Italia Autentica – 5 dana

0
Cijena
Od6.180 kn
Cijena
Od6.180 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

242

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

5 dana / 4 noćenja
Polasci: 26.05., 22.06.2022.
Zagreb
Osnovne informacije
Italia Autentica - 5 dana / 4 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

POLAZAK 26.05. – 30.05.2022. | CIJENA  6.180 kn

POLAZAK 22.06. – 26.06.2022. | CIJENA  6.480 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Program putovanja

Dan 1 ZAGREB/SPLIT - RIM - SORRENTO

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rim u 14.35 sati na liniji OU380 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17.10 sati. Slijedi transfer autobusom do Sorrenta, jednog od najpoznatijih ljetovališta Italije. Romantični grad sunca, otmjen, gostoljubiv i ispunjen mediteranskim šarmom. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Udaljen je oko 30 km od Napulja i iz Sorrenta se pruža predivan pogled na Napulj i Vezuv. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 2SORRENTO - POMPEJI - SORRENTO

Nakon doručka odlazimo na poludnevni izlet autobusom do čuvenog arheološkog nalazišta Pompeji (ulaznica za lokalitet uz doplatu), starorimskog grada kojeg je u ljeto 79. pr. Kr. uništila erupcija Vezuva. U tom procesu uništavanja, Pompeji su ostali savršeno očuvani. Kao u vremenskoj kapsuli, zatvoreni do sredine 18. stoljeća, kad su slučajno otkriveni. Arheolozi su se iznenadili kada su otkrili da se ispod debelog sloja pepela i ruševina Pompeji gotovo potpuno netaknuti, kao da je i dalje 79. prije Krista. Zgrade, predmeti, umjetnine i tijela ostali su kao spomenik života u drevnom gradu. Od sačuvanih objekata posebno ističemo Apolonov i Jupiterov hram, Forumske terme, Faunovu vilu, pekarnice, javnu kuću, tržnicu i sve ostalo što je sadržavao život jedne antičke luke. Slobodno vrijeme za ručak i kupnju suvenira, a preporučujemo i degustaciju limoncella. U poslijepodnevnim satima povratak u Sorrento. Preporučujemo da ostatak dana provedete u šetnji slikovitim uličicama grada te posjet znamenitostima kao što su crkve sv. Antonina i sv. Francesca, gradska katedrala i muzej Correale. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 SORRENTO – fakultativni izlet CAPRI i AMALFI – SORRENTO

Doručak. Danas vam preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Capri i Amalfi. Plovidba brodom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog „jet seta“, poznatog po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Marina Grande, mogu se uočiti ruševine Palazzo a Mar te nepregledni “Bagni di Tiberio”. Vožnja žičarom (ulaznica uz doplatu) na Monte Solaro, prekrasan vidikovac/liticu s koje se pruža predivan pogled. Nastavak razgleda mjesta Capri smještenog 142 metra iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp… Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Poslijepodne, plovidba brodom do grada Amalfi čiju obalu (costiera amalfitana), zbog prekrasnih pejzaža, smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Sam grad se, zbog iznimne ljepote, nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom, slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz pravi talijanski espresso. Povratak u Sorrento. Noćenje.

Dan 4SORRENTO – NAPULJ – RIM

Doručak i odjava iz hotela te potom krećemo autobusom do Napulja, glavnog grada talijanske pokrajine Campanije. Panoramski razgled povijesnog središta grada na obali zaljeva Tirenskog mora koji je pod UNESCO-vom zaštitom. Živahni mediteranski grad privlači posjetitelje starom gradskom jezgrom, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Tu su zatim i galerija Umberta I te Teatro di San Carlo, ujedno i najstarija aktivna opera u Europi. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira, ali i za ručak za koji vam preporučujemo najpoznatije napuljsko jelo – pizzu! Nastavak vožnje do Rima. Po dolasku u Rim, smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja do središta antičkoga dijela grada koji čine Rimski forum, oko kojeg se odvijao gradski život u vrijeme carstva te Kolosej ili Flavijev amfiteatar, koji je svojedobno mogao primiti i do 50.000 gledatelja. Sagrađen u samo deset godina, Kolosej je i danas jedno od svjetskih čuda koje je vrijedno vidjeti. Zatim odlazimo prema Panteonu ili Hramu bogova, a završavamo kod čuvene rimske Fontane di Trevi. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru ili aperitiv u nekom od lokalnih barova i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5 RIM – VATIKAN – SPLIT/ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela te potom odlazak do Vatikana, najmanje države na svijetu. Posjet Rimu i Vatikanu nije potpun bez odlaska u baziliku Svetog Petra koja se nalazi na istoimenom trgu (Piazza San Pietro) i to je najveće kršćansko svetište na svijetu. Sagrađena je na mjestu stare starokršćanske bazilike koju je podigao car Konstantin Veliki na molbu pape Silvestra I. još 326. godine na mjestu gdje je Sveti Petar razapet na križ, u blizini Neronovog cirkusa. Današnju baziliku odlučio je izgraditi Papa Nikola V, ali zbog njegove smrti projekt je obustavljen. Zatim je Papa Julije II započeo izgradnju nove bazilike, koja je konačno završena 1626. godine. Bazilika je svetište u kojemu se nalaze neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela, poput Michelangelove skulpture Pietà. Nastavljamo s razgledom grada: Castelo Sant’Angelo, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna i čuvene španjolske stepenice. U 15.00 sati transfer autobusom do zračne luke Fiumicino. Po dolasku u zračnu luku slijedi prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 18 sati na liniji OU381 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split u 19.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.50 sati i dolazak u Zagreb u 20.40 sati.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 1.190 kn)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transferi i prijevozi autobusom prema programu
 • tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Sorrentu
 • jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u centru Rima
 • razgledi prema programu putovanja
 • lokalnog vodiča u Pompejima
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • Obavezna doplatu za boravišnu pristojbu u Sorrentu 3 EUR po noćenju i u Rimu 4 - 6 EUR po noćenju (plaćanje na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji se posjećuju, a nisu navedene kao uključene (plaćanje na licu mjesta)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • Fakultativni izleti: Capri i Amalfi 650 kn (izlet uključuje hidrogliser Sorrento – Capri, trajekt Capri - Amalfi, razgled Capria, razgled Amalfija, prijevoz autobusom hotel – luka Sorrento - Amalfi – hotel, voditelja putovanja)
 • putno osiguranje
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.150 kn
 • doplatu po osobi za polaske iz Zadra, Dubrovnika ili Pule: od 380 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci u Splitu do sastanka s voditeljem putovanja iz Zagreba/za međuslijetanje u Split doplata se ne plaća).

Mogući popusti

(na upit)

 • 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
Važne informacije

Informacije o destinaciji

KORISNE INFORMACIJE – ITALIJA:

VIZE: Hrvatski državljani u sve države članice EU mogu ući s važećom osobnom iskaznicom ili naravno s važećom putovnicom. Preporučujemo da fotokopiju dokumenta čuvate odvojeno.

ZDRAVLJE: Obaveznih cijepljenja nema.

VRIJEME: Vrijeme je u Italiji vrlo različito, baš kao i zemlja sama. Unatoč svemu Italiju s obzirom na lokaciju možemo podijeliti na tri klimatska područja.

1. Alpe imaju izrazito karakterističnu planinsku klimu. Tu su zime duge i hladne, a temperature se često spuštajo ispod 0°C, dok su ljeta kratka, no ugodna. Traju od kraja lipnja do početka rujna, a dnevne se temperature mogu dići i do 25°C.

2. Kontinentalna područja (ispod Alpa) i sjeverna obala imaju kontinentalno-mediteransku klimu. Zime nisu jako hladne ni duge, a ljeta su vruća, dok su prijelazna razdoblja (proljeće i jesen) vrlo ugodna. Zimske se temperature često spuštaju samo do 5°C, no prema gorama i koji stupanj ispod 0°C. Proljetne i jesenske temperature kreću se od 15°C do 25°C i tada ima najviše mogućnosti za padaline. Ljetne se temperature kreću od 25°C i 35°C. Najugodnije vrijeme za posjet je proljeće, ljeto i jesen.

3. Apeninski poluotok i sredozemni talijanski otoci imaju tipičnu mediteransku klimu. Blage i kratke zime te duga i vruća ljeta. U tim se krajevima zimske temperature vrlo rijetko spuštaju ispod 10°C, proljetne se kreću od 15°C do 25°C, prema ljetu i više, dok se ljetne kreću od 25°C i 35°C, često i koji stupanj više. Jesenske se temperature kreću od 15°C do 25°C. Padaline su zimi, na proljeće i ujesen nepredvidljive, no nisu baš česte. Prikladno vrijeme za posjet je bilo koji dio godine.

HRANA I PIĆE: Talijanska je kuhinja jedna od svjetski poznatih i raširenih, omiljenih u cijelome svijetu. Naravno, ne bez kultne tjestenine i pizze, a to je samo početak. Otkrivanje divota talijanske kuhinje važan je dio svakog putovanja u tu zemlju čiji stanovnici naprosto obožavaju hranu. Talijanska je hrana poznata po tome da jela ne sadrže mnogo sastojaka, već nekoliko onih odabranih, kvalitetnih kojima se stvaraju vrhunski okusi. Talijani rado eksperimentiraju te se na tanjuru može naći mnogo neobičnih sastojaka, od različitih vrsta neuobičajenog mesa do neuobičajenog povrća, voća. Omiljeni su i česti domaći talijanski sirevi i suhomesnati proizvodi. U blizini mora dostupno je puno ukusno pripremljene morske hrane, a sve uz upotrebu domaćeg maslinovog ulja. Ne nedostaje prilike niti za ljubitelje kulinarskih izazova!

