Budimpešta – 3 dana

0
Garantirano
Od790 kn720 kn
Garantirano
Od790 kn720 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

41

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

3 dana / 2 noćenja
Polasci: 30.10., 18.11., 27.11.2020., 12.02., 12.03., 30.10., 18.11.2021.
Osnovne informacije

Budimpeštu nazivaju Kraljicom Dunava, a možemo reći da to zaista i je! Ime je dobila spajanjem dva grada – Budima, kraljevskog dijela, i Pešte, građanskog dijela. Na Budimu, koji se nalazi na desnoj obali Dunava, je bilo sjedište Ugarskog kraljevstva, a mi ćemo imati prilike prošetati se brežuljkom te vidjeti kompleks dvorca, Matijaševu crkvu s interesantnim krovom od šarenih pločica, Ribarsku tvrđavu i saznati više o čuvenom kralju Matijašu Korvinu. Brojni mostovi preko Dunava spajaju dvije obale Budimpešte – Most Slobode, Elizabetin most, Lančani most, Margaretin most… Saznat ćemo kakvu tajnu kriju lavovi na Lančanom mostu, gdje se nalazi nulti kilometar odakle se mjere sve udaljenosti u Mađarskoj, prošetati Vorosmarty trgom gdje možete probati čuvenu Gerbeaud tortu, kroz Vaci ulicu do prekrasne neogotičke tržnice. Upoznat ćemo se sa svim mađarskim junacima i vladarima na Trgu Heroja i provozati prekrasnom Andrassy avenijom koja je poznata po neo renesansnim vilama, skupim dućanima, raznim institucijama i ambasadama. Tu su još i grandiozna katedrala sv. Stjepana, utvrda Citadella, sinagoga. Ako s nama krenete na večeru u čardu, vidjet ćete tradicionalne mađarske nošnje uz ples i probati čuveni mađarski gulaš. A za kraj, zadnjeg dana, provozat ćemo se Dunavom i vidjeti prekrasne građevine poput impozantne zgrade Parlamenta poredane uz obalu ove moćne rijeke! Posljednje trenutke ovog putovanja zapamtit ćemo po posjeti Balatonu – Blatnom jezeru, ili kako ga zovu „mađarskom moru“ koje ljeti dosegne do 25 stupnjeva.

 

Uz polazak iz Zagreba, moguć polazak iz Čakovca ili Varaždina uz prethodnu najavu, bez doplate!

Budimpešta - 3 dana / 2 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb
 • Varaždin
 • Čakovec

Datumi i cijene

GARANTIRANO 30.10. – 01.11.2020. | CIJENA 790 kn | FIRST MINUTE 720 kn

GARANTIRANO 18.11. – 20.11.2020. | CIJENA 790 kn | FIRST MINUTE 720 kn

GARANTIRANO 27.11. – 29.11.2020. | CIJENA 790 kn | FIRST MINUTE 720 kn

GARANTIRANO 12.02. – 14.02.2021. | CIJENA 770 kn | FIRST MINUTE 720 kn

GARANTIRANO 12.03. – 14.03.2021. | CIJENA 770 kn | FIRST MINUTE 720 kn

GARANTIRANO 30.10. – 01.11.2021. | CIJENA 770 kn | FIRST MINUTE 720 kn

GARANTIRANO 18.11. – 20.11.2021. | CIJENA 770 kn | FIRST MINUTE 720 kn

Predviđeni hoteli

Program putovanja

Dan 1ZAGREB - BUDIMPEŠTA

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 06:00 sati. Vožnja prema Budimpešti u smjeru Varaždina i Čakovca. Moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz najavu kod rezervacije putovanja. Slijedi ugodna vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor putem. Vožnja kroz slikovit krajolik mađarskih ravnica iznad područja poznatog jezera Balaton. Po dolasku u Budimpeštu, orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja do bazilike Sv. Stjepana, trga Vorosmarty ter te glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, restorana i kafića. Šetnju s voditeljem putovanja završit ćemo pred zgradom Velike gradske tržnice koja nudi velik broj štandova na tri etaže, a i sama je arhitektonska znamenitost u neogotičkom stilu sa šarenim Zsolnay pločicama na krovu koje su napravljene u Pečuhu.U prošlosti su se svježi proizvodi dovozili kroz kanal koji je prolazio sredinom zgrade, no iako on više ne postoji na štandovima možete pronaći najraznolikiju robu koju možete zamisliti: meso, kolači, bonboni, začini i alkoholna pića koja nude uistinu prekrasan vizualni doživljaj. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak i vlastite programe. Odlazak u hotel. Noćenje.

Dan 2BUDIMPEŠTA

Doručak. Razgled grada autobusom i pješice: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara s Milenijskim spomenikom i kipom anđela Gabrijela, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom, Brdo Gellert s utvrdom-Citadelom… Slobodno vrijeme po završetku razgleda u gradskom središtu za šetnju i vlastite programe. Navečer moguć fakultativni odlazak u poznati restoran Vinske katakombe na večeru uz folklorni program (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3BUDIMPEŠTA – ZAGREB

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na vožnju brodom po Dunavu tijekom koje ćete uz čašu šampanjca doživjeti mađarsku prijestolnicu ploveći pored Margaretinog otoka i ispod poznatih mostova s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada (uz doplatu) ili slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjete muzejima, Zoološkom vrtu ili nekoj od poznatih kavana. Odlazak iz Budimpešte u podnevnim satima. Mogućnost fakultativnog ručka u poznatoj Kukoricsa čardi uz obalu Blatnog jezera (uz doplatu). Povratak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Budimpešti u dvokrevetnim sobama
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca 13 EUR (uplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • večeru u restoranu Vinske Katakombe uz folklorni program 25 EUR (uplata na licu mjesta, minimum 15 osoba)
 • ručak u Kukoricsa čardi na povratku - turistički menu od tri slijeda bez pića 19 EUR (uplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • napojnicu za vozača i vodiča 2-5 EUR po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplata za jednokrevetnu sobu 290 kn po osobi, obavezna doplata ako je osoba sama u sobi
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza
 • nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): · za posebno sjedalo u autobusu: - 1 red – sj. 3,4 100 kn, - 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn, za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Mogući popusti

(na upit)

 • 20% popusta za dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem
 • odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Mađarska (ponekad zvana i Madžarska) je država u Srednjoj Europi. Na mađarskom jeziku zove se Magyarország. Graniči s Austrijom, Slovačkom, Ukrajinom, Rumunjskom, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom. Zajedno s Poljskom, Slovačkom i Češkom čini Višegradsku skupinu ili “Višegradsku četvorku” (V4).

Važne napomene

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili do popunjenja mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Napomena:
Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska. S obzirom da ruta putovanja prema Budimpešti vodi preko Varaždina i Čakovca, nije potrebna nadoplata za iste, ali je potrebna najava mjesta polaska prilikom rezervacije putovanja. S obzirom na ograničenja na autocestama u Mađarskoj predviđeno trajanje vožnje je minimalno  6 sati, a dodatno ovisi o stanju u prometu i čekanju na granicama.

– raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
– završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
– predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Mađarskoj nalazi se u Budimpešti.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj se nalazi na adresi Munkácsy Mihály u. 15., VI. Okrug, Budimpešta, Mađarska. Kontakt podaci: +36 1 354 1315, fax +36 1 354 1319, e-mail: vrhbp@mvep.hr . Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):0036 30 952 7992

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora
Galerija