Lurd i jug Francuske – 6 dana

0
Cijena
Od3.090 kn
Cijena
Od3.090 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
23/08/2022
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

176

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

6 dana / 5 noćenja
Polasci: 23.08.2022.
Osnovne informacije
Lurd i jug Francuske - 6 dana / 5 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb
 • Varaždin
 • Čakovec
 • Karlovac
 • Rijeka

Datumi i cijene

POLAZAK 23.08. – 28.08.2022. | CIJENA  3.090 kn

Program putovanja

Dan 1ZAGREB/RIJEKA – NICA

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja preko Karlovca (polazak s KA Petrol 05.45 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 7.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Nice. Razgled Nice, najvećeg grada Azurne obale, javnim prijevozom i pješice. Šetnja s voditeljem putovanja starom povijesnom jezgrom: tržnica cvijeća Cours Saléya – katedrala sv. Reparate – palača Lascaris – šetalište Promenade des Anglais – Trg Massena. Slobodno vrijeme za šetnju starim gradom ili uz more, kupnju provansalskih začina ili probu nekog od mnogobrojnih kulinarskih specijaliteta. Smještaj u hotel u Nici ili okolici. Noćenje.

Dan 2NICA – ARLES – LURD

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Arlesu. Arles je grad i pristanište na rijeci Rhôni u departmanu Bouches-du-Rhône u južnoj Francuskoj, a ujedno leži i na kanalu koji ga spaja sa Sredozemnim morem. Ovaj slikoviti grad obiluje poviješću koja seže u njegovo podrijetlo kao grčko naselje. Arles je tada postao jedan od najvažnijih gradova rimske kolonije Galije, koju je utemeljio Julije Cezar u 46. g. pr. Kr. Sulejman je opisao Arles kao “mali Rim Galije”. Ovaj klasični grad prikazuje čudesno očuvane ruševine, uključujući drevnu arenu, rimsko kazalište, forum i kupke Konstantina. Šetnja uz razgled znamenitosti: rimski ostaci, klaustri Saint-Trophime, staza Van Gogh i Fundacija Vincent Van Gogh, muzej Reattu s djelima Piccasa. Nastavak vožnje prema Lurdu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 3LURD

Doručak. Odlazak u šetnju s voditeljem putovanja najpoznatijim francuskim marijanskim svetištem, smještenom u podnožju veličanstvenih padina Pirineja (čuvenom po ukazanjima Majke Božje od bezgrješnog začeća djevojčici Bernadette Soubirous 1858. godine): Bazilika krunice – Gornja bazilika – Podzemna bazilika Pija X. – Spilja ukazanja – Križni put. Slobodno vrijeme za osobne programme, kupovinu suvenira i šetnju. Posebno je zadivljujuća večernja procesija s tisućama upaljenih svijeća i brojnim hodočasnicima. Večera. Noćenje.

Dan 4LURD (slobodan dan) ILI fakultativni izlet u SAINT-JEAN-DE-LUZ i BIARRITZ

Doručak. Slobodan dan u Lourdesu za osobne pobožnosti. Moguć odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Saint-Jean-De-Luz i Biarritz. Saint-Jean-de-Luz je poznato ljetovalište smješteno na Atlantskoj obali. Ovaj gradić, sa šarmantnom povijesnom jezgrom i najljepšom baskijskom crkvom posvećenom sv. Ivanu Krstitelju, upriličio je vjenčanje Kralja Sunca Louisa XIV. sa španjolskom infantkinjom Marijom-Terezom. U sretnome stapanju stilova koji odaju joie de vivre, toliko svojstven južnoj Franuskoj, sagrađeni su brojni ljetnikovci i vile. U nastavku vožnja do obližnjeg Biarritza, ekskluzivnog i najljepšeg ljetovališta francuske atlantske obale, simbola bogatstva s početka 20. stoljeća. Po dolasku šetnja središtem grada i slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Lurd u večernjim satima. Večera. Noćenje

Napomena: za izlet je potrebno minimalno 25 prijavljenih.

Dan 5LURD – AVIGNON – CANNES

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo u pravcu Azurne obale sa stajanjem u gradu papinskog zatočeništva – Avignonu. Papinski grad kako ga često znaju nazivati smatrao se papinskim odredištem do 13. siječnja 1377. godine, a zabilježeno je kako je čak devet papa vladalo iz Avignona. Naime, sve je započelo kada je papa Klement V. 1309. godine odabrao Avignon i papinsku palaču kao svoju rezidenciju. Prema povijesnim podacima stoji kako je Avignon pripadao papinskoj stolici sve do 1791. godine, kada je u sklopu revolucije vraćen Francuskoj. Šetnja s voditeljem putovanja i upoznavanje s glavnim znamenitostima: Papinska palača, katedrala Notre Dame des Doms, Petit Palais, gradske zidine, gradska vijećnica. Odlazak prema Pont du Gard gdje se nalazi poznati most pod zaštitom UNESCO-a, dio rimskog akvadukta. Nastavak vožnje do festivalskog grada Cannesa, kraći razgled grada: Palais des Festivals et des Congres, Alée de la Liberté, Le Suquet, Boulevard de la Croisette sa luksuznim hotelima i buticima. Slobodno vrijeme za kavu. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

Dan 6CANNES – MENTON – RIJEKA/ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do poznatog ljetovališta Menton, kojeg zovu biserom Francuske „La Perle de la France“, poznatog po parkovima i vrtovima te velikim nasadima limuna i naranči. Ovdje se tradicionalno održava “festival limuna” kada je cijeli Menton u znaku limuna: liker od najpoznatijih mentonskih limuna, parfemi sa mirisom limuna, izložba nevjerojatnih figura napravljenih od naranči i limuna u gradskom parku Bioves Najvažnija znamenitost je barokni sv. Michel, koji se izdiže iznad grada. Prošetat ćemo se promenadom uz gradsku vijećnicu do crkve sv. Mihovila. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u Hrvatsku vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturistčkim autobusom prema programu putovanja
 • jedno noćenje s doručkom u Nici ili okolici u hotelu 2*/3* u dvokrevetnim sobama
 • tri polupansiona (doručak i večera) u Lurdu u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u Cannesu ili okolici u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1,50-2 eur po osobi po noćenju (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • cjelodnevni izlet autobusom u Saint-Jean-De-Luz i Biarritz (uključuje povratni transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne i ostale takse za autobus) - 20 eur po osobi (da bi se realizirao ovaj izlet potreban je minimum od 25 osoba)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 990 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • putno osiguranje
 • Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): · za posebno sjedalo u autobusu: - 1 red – sj. 3,4 100 kn - 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn · za dodatno prazno sjedalo u autobusu 890 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 150 kn po osobi

Mogući popusti

(na upit)

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Azurna obala (franc. Côte d’Azur) proteže se duž istočne francuske mediteranske obale od talijanske granice na istoku (odnosno Mentona) do Cassisa na zapadu. Azurna obala administrativno podpada pod Francusku regiju Provansa-Alpe-Azurna obala, ali je unutar nje i mala kneževina Monako, sa svojom prijestolnicom Monte Carlo, koji je jedan od nosioca mondenog života rivijere. Côte d’Azur se nadovezuje na Talijansku rivijeru, koja je nastala nakon nje.

Francuska je država u zapadnoj Europi s 66,896,109 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Lurd je bio mali trgovački grad koji leži u podnožju Pirineja. U to vrijeme najistaknutiji dio grada bio je utvrđeni dvorac. Nakon ukazanja Blažene Djevice Marije djevojčici Bernadetti 1858. godine, Lurd se razvio u veliko turističko odredište kao Marijansko svetište. Danas Lurd ima populaciju od oko 17 000 stanovnika, ali je sposoban prihvatiti i 5 000 000 hodočasnika i turista svake sezone.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Francuskoj nalazi se u Parizu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici (Pariz) nalazi se na adresi Square Thiers 7, 75116 Paris, France.
Kontakt podaci: tel. 0033 1 5370 0280, fax. 0033 1 5370 0290, e-mail. vrhpariz@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Filip Vučak.

Konz. odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici se nalazi na adresi 7, Square Thiers,75116 Paris, France.
Kontakt podaci: tel. 0033 1 53 70 02 80, fax. 0033 1 5370 8580, e-mail. conspari@mvep.hr

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 33 6 71 48 67 03.

Važne napomene

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta   
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

VAŽNE INFORMACIJE
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
– Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
– Zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora