Pariz – 5 dana

0
First minute
Od5.180 kn4.780 kn
First minute
Od5.180 kn4.780 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

184

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

5 dana / 4 noćenja
Polasci: 29.04., 03.06., 18.06.2021.
Zagreb
Osnovne informacije

ZAGREB – PARIZ – (fakultativni izlet KRSTARENJE SEINOM ili DISNEYLAND PARIS) – (fakultativni izlet VERSAILLES I GIVERNY)

 

Pariz - 5 dana / 4 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

POLAZAK 29.04. – 03.05.2021. | CIJENA 5.180 kn | FIRST MINUTE 4.780 kn

POLAZAK 03.06. – 07.06.2021. | CIJENA 5.180 kn | FIRST MINUTE 4.780 kn

POLAZAK 18.06. – 22.06.2021. | CIJENA  5.180 kn

Zrakoplovne pristojbe uključene!

Predviđeni hoteli

Program putovanja

Dan 1ZAGREB - PARIZ

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU 470 za Pariz u 8.00 sati, s dolaskom u 10.05 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati panoramski razgled grada autobusom: Champs-Elysées, glavna i najduža pariška avenija, jedna od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe odnosno čuveni Slavoluk pobjede, jedan od najpoznatijih pariških spomenika, dignut 1806. u čast francuskim borcima po uzoru na rimski Titov slavoluk – veliki bulevari (les Grands Boulevards), projekt baruna Georges-Eugène Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada – trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišna točka Champs-Elysées – Opera Garnier – trg Bastille, današnji trg nalazi se na mjestu gdje je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille – Latinska četvrt, slavna pariška umjetnička četvrt na lijevoj obali Seine – Sorbona, glasovito pariško sveučilište iz 13. st. – Panteon, nekoć crkva a danas mauzolej u kojem su pokopani mnogi slavni Francuzi – Luksemburški park, vrtovi sagrađeni za Katarinu Medici – Les Invalides, kompleks građevina u kojem je nekoć bio dom za umirovljene francuske veterane, mjesto gdje je pokopan Napoleon – Trocadéro, mjesto gdje je održana svjetska izložba 1878., s odličnim pogledom na Eiffelov toranj. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. – bazilika Sacré-Cœur  – crkva sv. Petra – Place du Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Noćenje.

 

Dan 2PARIZ

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do jednog od najbogatijih i najraskošnijih svjetskih muzeja – impresivnog Muzeja Louvre (Musée du Louvre) koji je 700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a  sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela, među kojima je i slavna Leonardova Mona Lisa, individualni razgled (doplata za ulaznicu kod prijave). Odlazak do najstarijeg dijela Pariza, otočića Ile de la Cité, na kojem se nalaze impresivna katedrala Notre Dame (ulazak u katedralu trenutno nije moguć) i “Vrata raja”- crkva Sainte Chapelle, biser gotičke umjetnosti s jedinstvenom kolekcijom vitraja, remek djelom srednjovjekovne umjetnosti. Preporučujemo ručak u živopisnoj Latinskoj četvrti. U večernjim satima predlažemo odlazak do legendarnog cabareta Moulin Rouge, u kojem je prije 120 godina nastao ples “can can”. Predstava u 23.00 sata s posluženim šampanjcem (uključen u cijenu doplate – kod prijave). Noćenje.

 

Dan 3PARIZ - (fakultativni izlet KRSTARENJE SEINOM ili DISNEYLAND PARIS)

Doručak. Odlazak javnim prijevozom, u pratnji vodiča do Eiffelovog tornja koji već 125 godina nosi titulu najpoznatijeg simbola Pariza. U dogovoru s vodičem, mogućnost uspona liftom do vrha ili pješice do 2.kata (dalje liftom), uživanje u pogledu na grad sa 324 m visine (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili unaprijed preko interneta). Predlažemo da od Eiffelovog tornja krenete na 1-satnu vožnju brodom rijekom Seinom, ispod 24 pariška mosta (doplata za ulaznicu kod prijave). Preporučujemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honore, aveniji Montaigne te u raskošnom ambijentu avenije Champs-Elysées. Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Nakon iscrpljujućeg shoppinga, počastite se čašicom ukusnog vina u nekom od šarmantnih francuskih bistroa. Ako volite zabavne parkove, preporučamo odlazak brzim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland, 32 km od Pariza (radno vrijeme od 10.00 do 18.00 sati), uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Povratak u Pariz prema želji. Noćenje.

 

Dan 4PARIZ - (fakultativni izlet VERSAILLES I GIVERNY)

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet “Versailles i Giverny”. Krećemo prema jednom od najfascinantnijih dvoraca na svijetu, čuvenom Versaillesu koji se koristio kao kraljevska rezidencija  Luja XIV., Luja XV. i Luja XVI.  te je ujedno služio i kao pokazatelj francuske moći, ali i kao uzor drugim monarsima kada su se upuštali u gradnju ili obnovu svojih rezidencija. Ukupno je Versailles kao sjedište francuske vlasti služio više od 100 godina, odnosno od 1682. do 1789. godine. Više desetaka tisuća radnika podizalo je taj dojmljivi kompleks. Troškovi gradnje bili su golemi, a zanimljivo je da nisu potpuno izračunati ni danas. Nakon obilaska dvorca put nas dalje vodi prema gradiću Giverny, u koji se tvorac impresionizma, slikar Claude Monet zaljubio, čim ga je ugledao iz vlaka. U kući i na imanju je proveo preko 40 godina, naslikavši neka od najpoznatijih svjetskih djela. Unatoč tome što se u kući ne nalazi niti jedan njegov original, njegova prekrasna zbirka japanskih grafika još se uvijek nalazi na zidovima. Vrt je ispunjen šljunčanim stazama koje vode od jednog dijela vrta do idućeg. Cijeli dio grada gdje se vrt nalazi predstavlja čarobni svijet i prelazak u paralelnu stvarnost. Svi ljubitelji botanike, ali i djela vrhunskog slikara uživat će u svakom trenutku. Doživjet ćete jedinstvenu kombinaciju prirode i onog što je stvorila ljudska ruka. Povratak u Pariz u večernjim satima. Ako ostajete u Parizu, preporučujemo posjet nekom od pariških muzeja: Rodin, D’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha… odlazak do centra moderne umjetnosti George Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissa, Miroa ili slobodno vrijeme za šetnju, kavu i kušanje svjetski poznatih „macarona“ u nekoj od poznatih pariških slastičarni te vlastito istraživanje “grada svjetlosti”. Noćenje.

 

Dan 5PARIZ - ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe i dodatne posjete muzejima (na polascima 18.11.2020., 30.12.2020. te 18.3.2021. doručak i transfer u zračnu luku, let za Zagreb prema redu letenja u 12.30 sati s dolaskom u Zagreb u 14.20 sati). Odlazak iz hotela i transfer u zračnu luku. Red letenja Croatia Airlinesa iz Pariza za Zagreb za sve druge termine osim gore navedenih je u 17.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 19.20 sati.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu ibis Styles Paris Meteor Avenue d'Italie 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama
 • transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • pristojbe zračnih luka 1.190 kn

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Ulaznica za Disneyland: 68 EUR za odrasle, 65 EUR djeca 3-11 godina

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.850 kn
 • putno osiguranje
 • Cabaret show Moulin Rouge: 990 kn (uključeno 1/2 boce šampanjca, show u 23 sata - doplata kod prijave)
 • Plovidba brodom po rijeci Seine: 120 kn
 • Izlet Versailles i Giverny*: 950 kn (najmanje 15 prijavljenih - uključene ulaznice za dvorac Versailles i Fondaciju Monet u Givernyu)
 • doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule 380 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

Mogući popusti

(na upit)

 • Popusti: 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju, 5% iznad 12 g. na 3. pomoćnom ležaju
Važne informacije

Informacije o destinaciji

PARIZ – KORISNE INFORMACIJE
Zahvaljujući blizini Atlantika, u Parizu je klima ugodna, zime nisu jako hladne, ljeta nisu prevruća. Temperatura zimi rijetko pada puno ispod nule, a prosječni dnevni maksimum u tim mjesecima je oko 7 Celzijevih stupnjeva.
Ljeta su pak relativno ugodna, s prosječnim temperaturama oko 24°C, no tijekom srpnja je i nešto više padalina.
Vremenska razlika: nema vremenske razlike
Jezik: francuski, koristi se i engleski
Novac: euro (EUR) 1,00 euro = oko 7,4 kuna
Hrana: izobilje francuskih i morskih specijaliteta, izvanredni francuski sirevi i vina uz bogatu međunarodnu kuhinju
Voda: za piće koristite isključivo vodu u bocama
Struja: 220 V
Mobilni operateri: sva tri hrvatska operatera imaju roaming partnere – A1, T-Mobile i TELE2
Cijepljenje: nije potrebno
Garderoba: ovisno o godišnjem dobu, slično kao i kod nas
Obuća: za razglede se preporučuje udobna sportska obuća
Shopping: tipični suveniri, slike, vina, sirevi
Viza: nije potrebna
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj:
7, Square Thiers, 75116 Paris, FRANCE
Tel: 0033 1 5370 0280
Fax: 0033 1 5370 0290

Važne napomene

CIJENE ULAZNICA:
(prema stanju iz srpnja 2019. godine – mogu biti podložne promjeni):
Eiffelov toranj
– Uspon liftom do vrha tornja: 25,50 EUR (odrasli); 12,70 EUR (mladi od 12 – 24 god.), 6,40 EUR (djeca 4 – 11 god.)
– Uspon stepenicama do 2. kata + lift do vrha: 19,40 EUR (odrasli); 9,70 EUR (mladi od 12 – 24 god.), 4,90 EUR (djeca 4 – 11 god.)
– Uspon liftom do 2. kata: 16,30 EUR (odrasli); 8,10 EUR (mladi od 12 – 24 god.), 4,10 EUR (djeca 4 – 11 god.)
– Uspon stepenicama do 2. kata: 10,20 EUR (odrasli); 5,10 EUR (mladi od 12 – 24 god.), 2,50 EUR (djeca 4 – 11 god.)
Muzej Louvre
– Ulaznice kupljene preko interneta s naznačenom satnicom posjeta: 17 EUR https://www.ticketlouvre.fr/louvre/b2c/index.cfm/calendar/eventCode/MusWeb
– Ulaznice na licu mjesta na blagajni muzeja: 15  EUR (u periodu visoke sezone ponekad nije moguće kupit ulaznice na licu mjesta)
– Djeca i mlađi od 18 godina imaju besplatan ulaz kao i mladi do 26 godina s područja Europskog gospodarskog područja uz predočenje valjanog osobnog dokumenta
– Posjet muzeju je besplatan za sve posjetitelje svake prve subote u mjesecu u periodu od 18h do 21.45h
Muzej Orsay
– Ulaznica za jednokratan posjet 14 EUR (odrasli); djeca do 18 godina besplatno kao i mladi 18 – 25 godina državljani Europske Unije
– Posjet muzeju je besplatan za sve posjetitelje svake prve nedjelje u mjesecu
Centar Pompidou
– Ulaznice: 14 EUR (odrasli); 11 EUR (mladi 18 – 25 godina), mlađi od 18 godina besplatno
Slavoluk pobjede (Arc de triomphe)
– Ulaznica za jednokratan posjet 12 EUR (odrasli); djeca do 18 godina besplatno kao i mladi 18 – 25 godina državljani Europske Unije
Toranj Montparnasse
– Ulaznice: 20 EUR (odrasli); 15 EUR (mladi 12 – 18 godina i studenti); 9,50 EUR (djeca od 4 do 11 godina)
Panthéon
– Ulaznice: 9 EUR (odrasli); djeca do 18 godina besplatno kao i mladi 18 – 25 godina državljani Europske Unije
 
Informacije i upute za dolazak vlakom u Disneyland Paris možete pronaći na poveznici:
Gradski prijevoz
Informativne cijene karata:
Jednokratna karta za metro: 1,90 EUR (za 2 zone); karnet od 10 karata:14,90 EUR (za 2 zone)
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
– Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
– Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora
Galerija