Salzburg i austrijska jezera advent – 2 dana klasik

0
Cijena
Od822 kn
Cijena
Od822 kn
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

301

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

2 dana / 1 noćenje
Polasci: 03.12.,17.12.2022.
Osnovne informacije

Mozartov grad u svečanom blagdanskom ruhu te ukrašena zimska jezera na najbolji će vas način uvesti u pravu prosinačku atmosferu. Posjetite božićnim sajam, zasladite se Mozart kuglicama i uživajte u kuhanome vinu u Salzburgu, a onda sve to još malo začinite šetnjom uz zimski krajolik i vožnju po austrijskim jezerima.

Salzburg i austrijska jezera advent - 2 dana / 1 noćenje

Mjesto polaska

 • Zagreb
 • Varaždin
 • Čakovec

Datumi i cijene

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 • OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
 • REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
 • PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI

(tečaj konverzije 1 eur = 7,53450 kn)

Datum putovanja

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS cijena

03.12.–04.12.

POPUNJENO

POPUNJENO

POPUNJENO

17.12.–18.12.

POPUNJENO

POPUNJENO

POPUNJENO

Predviđeni hoteli

Predviđeni hoteli (ili slični):

Program putovanja

Dan 1ZAGREB - SALZBURG

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati. Ugodna vožnja prema Salzburgu uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u „Mozartov grad“ smješten na obalama rijeke Salzach i okružen alpskim planinama, izlazimo iz autobusa i s voditeljem putovanja napravit ćemo orijentacijsku šetnju do središta grada. Salzburg je ime dobio po okolnim rudnicima soli, pa bi prijevod imena bio „grad od soli“. Salzburg je pravi turistički biser barokne arhitekture, u kojem broj posjetitelja uvelike premašuje broj stanovnika, a zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svjetske baštine. Salzburg je relativno mali i najbolje se može upoznati pješice: na jednoj strani rijeke nalazi se Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala (Salzburger Dom) na istoimenom trgu s baroknom fontanom – benediktinski samostan Sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća, koja je danas jedan od najposjećenijih muzeja na svijetu. S druge strane rijeke Salzach nalazi se barokni dvorac Mirabell iz 17. stoljeća okružen s prekrasnim parkom Mirabellgarten koji je jedan od najljepših europskih baroknih vrtova. Slobodno vrijeme za uživanje u božićnom sajmu ispred katedrale i na trgu Residenz, kupovinu suvenira, kušanju originalnih Mozart kuglica (jednog od najprodavanijih austrijskih suvenira) u čokoladarnici Fürst koja je izumila taj predivan slatkiš od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću … ili možete otići gradskom uspinjačom do 900 godina stare utvrde Hohensalzburg visoko iznad starog grada Salzburga s lijepim panoramskim pogledom na grad. Do utvrde je moguće doći uspinjačom, koja vozi svakih 10 minuta, ili pješice, za što treba oko 20 minuta (uz doplatu/razgled uz audio slušalice). Odlazak do hotela, prijava i smještaj. Noćenje.

Dan 2SALZBURG – ST. WOLFGANG, BAD ISCHL, HALLSTATT – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do prekrasnog područja Salzkammerguta gdje su smještena ledenjačka jezera. U doba Adventa slikoviti su mali barokni adventski sajmovi s jaslicama, plutajućim lanternama po jezeru i romantičnim ugođajem u svim mjestima. Posjet jezeru Wolfgangsee gdje ćemo se zaustaviti na najpoznatijem mjestu St. Wolfgang, koji je tijekom cijele godine iznimno posjećen i po crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Slijedi posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata – župna crkva – otmjena dvorana termalne vode – vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park-ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike prema Hallstatskom jezeru i dolazimo do jednog od najpoznatijih foto motiva Austrije, Halstatta – mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Mjesto zaista zaslužuje da u njemu provedemo najviše vremena. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Salzburgu / okolici
 • razglede prema programu (izvana)
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • boravišnu pristojbu u iznosu cca. 2,00 eur po osobi (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • Informativne individualne cijene ulaznica (podložne promjeni):
 • ulaznica za Mozartovu rodnu kuću odrasla osoba 12 eur / mladi (15-18 godina) 4 eur / djeca (6-14 godina) 3,5 eur / djeca do 6 godina gratis
 • prijevoz uspinjačom do dvorca + ulaznica za dvorac Hohensalzburg odrasla osoba 13,30 eur / djeca (6-14 godina) 7,60 eur / djeca do 6 godina gratis
 • stavka 10

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 233,00 kn (30,92 eur)
 • doplatu za polazak iz Čakovca i Varaždina 154,00 kn (20,44 eur), minimum 10 putnika
 • doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu 418,00 kn (55,48 eur), nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami
 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Mogući popusti

(na upit)

 • Nema popusta za trokrevetnu sobu. Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Važne napomene

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora