njemu obišao cijeli svijet. U sklopu krstarenja uklučen je izlet u Oiu, drugo po veličini selo na otoku. Vožnja kroz sela Firostefani, Imerovigli i Megalochori okružena vinogradima i prekrasnim krajolikom. Po dolasku u Oiu slijedi šetnja blistavim bijelim ulicama kroz prekrasan labiriint trgovina, kafića, galerija i restorana. Povratak na brod i isplovljavanje prema Mykonosu u 13:00 sati. Opustite se na brodu uz ručak, ležaljke uz bazen te pripremite za ludi provod koji vas čeka na Mykonosu. Uplovljavanje u 19:00 sati.  Mykonos je mondeno ljetovalište i jedan od najpopularnijih grčkih otoka. Krasi ga vizura tradicionalnih grčkih bijelih fasada, mnoštva vjetrenjača u kontrastu s plavetnilom mora. Ovdje vas očekuje mnoštvo barova, restorančića, tradicionalnih grčkih taverni te otmjenih butika i luksuznih hotela koji se kriju u krivudavim uličicama. To je otok koji je postao omiljena destinacija jet seta koji ovdje  dolaze na nezaboravan provod. Najprepoznatljiviji dio Mikonosa zove se Mala Venecija, s kućama živopisnih fasada i šarenih balkona koje zapljuskuje more. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan 9.5.: MYKONOS-ATENA
Isplovljavanje broda u 02:00 sati. Noćenje na brodu uz plovidbu prema Ateni. Uplovljavanje u Atenu u 09:00 sati. Grad bogate povijesti, mitova i grčkih bogova, centar antičkog grčkog svijeta u kojem se nalaze najznačajniji spomenici svjetske kulturne baštine. Prošećite do četvrti Plaka živopisnom djelu Atene i kušajte čuvene musake, pita gyros ili souvlaki te sve to začinite tradicionalnim pićem, rakijom Uzo ili Metaxom. Isplovljavanje broda u16:00 sati i plovidba prema Istanbulu. Noćenje.

8. dan 10.5.: ISTANBUL
Doručak. Uplovljavanje broda u Istanbulsku luku. Nakon iskrcaja slijedi transfer do hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te foklorni program. Noćenje.

9. dan 11.5.: ISTANBUL-ZAGREB
Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 7:05 h s dolaskom u Zagreb u 08:15 h.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska

03.05.2020.

First Minute cijena

5.990

Redovna cijena

6.490

Lučke i zrakoplovne pristojbe

3.490


First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom  na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb (Turkish Airlines, ekonomska klasa)
- transfer zračna luka-luka ukrcaja (IST) - luka iskrcaja (IST) - zračna luka
- krstarenje brodom Celestyal Crystal prema programu
- smještaj u unutarnjoj dvokrevetnoj kabini tijekom krstarenja (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV)
- puni pansion na brodu
- all inclusive paket pića za vrijeme krstarenja
- izlet Knosos (Kreta)
- izlet Oia (Santorini)
- „Shuttle bus“ na Mykonosu
- napojnice na brodu u izosu od 4 eur po osobi i danu
- animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom i predstave, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, ležaljki
- 1 noćenje u hotelu 4* u Istanbulu
- pratitelja putovanja iz Zagreba
- organizacija i priprema putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- pristojbe zračnih luka i lučke pristojbe  koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana
 3.490 kn
- ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana
- fakultativne izlete
- obroke koji nisu uključeni u cijenu
- Doplata za vanjsku kabinu ( prozorska ) 
990 kn po osobi
- Doplata za jednokrevetnu kabinu:
 1.890 kn

POPUSTI:
- Dijete do 12 godina u kabini sa 2 odraslih plaća 
2.990 kn + pristojbe zračnih luka i brodske pristojbe
- Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 
200 kn popusta

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Poludnevni izlet krstarenje Bosporom: 
450 kn (minimum prijavljenih putnika 15)
- Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 
350 kn

LET: Turkish Airlines

TK1054  03MAY  ZAGIST   0910 1225
TK1053  11MAY  ISTZAG   0705 0815


Kako rezervirati ovo putovanje:

Za provjeru raspoloživosti pošaljite nam upit, nakon čega ćete dobiti neobvezujuću ponudu. Prilikom potvrde rezervacije potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Po konačnoj uplati primit ćete završno pismo ili voucher sa svim detaljima putovanja najkasnije 2 dana prije putovanja.

ŠIFRA ARANŽMANA: NAZIV-2020-BP.

Rezervacija / upit

Kako bi rezervirali ovo putovanje, molimo popunite tražene podatke. Po primitku Vašeg upita, na Email ćete dobiti neobvezujuću ponudu i sve informacije u najkraćem roku.
top