OMAN – dragulj Arapskog poluotoka

0
Cijena
Od1.790,00 EUR1.590,00 EUR
Cijena
Od1.790,00 EUR1.590,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

150

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

8 dana / 6 noćenja
Polasci: 02.12.2023., 02.03.2024.
Zagreb
Osnovne informacije

Putovanje Oman. Posjetite Oman i uvjerite se zašto je na glasu kao dragulj Bliskog Istoka! 8 dana/7 noći

Vrijednost više:

 • uključene ulaznice tijekom razgleda  
 • uključen izlet – posjet rezervatu kornjača
Oman - 8 dana / 6 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn 

POLAZAK 02.12. – 09.12.2023. | CIJENA 1790 EUR (13.486,76 kn) | POSEBNA PONUDA 1.590 EUR (11.979,86 kn)

POLAZAK 02.03. – 09.03.2024. | CIJENA 1890 EUR (14.240,21 kn) | FIRST MINUTE 1840 EUR (13.863,48 kn)

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

Predviđeni hoteli

Predviđeni hoteli :

 • MUSCAT:  Al Falaj Hotel 4* ili sličan
 • RAS AL JINZ:  Turtle Beach Resort 4* ili sličan
 • WAHIBA SANDS:  Desert Rose Camp 4* ili sličan
 • NIZWA: Golden Tulip hotel 4* ili sličan
Program putovanja

Dan 1ZAGREB – ISTANBUL – MUSCAT

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova s voditeljem putovanja. 
Na polascima 30.10.2023. i 02.03.2024. prijava na let i polijetanje zrakoplova iz Zagreba na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:25 sati. Nastavak putovanja za Muscat na liniji TK774 (Turkish Airlines) u 19:30 sati. Dolazak u Muscat u 01:20 sati u noći po lokalnom vremenu. Nakon pograničnih i carinskih formalnosti doček od strane lokalnog agenta i prijevoz do hotela. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.
Na polasku 02.12.2023. prijava na let i polijetanje zrakoplova iz Zagreba na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:00 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 sati. Nastavak putovanja za Muscat na liniji TK860 (Turkish Airlines) u 01:20 sati. Dolazak u Muscat u 07:10 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nakon pograničnih i carinskih formalnosti doček od strane lokalnog agenta i prijevoz do hotela na doručak (sobe će biti na raspolaganju po povratku u hotel u popodnevnim satima).

Dan 2MUSCAT

Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem. Razgled Muscata započinjemo odlaskom do Velike džamije sultana Qaboosa, najljepšoj džamiji u Omanu. Razvijeni dio lokacije obuhvaća 416.000 četvornih metara. Kompleks džamije koji pokriva 40.000 četvornih metara izgrađen je na povišenom podiju u skladu s tradicijom omanskih džamija koje su građene uzdignute od razine ulice. Može primiti do 20.000 vjernika. Jedna od najpoznatijih značajki glavne molitvene dvorane je ručno izrađeni perzijski tepih koji se sastoji od 1700 milijuna čvorova, težak 21 tonu, u jednom komadu, dimenzija 70×60 metara. Izrada je trajala 4 godine, a tkalo ga je 600 tkalja.
Napomena: Žene koje posjećuju džamiju dužne su pokriti glavu šalom i ne nositi kratke hlače, odjeću za plažu ili odjeću bez rukava jer moraju biti potpuno pokrivene. Muškarci moraju nositi duge hlače. Nisu dopuštene kratke hlače.
Nacionalni muzej najistaknutije je kulturno zdanje u Sultanatu Oman, koje je posvećeno isticanju kulturne baštine Omana, od pojave ljudskog utjecaja na Oman do danas. Iskustvo muzejskog prikaza raspoređeno je u 14 dvorana, koje uključuju više od 7000 osebujnih, pažljivo odabranih nalaza i 33 digitalna iteraktivna eksponata. To je prvi muzej u Sultanatu koji uključuje centar za učenje, opremljen u skladu s najvišim međunarodnim standardima te prvi muzej na Bliskom istoku koji koristi Brailleov sustav na arapskom jeziku. Zaustaviti ćemo se kod palače Al Alam, službene rezidencije Njegovog Veličanstva sultana Haitham Bin Tariqa, vladara Omana. Palača je arhitektonsko čudo kako zbog svog dizajna tako i zbog svog položaja između portugalskih utvrda Mirani i Jalali. Kratko zaustavljanje za fotografije izvana. Povratak u hotel. Predlažemo odlazak na krstarenje drvenim dhow brodom (uz doplatu). Ovaj tip brdova, koji i danas ručno izrađuju lokalni majstori, svjedoče tradiciji Omana kao velike pomorske nacije. Nekada su prolazili pomorskim putovima između Omana, Irana, Arapskih Emirata, Indije i drugih susjednih zemalja bogatih egzotičnom robom. Sinbad Moreplovac je u njima doplovio iz obalnog grada Sura gdje se i danas grade. Ovo jedinstveno iskustvo krstarenja duž obale Omana počinje u marini Bandar gdje se ukrcavamo na brod dhow. Sjedeći na gornjoj otvorenoj palubi uživajte u prekrasnom pogledu i omanskom čaju ili kavi. Večera, noćenje. 

Dan 3MUSCAT – VRTAČA BIMAH – WADI TIWI – PLAŽA FINS – UTOČIŠTE KORNJAČA - RAS AL JINZ

Nakon doručka, odjava iz hotela. Našu turu po Omanu započinjemo vožnjom prema Ras Al Jinz. Putem se zaustavljamo kod vrtače Bimah, spektakularnog vapnenačkog kratera s primamljivom hladnom plavozelenom vodom. Nastala erozijom, ili možda čak meteoritom, ova vrtača se smatra jednom od najljepših vrtača na planetu. Naša iduća postaja je Wadi Tiwi. Spektakularno duboki i uski klanac isklesan u planinama, koji se spušta između visokih litica sve do mora, sa svojim starim tradicionalnim selima, okruženim bujnim plantažama datulja i banana, ispresijecan je mrežom žuborećih aflaja – sustava za navodnjavanje. Preporučujemo ručak u Sun Rise Motelu (uključeno u fakultativnu doplatu paketa ručkova). Kako na plaži svlačionice nisu dostupne, ovdje se možete presvući u kupaće kostime prije odlaska do plaže Fins gdje je planirana pauza za kupanje. Ovo je jedna od najljepših plaža u Omanu s bijelim pijeskom i plavim morem, savršeno mjesto za kupanje. Po dolasku u Ras Al Jinz, prijava u resort i večera. Nakon večere, zajednički odlazak do plaže kornjača. Vozimo se do rezervata, gdje noću zelene kornjače, nakon putovanja od tisuća kilometara, izlaze na obalu kako bi položile jaja.
Napomena: Promatranje kornjača počinje u 21:00. Prednost imaju domaći gosti, dok turisti trebaju pričekati svoj red bez obzira na unaprijed izvršenu rezervaciju.

Dan 4RAS AL JINZ – WADI BANI KHALID – WAHIBA SANDS

Doručak. Nakon odjave iz hotela, krećemo prema Wadi Bani Khalid – oaze usred neplodnih i suhih planina. Tijekom putovanja, prelazimo iz autobusa u 4×4 džipove kojima se vozimo do samog Wadi Bani Khalida. To je jedan od najljepših wadija u Omanu, a njegovi bazeni s čistom, dubokom, plavom vodom pružaju vam priliku da se okupate i osvježite. Od parkirališta do bazena je oko 500 metara hoda.
Napomena: Prema nedavnim smjernicama Ministarstva turizma, žene koje se žele kupati u wadiju moraju nositi kratke hlače i majicu kratkih rukava kojima pokrivaju svoje tijelo. Plivanje u bikinijima nije dopušteno. Time se poštuje kultura lokalnog stanovništva.
Nastavljamo prema Wahiba Sands, masi valovitog crvenog i bijelog pijeska. Stalno promjenjivi uzorci dina užitak su svakog fotografa. Svatko tko odluči živjeti u okruženju Wahiba Sandsa mora biti izdržljiv i otporan kako bi podnio njegovu potencijalno oštru klimu, a beduini su upravo to. Preko 3000 beduina različitog plemenskog podrijetla živi ovdje među šumama na rubovima pijeska. Doživjet ćemo prekrasno iskustvo zalaska sunca na pješćanim dinama. Barbeque večera u kampu i noćenje. 

Dan 5WAHIBA SANDS – JABREEN – BAHLA – AL HAMRA – NIZWA

Doručak i odjava iz kampa. Polazimo prema Nizwi. Putem se zaustavljamo kod dvorca Jabreen, koji datira iz 1670. godine. Izgradio ga je Imam Bil Arab bin Sultan Al Y`aribi. Dvorac omogućuje posjetitelju da osjeti atmosferu povijesnog Omana. Tvrđava iz 17. stoljeća jedan je od najljepših dvoraca Omana i ima izvrsne ručno oslikane stropove. Nastavljamo prema Bahli, jednom od najstarijih malih gradova Omana koji je u 12. stoljeću bio glavni grad plemena koje je živjelo u regiji. Kratko zaustavljanje za slikanje tvrđave Bahla, nakon čega se vozimo do Al Hamre. U ovom 400 godina starom selu, u tradicionalnim kućama od blata, još uvijek žive neki od mještana. Dolazak i Nizwu, smještaj u hotel. Večera, noćenje. 