Talijani su pravi majstori i kada je riječ o slasticama i kada spomenemo talijanski tiramisu, rekli smo dovoljno o spretnosti njihovih slastičara. Postoji iznimno mnogo slastica kao i različitih slasnih pekarskih proizvoda i raznih zalogajčića. Nakon svakog talijanskog obroka slijedi talijanski espreso, a dobra je kava u Italiji posvuda dostupna. Od pića caruje izvrsno talijansko vino, često je pivo te ostale inačice alkoholnih pića.

Savjetujemo vam da pijete vodu iz bočica. Za sve će vam ostale podatke na raspolaganju biti naš vodič.

SIGURNOST: Sigurna zemlja. Dragocjene predmete (novac, kreditne kartice, putovnicu i druge vrijedne predmete) uvijek imajte uza se ili ih čuvajte u hotelskom sefu. Organizator putovanja ne odgovara za njihov mogući gubitak. Za sve će vam ostale podatke na raspolaganju biti vaš vodič.

 

ODJEĆA: Preporučujemo udobnu odjeću, ljeti za toplo vrijeme, a tijekom ostatka godine za promjenjivo vrijeme. Nikako nije naodmet koji dodatni komad tople odjeće. Od obuće ljeti preporučujemo udobne otvorene cipele, zimi zatvorene i prikladne za sve vremenske uvjete. Na proljeće, ljeti i ujesen za sunčanih je dana vrlo važna dobra zaštita od sunca. Ako se na putovanju krećete uz more, ne zaboravite na kupaći kostim i ručnik.

LOKALNA VALUTA: Euro

KREDITNE KARTICE, BANKOMATI: U trgovinama možete plaćati kreditnim karticama. Novac možete podići i na bankomatima s različitim provizijama (VISA, MASTERCARD, ponegdje MAESTRO). Ponekad podizanje na bankomatima i plaćanje kreditnim karticama ne funkcionira, stoga vam preporučujemo da za svaki slučaj imate nešto gotovine!

Pokrivenost vaše mobilne mreže provjerite kod svog operatera. Telefoni i internet dostupni su u većini mjesta.

ELEKTRIČNI NAPON: Napon od 220V, koriste se posve jednake utičnice kao i u Hrvatskoj.

 

OPĆI PODACI O DRŽAVI

Veličina: 301 340 km2

Stanovništvo: cca. 61 milijuna.

Glavni grad: Rim

Jezik: talijanski + jezici manjina;

Vjera: kršćanstvo 80%, ateisti i agnostici 20%, islam cca. 700 000;

Uređenje: republika, 15 regija i 5 autonomnih regija

Lokalno vrijeme: GMT +1

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Rimu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.
Kontakt podaci: tel. +39 06 3630 7650, +39 06 3630 7300, +39 06 3630 4630, fax. +39 06 3630 3405, +39 06 3630 3269, e-mail. vrhrim@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8,30 – 16,30
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici
Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10,00-13,00.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +39 334 6436906 Tel. +3906 3630 4630; Fax: +3906 3630 3269; e-mail: crocons.roma@mvep.hr. Dežurni telefon: +39 334 6436906 (samo za hitne slučajeve izvan radnog vremena).

Važne napomene

Napomene:

– Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

– Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr

– U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte

– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Rimu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u lipnju 2021. godine i podložna su promjeni.

 

Predviđeni red letenja:

OU380 ZAGREB RIM 14:35 17:10

OU381 RIM ZAGREB 18:00 20:40

Tehnički stop u Splitu. Putnici koji žele krenuti iz Splita, obavezni su pri prvoj uplati to pismeno naglasiti.

Prijevoznik: Croatia Airlines

 • Informativne cijene ulaznica:

  – Ulaznica za arheološki lokalitet Pompeji 16 EUR (plaćanje na licu mjesta)

  – Žičara Monte Solaro na Capriju 12 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)

   

  – Ulaznica za Vatikanske muzej i Sikstinsku kapelu – 17 EUR, besplatno djeca do 6 godina (popust 8 EUR za djecu od 6 -18 godina., studenti do 26 godina)

  – Kupola bazilike Sv. Pavla 6 EUR stubištem, 7 EUR liftom

  – Koloseum, Rimski Forum i Palatinska galerija 16 EUR

  – Kapitolski muzeji cca 11,50 EUR

  – Galerija Borghese 13 EUR ( besplatno za djecu do 18 god )

  – Ulaznica za Katakombe San Calisto 8 EUR

  – Cijena pojedinačne karte za metro u Rimu iznosi 1,50 EUR po osobi dok je cijena dnevna karte 6 EUR

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora