Island – prkosni kraj svijeta -5 dana

0
First minute
Od6.880 kn6.580 kn
First minute
Od6.880 kn6.580 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
Putovanje trenutno nije dostupno.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

35

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

5 dana / 4 noćenja
Zagreb
Osnovne informacije

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba
Vodimo vas na ultimativni put za zaljubljenike u prirodu, na legendama obavijen otok na kraju svijeta… U zemlji u kojoj i dalje neometano vladaju prasile nastanka Zemlje, susret s krajolicima, elementarno grubima, surovima i oštrima i ujedno neobično lijepima, upisat ćete posebnim slovima u svoju knjigu sjećanja.

Island, prkosni kraj svijeta - 5 dana / 4 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

POLAZAK 08.10. – 12.10.2020. |CIJENA 6880 kn |FIRST MINUTE 6580 kn-hotel 3*

POLAZAK 08.10. – 12.10.2020. | CIJENA 7480 kn | FIRST MINUTE 7180 kn-hotel 4*

Zrakoplovne pristojbe uključene su u cijenu (990 kn) !

Predviđeni hoteli

Hotel 3* (tipa Keahotels Storm i Fosshotel Baron)

Hotel 4* (tipa Grandi)

Program putovanja

Dan 1ZAGREB - KEFLAVIK - REYKJAVIK

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova (u kasnim jutarnjim satima, točan timing objavit ćemo po potvrdi). Po slijetanju vožnja autobusom preko poluotoka Reykjanesa, prema glavnom gradu. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu te kulturno, ekonomsko i političko sjedište Islanda. Maleni je to grad uzbudljivih mogućnosti, okružen nevjerojatnim krajolicima, kozmopolitski i beskrajno šarmantan, koji i dalje njeguje tradicionalni način života, bez stresa zapadnih metropola. Po dolasku u Reykjavik smještaj u odabrani hotel. Odlazak u večernju orijentacijsku šetnju središtem grada s voditeljem putovanja. Slobodan ostatak večeri. Noćenje.

Dan 2REYKJAVIK: fakultativni izlet „ZLATNI KRUG”: HINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata prilikom rezervacije aranžmana) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom krugu“ („Golden circle“), ruti koja je najtraženiji izlet na Islandu i svakako je ne biste trebali propustiti! Vožnja do UNESCO-m zaštićenog nacionalnog parka þhingvellir, remek-djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Þhingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu doseljenici 930. godine osnovali  Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji parlament na svijetu. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do nesvakidašnjog krajolika, geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji eruptira vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. U drugoj polovici dana posjetit ćemo veličanstveni, impozantni Gullfoss (Zlatni slap), jedan od najfascinantnijih islandskih vodopada, smještenom u gornjem dijelu rijeke Hvitá. Povratak u Reykjavik. Slobodna večer. Noćenje.

Dan 3 REYKJAVIK: fakultativni izlet „JUŽNA AVANTURA“: SLAPOVI SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS - PLAŽA REYNISFJARA - VIK Y MYRDAL - SOLHEIMAJOKULL

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“, idealnog za ljubitelje netaknute prirode i doživljaja jedinstvene islandske prirode i fascinantnih krajolika. Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža i do najjužnijeg mjesta na otoku, Vik y Myrdal. Tijekom izleta posjetit ćemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Izlet ne bi bio potpun da ne posjetimo jednu od najatraktivnijih plaža na otoku, zavodljivu i smrtonosnu Reynisfjaru… Pauza u sredini dana u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Putovanje jugom ne bi bilo potpuno bez ledenjaka pa ćemo tako svratiti do Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla, čija ledena kapa pokriva aktivni vulkan Katla. A putem ćemo, obavijenog oblacima, vidjeti i vulkan Eyjafjallajokull, koji je uzrokovao pomutnju europskoj avio industriji u travnju 2010. godine. Povratak u Reykjavik u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

Dan 4REYKJAVIK: fakultativno razgled grada i izlet „PLAVA LAGUNA“

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo (doplata) razgled Reykjavika, starog i novog dijela grada, od Höfdi kuće u kojoj navodno boravi sablast koja je „zabavljala“ i Reagana i Gorbachova na poznatom summitu 1986. god. u Reykjaviku, skulpture Solfar na obali koja je danas jedan od tri najprepoznatljivija simbola grada, fantastične koncertne dvorane Harpa koja obilježava izlazak iz krize 2008., starog dijela grada uz popularno jezero Tjörnin, pa sve do brda Oskjuhlið gdje se na tankovima vruće vode smjestio popularni restoran Perlan s kojeg se pruža perspetiva od 360 stupnjeva na Reykjavik i planinu Esju koja ga nadgleda s oceana, zajedno s Hallgrimurovom crkvom kao ishodišnom točkom grada. Poslijepodne slobodno ili (doplata) izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C – kažu da doći na Island, a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad posjetite Pariz! Kupanje u Plavoj laguni doista je pravo zadovoljstvo za um i tijelo! Povratak u Reykjavik u ranim večernjim satima i slobodna večer. Noćenje.

Dan 5REYKJAVIK – KEFLAVIK – ZAGREB

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe, posljednju šetnju gradom te kupovinu suvenira. U podne organizirani transfer u zračnu luku u Keflaviku i let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu u 15:30, dolazak u Zagreb u 21:30 sati po lokalnom vremenu.

Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim zrakoplovom iz Zagreba
 • zrakoplovne pristojbe
 • 4 noćenja s doručkom u izabranom tipu hotela u dvokrevetnim sobama
 • autobusni prijevoz na Islandu po programu
 • voditelja putovanja
 • organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1990 kn
 • Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 390 kn
 • Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 570 kn
 • Razgled Reykjavika: 190 kn
 • Poludnevni izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom, ručnikom i jednim pićem: 790 kn
 • Izlet Aurora Borealis*: 440 kn
 • Cijene za djecu od 3-11 godina: Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 200 kn Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 290 kn Poludnevni izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom: 100 kn Razgled Reykjavika: 100 kn Izlet Aurora Borealis*: 220 kn
 • Paket putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja)

Mogući popusti

(na upit)

  Važne informacije

  Informacije o destinaciji

  Važne napomene

  Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 30 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba
  *Izlet Aurora Borealis održat će se jednu od večeri, nije i ne može biti definirano jer se radi o prirodnoj pojavi i prati se prognostički. Izlet se organizira kasnije navečer (oko 22 sata), povratak u hotel kasno u noći (oko 00:30 sati). Kako je u pitanju prirodna pojava, u slučaju da se AB ne vidi, povrat novca nije moguć. Ipak, na Islandu je ta prirodna pojava u listopadu vrlo česta, u prosjeku 1:5.

  Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 3-5 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom.

  Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

  Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu­bljene ili oštećene prtljage putnik sâm naslovljava na prijevoznika.

  Opći uvjeti organizatora

  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

  Opći uvjeti organizatora
  Galerija