Istanbul PREMIUM – 6 dana

0
Cijena
Od1.697 kn
Cijena
Od1.697 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

522

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

6 dana / 5 noćenja
Polasci: 25.07., 23.08., 29.10.2022.
Osnovne informacije
Istanbul PREMIUM - 6 dana / 5 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb
 • Varaždin
 • Čakovec
 • Slavonski Brod

Datumi i cijene

POLAZAK 25.07. – 30.07.2022. | OSNOVNA CIJENA (sjedala od 29 pa nadalje)  1.697 kn | REDOVNA CIJENA (sjedala od 9 do 28) 1.762 kn | PLUS CIJENA ( sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8) 1.875 kn

POLAZAK 23.08. – 28.08.2022. | OSNOVNA CIJENA (sjedala od 29 pa nadalje)  1.697 kn | REDOVNA CIJENA (sjedala od 9 do 28) 1.762 kn | PLUS CIJENA ( sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8) 1.875 kn

POLAZAK 29.10. – 03.11.2022. | OSNOVNA CIJENA (sjedala od 29 pa nadalje)  1.697 kn | REDOVNA CIJENA (sjedala od 9 do 28) 1.762 kn | PLUS CIJENA ( sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8) 1.875 kn

Program putovanja

Dan 1Zagreb - PLOVDIV

Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema bugarskom gradu Plovdivu uz povremene odmore tijekom puta. Plovdiv se smjestio u podnožju šest brežuljaka (nekad ih je bilo sedam) uz rijeku Maricu. Stariji od Rima, Atene i Carigrada, i iste je dobi kao i Troja, smatra se za drugi najstariji europski grad (nakon Mikena) i najstariji stalno naseljeni grad u Europi. Kroz bogatu povijest napadali su ga i osvajali brojni narodi poput Perzijanaca, Grka, Kelta, Rimljana, Gota, Huna, Bugara, Slavena, Rusa i Turaka; svi koji su vladali gradom imenovali su ga drugačije i ostavili svoj trag u njegovoj povijesti. Odlazak do hotel i smještaj. Noćenje.

Dan 2PLOVDIV - ISTANBUL

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Plovdiva: stari grad je “muzej na otvorenom”, splet zavojitih kaldrmom popločanih ulica duž kojih su nanizane crkve i tradicionalne kuće bogatih trgovaca iz prošlosti, vrlo asimetričnog izgleda i oslikanih fasada – Rimski amfiteatar iz 1. stoljeća koji je jedna od glavnih turističkih atrakcija u Bugarskoj, čiji su ostaci otkriveni ’60-ih godina prošlog stoljeća – šetnja glavnom gradskom ulicom Rayko Daskalov, ujedno najdulja pješačka zona u Europi (1.750 m) – dolazimo do dobro očuvanih ostataka rimskog stadiona, sagrađenog u kotlini između dva brežuljka, čiji je veći dio i dalje skriven ispod glavne pješačke ulice – u neposrednoj blizini nalazi se Džumaja džamija, koja je jedna od dvije preostale džamije u gradu, iz 15-tog stoljeća i potpuno je obnovljena. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak putovanja prema Istanbulu, dolazak u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Ukoliko ostane dovoljno vremena predlažemo odlazak s voditeljem putovanja gradskim prijevozom na prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom, do modernog europskog dijela grada Taksima. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3ISTANBUL

Doručak. Današnji dan je predviđen za cjelodnevni razgled Sultanahmeta, starog dijela Istanbula koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine (doplata za paket ulaznica za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja). Pješački razgled u pratnji službenog gradskog vodiča uz audio slušalice će vam omogućiti da pratite vodiča na najbolji način: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom i fontanom – Plava džamija (džamija sultana Ahmeda), najveličanstvenija džamija u Istanbulu, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime – Aja Sofija, remek-djelo bizantske arhitekture i najvažnija povijesna baština ovog grada, koja je odnedavno opet džamija – Topkapi palača (danas pretvorena u muzej), carska palača osmanskih sultana i vladajuće središte Osmanske države dok nije izgrađena Dolmabahče palača, te je ondje bio smješten i harem. Razgled raskošne palače, riznice s draguljima i mogućnost fakultativnog obilaska Harema koji ima oko 300 prostorija (samo nekoliko je otvoreno za javnost) i bio je dom, kako se priča za 1.000 konkubina, te sultanove odaje. Nakon razgleda odlazak do bazilike Cisterna, najvećeg i najljepšeg antičkog rezervoara pitke vode ispod Istanbula, jedinstvena po svojoj ljepoti i nevjerojatnim mramornim stupovima, izgrađena ispod nekadašnje bazilike po kojoj je i dobila ime. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak na čuveni Grand Bazaar, najveću tržnicu u Turskoj s 4.000 trgovina gdje možete kupiti sve, nakit, kožu, tursko posuđe, tepihe, suvenire, slatkiše … cijenkanje je obavezno i nije rijetkost da se ponuđene cijene spuštaju za čak 50 posto. Noćenje.

Dan 4ISTANBUL

Nakon doručka nastavak razgledavanja znamenitosti Istanbula (gradskim prijevozom i pješice). Na vrhu brda iznad četvrti Sultanahmet uzdiže se Sulejmanova džamija tj. Sulejmanija, druga najveća džamija u Istanbulu i jedna od najprepoznatiljivih simbola Istanbula (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog) u kojoj se nalazi mauzolej sultana Sulejmana Veličanstvenog i njegove žene sultanije Hurem. Nakon razgleda odlazak do egipatska tržnice, poznate tržnica začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa i šetnja do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi), pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348. godine, koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s koje se pruža najljepši pogled na Bospor. U poslijedopodnevnim satima predlažemo nešto što se ne propušta, a to fakultativno krstarenje Bosporskim tjesnacem, jedan od najboljih načina da Istanbul doživite u punom sjaju jer tijekom plovidbe možete uživati u prekrasnoj panorami grada i u pogledu na mostove, carske palača i vile smještene uz more uz obje strane Bospora. A kako bismo dan završili na turski način navečer predlažemo fakultativni odlazak na tipičnu tursku večeru uz show program s trbušnim plesačicama. Noćenje.

Dan 5ISTANBUL - EDIRNE

Doručak i odjava iz hotela (ostavljamo stvari u autobusu). Predlažemo fakultativni razgled Dolmabahče palače (palača se može posjetiti samo u okviru grupnih posjeta), izgrađena je na europskoj strani grada i ujedno je palača posljednjeg sultana u Istanbulu koji je želio imati palaču poput Versaillesa. Slobodno vrijeme za putnike koji neće ići u razgled Dolmabahče palače. Napuštamo Istanbul i odlazimo u pravcu grada Edirne, najzapadnijeg turskog grada na europskoj strani. Naime, Edirne je bio je druga prijestolnica Osmanskog carstva, te su kao i u ostatku tadašnjeg carstva sultani i paše podizale zadužbine kako bi zauvijek ostavili svoj trag. Tako su u Edrneu nastala neka od remek-djela osmanske arhitekture, a glavne atrakcije nalaze se u centru grada: veličanstvena džamija Selimije s četiri visoka minareta od 70,9 m (na UNESCO-voj listi svjetske baštine) – džamija “Tri balkona” – Eski džamija, najmanja i najstarija carska džamija poznata po kaligrafskim natpisima na unutarnjim zidovima – Kaleiči mahala, pitoreskna mahala koja oslikava život običnog čovjeka, spoj raskošnih i trošnih drvenih kuća donosi dašak prošlog  vremena. Edirne je grad rijeka, pa je poznat i po mnogobrojnim mostovima koji su građeni od bizantskog preko osmanskog vremena sve do danas. Slobodno vrijeme u Saraçlar Caddesi, pješačkoj ulici s mnogim trgovinama, restoranima i kafićima ili na Arasta bazaru (shopping). Noćenje.

Dan 6EDIRNE - Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Povratak prema Hrvatskoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u kasnim večernjim, noćnim satima.

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u hotelu 3*/4* u Plovdivu
 • 3 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u hotelu 3*/4* u Istanbulu
 • 1 noćenje s buffet doručkom u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u hotelu 3*/4* u Edirneu
 • razgled Istanbula u pratnji službenog lokalnog vodiča
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • paket ulaznica i rezervacija termina za obilazak objekata koji se posjećuju tijekom razgledavanja uz audio slušalice 45 eur (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
 • ulaznicu u harem u Topkapi palači 10 eur
 • dio razgled se obavlja pješice i gradskim prijevozom i potrebno je kupiti karte za metro – pojedinačna vožnja 0,5 eur
 • krstarenje brodom po Bosporu 25 eur
 • ulaznicu za Dolmabahče palaču uz stručno vodstvo i slušalice 30 eur
 • tursku večer uz folklorni program 45 eur – večera u 3 slijeda / piće se plaća dodatno
 • fakultativnu ponudu odnosno sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 945 kn
 • doplatu za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn
 • doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 986 kn(nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)
 • putno osiguranje

Mogući popusti

(na upit)

 • djeca do 12 godina ostvaruju 50% popusta, a djeca od 12 do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu
Važne informacije

Informacije o destinaciji

BUGARSKA – dobro je znati

Republika Bugarska prostire se na oko 110 tisuća četvornih kilometara u jugoistočnoj Europi. Graniči s Grčkom na jugu, s Turskom na jugoistoku, sa Srbijom na zapadu, s Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku, pak, ima izlaz na Crno more. Bugarskim teritorijem dominiraju plodne nizine u dolini rijeke Marice, dok su sjeverni i južni prostori povišeni. Sjeverom tako prolazi 600 kilometara duga Stara planina, poznatija i kao Balkan, dok se južnim dijelom proteže masiv Rodopi. U zemlji živi oko 8 milijuna stanovnika, koji pripadaju uglavnom pravoslavnoj vjeroispovijesti. Glavni i najveći grad Sofija, smjestio se u podnožju planine Vitoše, na zapadu zemlje. Predstavlja  važno financijsko i gospodarsko središte, a okuplja najvažnije metalurške, tekstilne i tiskarske tvornice u zemlji. Bugarska kuhinja spoj je turskih, grčkih i slavenskih utjecaja. Temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, raznovrsnom povrću i mesu. Bugari uživaju u hladnim i toplim juhama od graška, krastavaca i rajčice, a rado jedu i musake, ćevape i sarmice. Uz hranu se piju sokovi, pivo i vino te nezaobilazna lozovača i mastika.

TURSKA – dobro je znati

Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (istočna Tračka) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom te na zapadu s Grčkom i Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, a Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more te tjesnaci Bospor i Dardaneli. Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Položaj zemlje između Europe na zapadu, središnje Azije na istoku, Rusije na sjeveru i Bliskog istoka na jugu, dao je Turskoj i veliku stratešku važnost. Turska je demokratska, sekularna, unitarna, ustavna republika čiji je politički sustav 1923. utemeljio Mustafa Kemal Atatürk, nakon propasti Osmanskog Carstva poslije Prvog svjetskog rata. Od tada se politika države počela okretati zapadu, tako da je Turska danas članica mnogih zapadnih organizacija kao što su Vijeće Europe, NATO, OECD i OSCE. Turska je 2005. počela pregovore za članstvo u Europskoj uniji. Istovremeno država održava i pojačava svoje političke i gospodarske odnose s istočnjačkim zemljama.

Važne napomene

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Čakovca, Varaždina i Slavonskog Broda bit će definirano 3 dana prije polaska.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju
 • putnici su dužni imati valjano putno zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Bez valjanog osiguranja putnicima neće biti odobren ulazak u zemlju
 • putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani
 • putnici su dužni informirati se o zdravstvenim mjerama (vezano uz COVID-19) zemlje u koju putuju na službenoj stranici Re-open EU (https://reopen.europa.eu/hr/). Informacije o mjerama koje su na snazi za pojedinu državu učestalo se ažuriraju i dostupne su na hrvatskom jeziku. Isto tako, putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/)

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 20 dana prije početka putovanja
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara … ne rade
 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput tripadvisor.com , www.booking.com …
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/

Što posjetiti u Istanbulu:

 • Aja Sofija – najljepši primjer bizantske umjetnosti u svijetu. Crkva je sagrađena 537. godine u doba bizantskog cara Justinijana. Nakon što je osvojio grad 1453. godine, Mehmed Osvajač je bio toliko impresioniran da je crkvu svečano prenamijenio u džamiju, što je ostala do 1935. god. kada je pretvorena u muzej. Muzej je danas podijeljen na dva dijela: na bogomolju i na galeriju mozaika
 • Plava džamija – ova prekrasna džamija jedan je od najvećih poklona Sultana Ahmeta Istanbulu. Sa 6 minarata jedina je takva džamija u Turskoj. Ulaz u nju je besplatan ali nije dozvoljeno ući za vrijeme molitve
 • Topkapi palača – 400 godina bila je glavna rezidencija osmanskih sultana. Obavezno obići i harem koji je nekada bio dom za oko 300 sultanovih konkubina
 • Dolmabahce palača – od 1856., bila je upravno središte Osmanskog carstva. Predivna unutrašnjost palače i  još ljepši vrtovi. Impresivna palača i svakako ju treba posjetiti
 • Sulejmanova džamija
 • Galata toranj – toranj sa kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled
 • Galata most – prepun je restorana i svakako prošećite njime
 • Hippodrome – nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska – Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III.
 • Cisterna bazilika – od stotina cisterna u gradu ovo je najveća
 • Grand bazaar – najstarija natkrivena tržnica na svijetu sa preko 4000 dućana. Cjenkanje na bazaaru je obavezno
 • Egipatski bazaar ili baazar začina – nalazi se na samom Zlatnom rogu. Najslikovitiji, najmirisniji, a često i najzabavniji bazar. Na ovoj tržnici prodaju se mirodije i začini, lokumi i druge slastice, nakit, suveniri, sušeno voće i orašasti plodovi
 • Istikal ulica – prepuna kafića i trgovina, mjesto za večernju zabavu

Smještaj naših grupa je u vrlodobrim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija). Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama gradskog prijevoza.

Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora