Argentina i Čile s Patagonijom i Iguazu slapovima – 15 dana

0
Cijena
Od36.540 kn
Cijena
Od36.540 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
21/10/2022
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

193

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

15 dana / 12 noćenja
Polasci: 21.10.2022.
Zagreb
Osnovne informacije
Argentina i Čile s Patagonijom i Iguazu slapovima - 15 dana / 12 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

POLAZAK 21.10. – 04.11.2022. | CIJENA  36.540 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Program putovanja

Dan 1ZAGREB – AMSTERDAM – BUENOS AIRES

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Amsterdam u 15.05 sati na liniji KL1944 (KLM). Dolazak u Amsterdam u 17.10 sati. Nastavak leta za Buenos Aires u 20.55 sati na liniji KL701 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Dan 2BUENOS AIRES

Dolazak u Buenos Aires predviđen je u 6.45 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak na razgled Buenos Airesa kojeg od milja nazivaju Kraljicom Plate („Reina del Plata“). Tijekom razgleda upoznat ćemo neke od najpoznatijih dijelova grada: Aveniju 9. srpnja, najširu aveniju na svijetu s poznatim obeliskom, simbolom Buenos Airesa, te zgradom opere – Teatrom Colón. Potom, razgled glavnog gradskog trga, Plaze de Mayo, na kojem se nalaze Casa Rosada – sjedište argentinske vlasti, vijećnica i katedrala. Razgled četvrti San Telmo, nekad riječne luke, a danas gradske četvrti u kojoj su se smjestile posebno atraktivne, šarene uličice La Boca i Caminito, poznate po čestim izvedbama tanga na otvorenom. Zatim, odlazak u Puerto Madero, najnovije gradske četvrti izgrađene na mjestu bivše teretne luke, koja je koncem 19. stoljeća, kada je izgubila na važnosti zbog potrebe izgradnje veće i prikladnije luke, transformirana u iznimno lijepu i modernu četvrt s pregršt restorana, kafića, barova i noćnih klubova. Prije povratka u hotel, vožnja kroz četvrti Palermo, s prekrasnim parkovima i vrtovima, i Recoleta, elegantne četvrti europskog stila i latinoameričkog duha. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na Tango Show s večerom (uključen transfer). Noćenje.

Dan 3BUENOS AIRES - (fakultativni izlet MONTEVIDEO /URUGVAJ)

Nakon doručka slobodan dan za vlastite programe ili fakultativno: cjelodnevni izlet u Montevideo – Urugvaj (uključen ručak i transfer katamaranom). Polazak katamaranom iz Buenos Airesa u jutarnjim satima (plovidba u trajanju od 3 sata). Po dolasku slijedi razgled grada. Posjet starom dijelu grada: Ustavni trg, katedrala, gradska vijećnica, kazalište Solis, Trg Neovisnosti sa spomenikom nacionalnom heroju Artigasu, zgrada Kongresa, najveći i najljepši gradski park Prado s Vrtom ruža te spomenikom La Diligencia. Odlazak do brda Montevideo odakle se pruža pogled na prekrasan Montevideo zaljev. Posjet parku Battle and Ordonez, prolazak pored obeliska i nogometnog stadiona. Vožnja kroz rezidencijalnu četvrt Carrasco i duž gradskih plaža. Slobodno vrijeme do transfera u luku, a polazak katamarana natrag prema Buenos Airesu u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Buenos Aires, transfer do hotela. Noćenje.

Dan 4BUENOS AIRES – SLAPOVI IGUAZU (ARGENTINSKA I BRAZILSKA STRANA NACIONALNOG PARKA)

Nakon ranog doručka odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Prijava na let za Puerto Iguazu u 6.10 sati na liniji AR2714 (Aerolineas Argentinas). Dolazak u Puerto Iguazu u 8.00 sati. Preporuka je da se odjenete u udobnu odjeću i obuću jer se po dolasku u zračnu luku izravno odlazi na razgled argentinskog dijela Nacionalnog parka, kojeg većina smatra čak i ljepšim od brazilskog. Drveni mostići vode do Vražjeg grotla, najvećeg i najljepšeg slapa Parka, okruženog pravom džunglom prepunom tropskih ptica, što sve zajedno čini jedan od najljepših krajolika Južne Amerike. Ručak u restoranu (nije uključen u cijenu). Po završetku razgleda argentinskog dijela nacionalnog parka Iguazu, odlazak prema brazilskoj strani slapova. Slijedi razgled slapova Iguazu s brazilske strane tijekom kojeg se pruža prekrasan pogled na slapove i Đavolje ždrijelo. Šetnja stazicama i mostićima, prateći kaskade slapova gotovo do podnožja Đavoljeg ždrijela, odakle se pruža nevjerojatan pogled i doživljaj. Po završetku razgleda, stanka za kasni ručak (nije uključen u cijenu aranžmana) i kupovinu suvenira. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak prema hotelu u Puerto Iguazu. Smještaj. Noćenje.

Dan 5PUERTO IGUAZU – USHUAIA

Odjava iz hotela te prijava na let za Ushuaiu, najjužniji grad na svijetu, smješten na argentinskome dijelu Ognjene zemlje. S ponosom nosi titulu grada na kraju svijeta. Iako tamo vlada vječni led i snijeg, europski su je pomorci tako nazvali zbog vatre koju su palili starosjedioci. Grad je i polazišno mjesto za mnoge izlete na Antarktiku, kao i odredište velikih kruzera. Brojni otoci oko grada prepuni su životinja, ptica, pingvina i tuljana, a uz malo sreće, u moru se mogu vidjeti i kitovi ubojice (orke). Po dolasku, smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 6USHUAIA

Doručak u hotelu. U prijepodnevnim satima odlazak na poludnevni razgled prekrasnog Nacionalnog parka Tierra del Fuego, 12 km udaljenog od grada Ushuaia, najjužnijeg dijela andsko-patagonijske šume. Zauzima površinu od 63.000 hektara i prekriven je makijom, grmovima bobičastog voća, cvijećem koje nalikuje orhidejama, ljubičicama i drugim biljem. Kako se prati planinska cesta, mogu se vidjeti tresetišta i dabrove brane, prije dolaska do rijeke Lapataia. Nakon prelaska rijeke otvara se prekrasan pogled na Zelenu lagunu te brojne patke i ibise koji ovdje svraćaju svakog ljeta. Nešto dužom šetnjom po stazi možete doći do Crne lagune ili se pak odlučiti za Dabrov put na kojem se mogu susresti te slatke životinje i vidjeti kako žive. U uvali Lapataia moguće je posjetiti sačuvano arheološko nalazište drevnih stanovnika ovih prostora, naroda Yamana. Prije povratka u Ushuaiju zaustavit ćemo se kod jezera Roca čija se boja mijenja ovisno o vremenskim prilikama. Za poslijepodne je predviđen poludnevni izlet krstarenje kanalom Beagle. Tijekom plovidbe kanalom, prolazi se kroz zaljev Ushuaia, plovi se dalje sjevernom obala kanala s pogledom na čudesan arhipelag i svjetionik Les Eclaireus gdje je moguće posjetiti različita staništa ptica i tuljana te više vrsta obalnih i morskih ptica (albatrosi, morske laste, kormorani, kameničari). Nakon kratkog obilaska svjetionika slijedi povratak u Ushuaiju. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 7USHUAIA – EL CALAFATE

Doručak u hotelu. Prijevoz do zračne luke i let prema El Calafateu u 11.05 sati s dolaskom u El Calafate u 12.25 sati. Po dolasku, prijevoz do hotela. Prijava i smještaj. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor i vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

Dan 8EL CALAFATE – PERITO MORENO LEDENJAK

Doručak u hotelu. Pitoreskni gradić El Calafate poznat je kao najbliže polazišno mjesto za obilazak jednog od argentinskih čuda – glasoviti ledenjak Perito Moreno. Nakon 80 km vožnje dolazi se do Nacionalnog parka Los Glaciares u kojem se nalazi ledenjak. Tijekom vožnje, prvih 40 km okružuje nas patagonijska stepa, a po ulasku u Nacionalni park vegetacija se znatno mijenja: bjelogorica završava i zamjenjuje ju zimzelena vegetacija crnogorice, raznorazno raslinje i cvijeće raznih boja. Po dolasku na sam glečer, blještavilo ledene sante oduzima dah, a šetnja po kamenim i drvenim stepenicama, kojima se spušta po obali, omogućuje različite perspektive gledanja na Perito Moreno. Slobodno vrijeme za šetnju po uređenim stazama i puteljcima parka. Fakultativno (uz doplatu na licu mjesta) predlažemo odlazak na nautički safari. Brod polazi iz pristaništa Bajo de Las Sombras, a plovi duž bočni zid glečera, na udaljenosti ne bližoj od 300 metara jer su odvajanja ledenih gromada česta i nepredvidljiva. Ledenjak Perito Moreno tako se može promatrati u apsolutnoj tišini iz samog podnožja što omogućuje jedinstveni doživljaj njegove snage i veličine (prosječna visina je 60 metara!). Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 9EL CALAFATE – TORRES DEL PAINE (ČILE) – PUERTO NATALES

Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Nacionalnom parku Torres del Paine, čileanski nacionalni park, 1978. godine proglašen rezervatom biosfere UNESCO-a. Vožnja do špilje Milodon, prirodnog spomenika koji se nalazi na brdu Benitez, na 25 km od Puerto Natalesa. Kraći obilazak špilje, duge 200 metara, visoke 30 i široke 80 metara. Tu su nađeni ostaci izumrlih životinja poput zubatog tigra, američkog prakonja, prahistorijskog spiljskog medvjeda, patagonijske pantere i velikog sisavca, poznatog kao „Milodon“. Zaustavljanje kod rezervata Cerro Castillo zbog okrjepe i kraćeg odmora te nastavak putovanja prema NP Torres del Paine. Za vrijeme vožnje prolazimo pokraj tipičnih rančeva i promatramo kako se mijenja krajolik: patagonijske stepe s trnovitim i kržljavim drvećem prelaze u listopadne šume s antarktičkim drvećem. Putem ćemo imati priliku vidjeti svu raskoš bogatog biljnog i životinjskog svijeta ovog područja, a uz malo sreće i gvanako, divlju devu vrlo nalik ljami. Osim životinja, jedna od glavnih atrakcija parka je granitni masiv, nastao prije više milijuna godina. Centralni dio parka zauzimaju tri veličanstvena planinska granitna vrha pokrivenog crnim škriljevcem koja se izdižu nad ledenjačkim jezerom kristalno čiste i izrazito plave boje. Nakon ručka (uključen) uputit ćemo se do Sivog jezera (Lago Grey) odakle se pruža fascinantan panoramski pogled na ledenjak Grey. Dolazak u Puerto Natales. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 10PUERTO NATALES – PUNTA ARENAS

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo južno prema Punta Arenasu. Po dolasku, slijedi poludnevni razgled grada. Punta Arenas je najjužniji kontinentalni grad Južne Amerike, osnovan 1848. na obalama Magellanovog tjesnaca. Prolaz Avenijom nezavisnosti sa mnogim spomenicima te odlazak do vidikovca Cerro La Cruz, odakle se pruža pogled na gradske krovove, Magellanov tjesnac i otok Ognjena zemlja u pozadini. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 11PUNTA ARENAS – SANTIAGO DE CHILE

Nakon doručka i odjave iz hotela, krećemo prema zračnoj luci u Punta Arenasu gdje se ukrcavamo u zrakoplov za Santiago de Chile u 13.55 sati. Po dolasku u čileansku prijestolnicu oko 17.20 sati transfer do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme za odmor i vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

Dan 12SANTIAGO DE CHILE

Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled Santiaga, grada kontrasta u kojemu se ostaci kolonijalne prošlosti susreću s modernim građevinama financijskog centra: Avenija Ejercito, Avenija Blanco, O’Higgins Park, trkalište Santiago – jedna od najljepših staza za konjičke utrke u Južnoj Americi, zatim predsjednička palača Palacio de la Moneda, gradska vijećnica. Slijedi odlazak do glavnog trga Plaza de Armas gdje se nalaze katedrala, zgrada pošte i Povijesni muzej. Nastavak vožnje do brda San Cristóbal (880 metara nadmorske visine), odakle se pruža prekrasan pogled na centar Santiaga i na Ande. Potom, prolazak kroz moderne rezidencijalne četvrti s prekrasnim kućama i parkovima te trgovinsku zonu Providencia. U drugom dijelu dana odlazak u jednu od najpoznatijih lokalnih vinarija te degustacija čuvenih čileanskih vina. Povratak u hotel i noćenje.

Dan 13SANTIAGO DE CHILE – VIÑA DEL MAR – VALPARAISO – SANTIAGO DE CHILE

Doručak u hotelu. Odlazak na cjelodnevni izlet u gradić Vina del Mar, najluksuznije čileansko ljetovalište, udaljeno 120 km zapadno od Santiaga, poznato po raskošnim vrtovima i prekrasnim palmama i dugim avenijama, zbog čega ga nazivaju i „gradom vrtova“. Duž Valaparaiso avenije moći ćete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi ribljih restorana i barova na otvorenom ili okusiti sreću u casinu. Slijedi vožnja obalnom cestom do obližnjeg grada Valparaiso, glavne čileanske pristanišne luke i sjedišta državnog kongresa. Nekad je bila važna pomorska luka za brodove koji su kroz Magellanov prolaz putovali iz Atlantskog u Tihi ocean. U doba procvata, Valparaiso je nosio naziv „mali San Francisco“ i „dragulj Pacifika“. Grad je izrastao u zaljevu oblika prirodnog amfiteatra – sastoji se od ravnog, obalnog dijela, te okolnih brdovitih područja, koji su međusobno povezani s 15 povijesnih uspinjača. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključeno u cijenu). Povratak u Santiago. Noćenje.

Dan 14SANTIAGO DE CHILE – PARIZ

Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Po dolasku prijava na let za Pariz u 16.45 sati na liniji AF401 (Air France). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Dan 15PARIZ – ZAGREB

Dolazak u Pariz predviđen je u 10.45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 15.00 sati na liniji AF1560 (Air France). Dolazak u Zagreb u 16.55 sati.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Buenos Aires – Santiago de Chile – Zagreb
 • prijevoz zrakoplovom na unutarnjim letovima: Buenos Aires – Puerto Iguazu; Puerto Iguazu – Ushuaia; Ushuaia – El Calafate; Punta Arenas – Santiago de Chile
 • pristojbe zračnih luka (u iznosu od 3.980 kn)
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 12 noćenja s doručkom (2 noćenja u Buenos Airesu, 1 noćenje u Iguazu, 2 noćenja u Ushuaiji, 2 noćenja u El Calafate, 1 noćenje u Puerto Natalesu, 1 noćenje u Punta Arenasu, 3 noćenja u Santiagu de Chile)
 • razgledi prema programu
 • ručkovi i večere prema programu
 • svi transferi i prijevozi prema programu
 • ulaznice u nacionalne parkove koji se posjećuju
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznicu za NP Torres del Paine cca 30 EUR (plaćanje na licu mjesta u nacionalnom parku)
 • fakultativne izlete
 • dodatne usluge i obroke koji nisu navedeni programom
 • izlazna taksa na argentinsko-čileanskoj granici 20 – 30 USD po osobi
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (plaćanje na licu mjesta)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • paket putnog osiguranja
 • izlet Montevideo katamaranom s ručkom: 2.980 kn
 • Tango Show s večerom i transferom: 690 kn
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.490 kn
Važne informacije