Dan 6 NIZWA – JEBEL AKHDER

Odjava iz hotela i vožnja do Nizwa Souqa. Ovaj impresivni kompleks pažljivo je dizajniran koristeći arhitekturu omanskih utvrda i elegantne islamske lukove. Klimatizirane dvorane ovog souqa pune su svježeg voća i povrća, bilja i začina, ogromnih hrpa datulja i svježe ulovljene ribe. Ovo je još uvijek najbolje mjesto za kupnju tradicionalnih srebrnih “Khanjara” (ručno izrezbarenih omanskih bodeža) i beduinskog nakita, gdje se srebro još uvijek prodaje na težinu. Zatim posjećujemo tvrđavu Nizwa s masivnim kružnim topovskim tornjem, što ju čini jednom od najimpresivnijih tvrđava u Omanu. Izgrađen na čvrstoj stijeni, golemi toranj je dizajniran da izdrži vibracije 24 topa. S vrha se pruža prekrasan panoramski pogled iz ptičje perspektive na cijelu Nizwu i okolne ravnice koji će svakog posjetitelja ostaviti bez daha. Nastavljamo vožnju do Jebel Akhdera 4×4 džipovima. Jebel Akhdar je dio planina Hajar, koje se protežu oko 300 km od sjeverozapada prema jugoistoku. Viši dijelovi regije imaju dovoljno oborina da omoguće poljoprivredu, a na padinama se uzgaja mnogo tradicionalnog voća i povrća. Ovo je jedno od najslikovitijih područja Omana i uglavnom je naseljeno pripadnicima plemena Bani Riyam. Jebel Akhdar bio je poprište žestokih borbi između pobunjenika i omanskih i britanskih snaga u kasnim 1950-ima. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Dan 7 NIZWA – MUSCAT

Doručak, kasni check out do 12h. Odlazak do Muttrah Souqu – jednoj od najpopularnijih tržnica na Bliskom istoku. Prošećite labirintom uličica koje mame mnoštvom robe, od uvezenih tkanina do egzotičnih istočnjačkih začina, parfema i bogato ručno izrađenih artefakata. Ovdje zrakom lebde mirisi egzotičnih arapskih parfema i začina. Druge trgovine specijalizirane su za poznate omanske khanjare (bodeže), antikvitete, tradicionalni srebrni nakit i rukotvorine od bakra, devine kosti, drva, kože i ručno izrađene omanske nošnje. Večernja vožnja do naselja Wave i slobodno vrijeme. Predlažemo zajedničku večeru u restoranu Huqqa. U večernjim satima, transfer do zračne luke Muscat za ukrcaj na let u 02:10h. 

Dan 8 MUSCAT – ZAGREB

Prijava na let za Zagreb u 02:10h, slijetanje u Istanbul u 06:55h. Nastavak leta za Zagreb u 08.15h, slijetanje u Zagreb u 08.25h. Kraj programa. 

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Muscat – Zagreb ( preko Istanbula )
 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte - 330,00 eur ( 2.486,39 kn )
 • grupni transfer autobusom i 4x4 džipovima prema programu
 • na polascima 30.10.2023. i 02.03.2024.: 5 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi te pustinjskom kampu u Deluxe šatoru; 1 noćenje s uslugom doručka
 • na polasku 02.12.2023: 4 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4*, doručak u hotelu na dan dolaska, smještaj u dvokrevetnoj sobi te pustinjskom kampu u Deluxe šatoru; 1 noćenje s uslugom doručka
 • sve razglede i izlete prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • flaširana voda tijekom putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče, vozače, nosače kofera te stale pružatelje usluga (preporučujemo 40 USD po osobi - plaćanje pratitelju na licu mjesta)
 • troškove osobne prirode

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 345 € (2.599.40 kn) na polascima 30.10. i 02.03., 255 € (1.921.30 kn) na polasku 02.12. - raspoloživost NA UPIT
 • krstarenje brodom Dhow cca 2 sata (min. 10 prijavljenih putnika): 70€ (527.42 kn)
 • paket 6 ručkova u lokalnim restoranima 130€ (979.49 kn)
 • večera u Wave naselju: 75€ (565.09 kn)
 • putno osiguranje (preporučamo)

Mogući popusti

(na upit)

 • popust za dijete do 5 godina bez ležaja u sobi s dvoje odraslih 700 € (5.274,15 kn)
 • popust za dijete do 11 godina na pomoćnom ležaju 400 € (3.013,80 kn)
Važne informacije

Informacije o destinaciji

RED LETENJA:

 • 30.10.2023.
 • 02.03.2024.

TK1054

Zagreb

09:15

Istanbul

13:35

TK774

Istanbul

19:30

Muscat

01:20

TK775

Muscat

02:10

Istanbul

06:55

TK1053

Istanbul

08:15

Zagreb

08:25

 

 • 02.12.2023.

TK1056

Zagreb

20:00

Istanbul

00:10

TK860

Istanbul

01:20

Muscat

07:10

TK775

Muscat

02:10

Istanbul

06:55

TK1053

Istanbul

08:15

Zagreb

08:25

 

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Prtljaga: uključen je 1 komad predane prtljage do 30kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg     

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

COVID INFORMACIJE:

Oman je otvoren za turizam, ukinuta su sva ograničenja vezana uz COVID-19. Nije potreban PCR test niti dokaz o cijepljenju.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Oman na službenim stranicama MVEP-u.

Korisne informacije:

 • Službeni naziv države: Sultanat Oman
 • Površina: 309.500 km², Stanovništvo: 3,6 milijuna, Glavni grad: Muscat, Službeni jezik: arapski, Pozivni broj: +968, Vremenska razlika: +3 sata zimi/+2 sata ljeti
 • Hrana: Tradicionalna omanska kuhinja je jednostavna. Osnovni sastojak je riža koja se kuha zajedno sa govedinom, ovčetinom, janjetinom, piletinom ili ribom. Meso se peče, prži ili kuha nakon mariniranja u mješavini začina, uključujući kardamom, cimet, kim, đumbir, papar, kurkumu i šafran. Jedite samo dobro kuhano meso i ribu. Povrće mora biti kuhano, a voće oguljeno
 • Piće: Preporučuje se piti voda u boci. Izvan Muscata mlijeko može biti nepasterizirano pa ga radije nemojte piti. Serviranje tradicionalne blage kave sa okusom kardamoma i šafrana je važan društveni ritual. Poslužuje se crna i bez šećera, s datuljama sa strane.
 • Zdravstvene informacije: Cjepiva nisu obavezna. Za trenutnu situaciju prije putovanja predlažemo da detalje provjerite sa svojim nadležnim Zavodom za javno zdravstvo.
 • Valuta: Omanski rial (OMR); 1 USD = 0,38 OMR; 1 EUR = 0,45 OMR (listopad 2021.)
 • Novac: Preporučujemo ponijeti USD ili Eure koje ćete lako razmijeniti u bankama, mjenjačnicama i u većim hotelima. U Omanu prihvaćaju sve kreditne kartice, osim Amex-a kojeg na nekim mjestima ne prihvaćaju. Bankomati su dostupni u cijeloj zemlji
 • Odjeća: Preporučuje se ponijeti laganu ljetnu odjeću od prirodnih materijala. Ponesite topliji komad odjeće koji možete ogrnuti čak i za najtoplijih mjeseci zbog jakih klima uređaja u svim zatvorenim prostorima. Od obuće najbolje je ponijeti sandale ili lagane cipele. Za kupanje možete ponijeti kupaći kostim. Oman je muslimanska zemlja pa bi trebali poštivati lokalne običaje odijevanja. Žene bi trebale imati pokrivena ramena i ne isticati dekolte, ne nositi kratke suknje ili kratke hlače. Idealne hlače bi trebale biti dužine do ispod koljena. Uz sebe bi uvijek trebale nositi maramu ili pašminu za pokrivanje glave na mjestima na kojima je to obvezno, posebno u džamijama. Muškarci unutar hotela mogu nositi malo duže i šire kratke hlače (ne pripijene), no izvan hotela samo duge hlače. U hotelskim bazenima i na plažama može se kupati u kupaćim kostimima koji ne bi smjeli biti izazovni. Većina hotela ne zahtjeva prekrivanje žena tijekom plivanja, iako žene to mogu same učiniti ako žele dok se kupaju na javnim plažama u moru
 • Klima: Klima je većinom sušna pustinjska, uz obale nešto blaža polupustinjska, a tek na višem gorju Hadjar se donekle približava mediteranskoj. Najbolje vrijeme za putovanje u Oman je između listopada i travnja kada je toplo i sunčano, uz temperature od ugodnih 25°C, koje u toku dana dosegnu do 35°C. Noću je hladnije uz temperature od 17°C do 19°C
 • Električna energija: Koriste se ravni priključci s tri rupe, stoga ponesite ispravljač (adapter)
 • Mobilni telefoni i Internet: A1, T-Mobile i Telemach imaju roaming, no veze mogu povremeno zakazati. Internet je dostupan u nekoliko internet kafića u većim gradovima i u većim hotelima.

 

Važne napomene

Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

 • viza nije potrebna za turističke boravke do 10 dana. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Oman
 • za ulazak u zemlju ukinuta su sva Covid ograničenja
 • strani državljani dužni su raspitati se o uvjetima ulaska u zemlju pri Ministarstvu vanjskih poslova svoje države

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora