Kostarika – 9 dana

0
First minute
Od17.780 kn17.180 kn
First minute
Od17.780 kn17.180 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
Putovanje trenutno nije dostupno.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

305

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

9 dana / 7 noćenja
Polasci: 25.10.2020.
Zagreb
Osnovne informacije

ZAGREB – PARIZ – SAN JOSE – NACIONALNI PARK TORTUGUERO – SARAPIQUI – REZERVAT TRIMBINA – ARENAL – MONTEVERDE 

Kostarika - 9 dana / 7 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

POLAZAK 25.10. – 02.11.2020. | CIJENA 17.780 kn | FIRST MINUTE 17.180 kn

Zrakoplovne pristojbe (3.190 kn) uključene u cijenu!

Program putovanja

Dan 1ZAGREB – PARIZ – SAN JOSE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Pariz na liniji AF5075 (Air France) i polijetanje zrakoplova u 9.00 sati. Dolazak u Pariz predviđen je u 11.05 sati, a nastavak leta za San Jose u 13.45 sati na liniji AF430 (Air France). Predviđeni dolazak u zračnu luku San Jose je u 18.15 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Organizirani transfer do hotela u San Joseu. Noćenje

Dan 2SAN JOSE – NACIONALNI PARK TORTUGUERO

Ranojutarnji polazak prema Nacionalnom parku Tortuguero na karipskoj obali Kostarike. Na putu prema Tortugueru prelazimo kroz područje nepreglednih prašuma nacionalnog parka Braulio Carrillo koje se prostiru na više od 32.000 hektara ispresijecanih fascinantnim kanjonima i rijekama. Ovo područje obiluje stotinama različitih biljnih vrsta – orhideje, paprati, bromelije, stoljetno drveće, a ujedno je i dom mnogobrojnim vrstama ptica koje se gnijezde u ovom području. Slijedi tipičan kostarikanski doručak u mjestu Guapiles gdje ćete imati tipičan kostarikanski doručak. Po dolasku u područje nacionalnog parka Tortuguero vožnja brodom kroz jedan od kanala do hotela (lodge) u kojem ćemo biti smješteni. Piće dobrodošlice i ručak u hotelu. U poslijepodnevnim satima odlazak brodom u posjet slikovitom mjestašcu Tortuguero, razgled uz posjet lokalnom muzeju. Povratak u lodge. Večera i noćenje.

Dan 3NP TORTUGUERO

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u ljepotama džungle koja okružuje hotel. Ručak. U poslijepodnevnim satima nakon ručka obilazak nacionalnog parka. Nacionalni park Tortuguero do kojeg se može doći samo vodenim putem s oceana ili kroz kanale i rukavce prašume koja ga okružuje, prostire se duž 23 kilometra karipske obale, a obuhvaća i više močvarnih područja u zaleđu. Zbog tisuća kanala uz koje rastu velike palme, bambusi i golemo drveće i koji se križaju i račvaju sve dok ne stignu do mora, ovaj se dio naziva i “Amazona u malom”. Na plažu Tortuguero redovito dolazi na tisuće morskih kornjača kako bi u pijesak položile svoja jaja. Po završetku obilaska, povratak u hotel. Večera i noćenje

Dan 4NP TORTUGUERO – SARAPIQUI – REZERVAT TRIMBINA – ARENAL

Nakon doručka odjava iz hotela te prijevoz brodom preko kanala do riječne luke te nastavak putovanja prema gradu Guapiles gdje ćemo ručati. Odlazak prema Sarapiqui, bogatom agrikulturnom području Kostarike gdje ćete između ostalog uživati u kakao turi, posebnoj po tome što uz pratnju uvježbanog vodiča prelazite preko visećeg mosta u predio rezervata Tirimbina gdje su nekad bili nasadi kakaovca. Tijekom ture čut ćete priču o svim prirodnim i povijesnim značajkama biljke kakaa i ploda kakaovca. Po dolasku na nasade, vidjet ćete i manufakturu vezanu na dobivanje čokolade, od usjeva preko žetve, fermentacije, sušenja do kušanja raznih čokoladnih napitaka pripravljenih ispred vas. Odlazak prema Vulkanu Arenal. Noćenje u hotelu.

Dan 5VULKAN ARENAL – MONTEVERDE

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Monteverdeu preko jezera Arenal. Godine 1979., uz jezero Arenal izgrađena je brana i hidroelektrana. Gradovi Arenal i Tondadora, koji su bili izvorno smješteni na mjestu gdje je jezero sada, premješteni su na sjeveroistočnu stranu jezera. Danas, brana jezera Arenal iznimno je važna za zemlju jer proizvodi gotovo 12% električne energije Kostarike. Zatim odlazak prema brdovitom središnjem dijelu rezervata Monteverde i kišnoj šumi, udaljenima oko 180 kilometara od San Josea. Ovo je ujedno i jedno od staništa veličanstvene mitske ptice drevnih Maja po imenu Quetzal. Gusti kišni oblaci obavijaju divovska stabla, lijane, mahovine i paprati koji daju dojam izgubljenosti u svijetu vode i zelenila, prirode same. Postoje razne mogućnosti za istraživanje ovog čarobnog mjesta. Noćenje u hotelu u Monteverdeu.

Dan 6MONTEVERDE

Doručak. Dan predviđen za šetnju kroz rezervat Monteverde i kišnu šumu gdje bas očekuju tri viseće staze ukupne duljine oko tri kilometra kroz šumu. Možete izabrati koju želite, prijeći preko različitih mostova dužine od 50 do 170 metara i visine od 12 do 60 metara. Svaki je most širok oko metar i pol i nosivost mu je do 80 osoba. Staze su savladive bez posebnih napora za sa sve uzraste, a šetnja traje je oko dva sata. Ukoliko želite uz šetnju dodati i malo avanture predlažemo odlazak (fakultativno uz doplatu) na „Lijana turu“. Prije početka ture dobit ćete opremu i instrukcije iskusnog vodiča, asistenciju na turi na kojoj ćete pomoću konopa obići preko 18 platoa osmatračnica. Trajanje ture oko 2,5-3 sata. Poslijepodne slobodno za odmor ili odlazak na turu s lijanama. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 7MONTEVERDE – SAN JOSE

Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz prema San Joseu. Predlažemo (fakultativno uz doplatu) posjet Nacionalnom parku Vulkan Poas s edukativnom turom o kulturi kave.  Tura počinje odlaskom Pan American brzom cestom prema gradu Alejuela. Uz put ćete vidjeti popularan Mango park, spomenik agrokulturi, a prije nego stignete do vulkana Poas, zaustavit ćete se kako bi naučili nešto više o zlatnom zrnu, kako nazivaju zrno kave koje potječe s Kostarike. Edukativna tura provest će vas kroz cijeli proces proizvodnje kave, od usjeva, pa do konačnog prženja zrna i naravno pripreme. Nastavak vožnje  kroz farme cvijeća, jagoda i paprati, prema odredištu.  Dolazak u San Jose, smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 8SAN JOSE – PARIZ

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova na liniji AF431 (Air France) u 20.35 sati. Noćni let.

Dan 9PARIZ – ZAGREB

Dolazak u Pariz predviđen je u 13.50 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji AF1560 u 15.25 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.15 sati. Završetak putovanja.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – San Jose - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 3.190 kn)
 • smještaj u hotelima 3*/4* na osnovi 7 noćenja s uslugom noćenje doručak, jednim polupansionom i dva puna pansiona
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
 • prijevoz prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja na putovanju
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • izlaznu taksu 20 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 EUR (plaćanje na licu mjesta pratitelju na putovanju)
 • dodatne obroke, usluge i izlete

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.190 kn
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza
 • Fakultativni izlet - Vulkan Poas i tura s kavom 400 kn
 • Fakultativni izlet - Lijana tura 360 kn
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Kostarika

1. OPĆI PODACI 

Kostarika je država u Centralnoj Americi. Poznata je kao demokratska i najstabilnija država Latinske Amerike. Jedna je od najrazvijenih zemalja na kontinentu. 

Površina zemlje: 51 100 km²

Broj stanovnika: 4,8 milijuna

Glavni grad: San Jose

Nacionalnost: Najzastupljeniji su mestici i mulati.

Službeni jezik: španjoslki uz rasprostranjenu upotrebu engleskog jezika

Vjeroispovjest: Više od dvije trećine žitelja su katolici dok protestanata ima oko 13%. Zanimljivo je da ima oko 2% budista.

Nezavisnost: Od Španjolske 1821. Godine.

2. VIZA

Za državljanje Republike Hrvatske nije potrebna viza za turistički boravak.

3.VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC -6.

4. KLIMA

U Kostarici je zastupljena tropska klima. Prosječna godišnja temperatura je oko 27°C uz visok stupanj vlažnosti zraka. Period od studenog do lipnja je sušni period godine, dok je period od lipnja do listopada kišni. 

5. HRANA

Kuhinja Kostarike je miks domorodačke kuhinje s karipskom. Obavezno je probati ukusni tamales kuhan u lišću od banane. Obavezni sastojci svakog jela su crni grah i riža. Preporučuje se konzumiranje hrane isključivo iz restorana osim voća i povrća kojeg ima na tržnicama. Cijene su kao i u Europi (okvirno obrok između 10-15eur). Bitno je napomenuti da se obavezno mora konzumirati flaširana voda!

6. CJEPIVO I ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Cjepivo nije neophodna za putnike koji putuju u Kostariku, ali se savjetuje da se putnici individualno informiraju na Institutu za tropske bolesti. Poželjno je ponijeti ljekove za stomak (probiotike), coldrex ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. 

7. OSIGURANJE

Međunarodno zdravstveno osiguranje možete uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas u agenciji do 5 dana pred put – ALLIANZ osiguranje.

8. SIGURNOST

Situacija u Kostariki je sigurna U svakom slučaju savjetuje se oprez od sitnih krađa i džeparenja u velikim gradovima i turističkim mjestima. 

9. ODJEĆA

S obzirom na visoke temperature tijekom cijele godine na put je potrebno ponijeti ljetnju odjeću. Ponesite i šešire ili šilterice kao zaštitu od sunca.

10. NOVAC

Valuta u Kostarici je kolon (CRC). Jedan euro je 628 CRC dok je dolar oko 567 CRC. Država je u većoj mjeri amerikanizirana. Internacionalne kreditne kartice je moguće koristiti u većim gradovima dok se gotovina preporučuje za manja mjesta. Preporuka je da se nose dolari a ne euri.

11. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže rade na Kostarici. Postoji opcija kupovine lokalnih SIM kartica.

12.STRUJA

Potrebno je ponijeti adapter s dva tanka ulaza (120 V). 

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kostarike i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Kostariku za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora
Galerija