Informacije o destinaciji

KORISNE INFORMACIJE – ARGENTINA
Službeno ime: Republika Argentina
Geografski položaj: druga po veličini južnoamerička država (iza Brazila), smještena je istočno od Anda
Površina: 2.766.890 km2
Broj stanovnika: oko 40.117.000
Glavni grad: Buenos Aires
Jezik: službeni jezik je španjolski, govori se i engleski, francuski, talijanski, a ponegdje i njemački
Religija: katolici 92%, ostali 8%
Vremenska razlika: -4 sata
Novčana jedinica: argentinski peso (ARS), 1 EUR = cca 30 ARS
Kupovina: popularni suveniri: proizvodi od kože, oniksa, srebra, vune. Cjenkanje je moguće na tržnicama i u nekim trgovinama kožom u Buenos Airesu. Radno vrijeme trgovina: u velikim gradovima radnim danom od 9 do 20 sati, subotom od 9 do 13 sati. U predgrađima i provincijama obično se zatvaraju u podne. Veliki supermarketi i shopping centri u pravilu su otvoreni i subotom i nedjeljom.
Odjeća: kako klima u Argentini varira od vruće i vlažne na sjeveru, do veoma hladne i vjetrovite na jugu, predlažemo da ponesete raznoliku odjeću. Preporučamo da ponesete kišnu kabanicu zbog posjeta slapovima Iguazu. 
Hrana i piće: glavni sastojak argentinske kuhinje je meso, posebno goveđe, po kojem je Argentina nadaleko poznata. Najčešće se poslužuje pripremljeno na roštilju, uglavnom uz krumpir kao prilog. Od pića je za preporučiti odlično argentinsko vino.
Napon struje: 220V/240 V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno 
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 imaju roaming s lokalnim partnerima
Pozivni broj zemlje: +54
Korisna web stranica: www.turismo.gov.ar, www.argentina.travel/en
Klima: Argentina ima vrlo raznoliku klimu po cijelom svom teritoriju: suptropska na sjeveru, subantarktička u južnoj Patagoniji te blaga i vlažna u nizinama Pampe.

 

KORISNE INFORMACIJE – ČILE
Službeno ime: Republika Čile
Geografski položaj: u Južnoj Americi, na jugu kontinenta, uzduž pacifičke obale; na sjeveru graniči s Peruom, na sjeveroistoku s Bolivijom te na istoku s Argentinom
Površina: 756.950 km2
Broj stanovnika: oko 16.746.500; mestici i bijelci 90%, indijanci 7%, ostali 3% 
Glavni grad: Santiago de Chile; oko 5.278.000 stanovnika
Jezik: španjolski
Religija: rimokatolici 77%, protestanti 13%, ostali 10%
Vremenska razlika: -6 sata ljeti, -4 sata zimi
Novčana jedinica: čileanski peso (CLP); 1 EUR = cca 741 CLP
Kupovina: tipični suveniri: tekstil poput šarenih ručno tkanih ponča, tepiha od vune vikunje, vesti od vune ljame, bakreni i srebrni ukrasi, nakit, poludrago kamenje – lapis lazuli, žad, ahat, ametist, onyx
Hrana: tipična jela: empanadas – pite s mesom, piletinom ili ribom, humitas – začinjeno kukuruzno tijesto kuhano u zamotanom lišću kukuruza, cazuela de ave – juha s rižom, povrćem, piletinom i raznim biljem, bife lo pobre – odrezak s prženim krumpirom, lukom i jajem, parrillada – miješano meso s roštilja; popularni su i plodovi mora
Piće: piti isključivo flaširanu vodu; Čile je poznat po izvrsnim vinima; pisco – alkoholni liker od destiliranog grožđa, slatka smeđa chicha i aguardiente su rakije, također od grožđa
Napon struje: 220V; 50 Hz (adapter nije potreban)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za hrvatske državljane
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +56
Korisne web stranice: http://www.chile.travel/en.html
Klima: varira od pustinjske na sjeveru, preko mediteranske u središnjem dijelu, vlažne suptropske na Uskršnjim otocima do oceanske, uključujući planinsku tundru i ledenjake na istoku i jugu; razlikujemo 4 sezone: ljeto (od prosinca do veljače), jesen (od ožujka do svibnja), zimu (od lipnja do kolovoza) te proljeće (od rujna do studenog)

 

Važne napomene

– Kategorizacija hotela u Južnoj Americi odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
– Ograničenje prtljage na letovima unutar Argentine iznosi 15 kg po osobi. Prekoračenje težine naplaćuje se cca 2,50 USD po kilogramu, na licu mjesta.
– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna niti za jednu zemlju (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora