Stockholm i Helsinki – 5 dana

0
First minute
Od5.380 kn5.180 kn
First minute
Od5.380 kn5.180 kn
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
07/10/2020
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

33

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

5 dana / 4 noćenja
Polasci: 07.10.2020.
Zagreb
Osnovne informacije

ZAGREB – STOCKHOLM – HELSINKI (vožnja brodom) 

Stockholm i Helsinki - 5 dana / 4 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

POLAZAK 07.10. – 11.10.2020. | CIJENA 5.380 kn | FIRST MINUTE 5.180 kn

Zrakoplovne pristojbe (1.190 kn) uključene u cijenu!

Program putovanja

Dan 1ZAGREB - STOCKHOLM

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na liniji OU 484 (Croatia Airlines) u 15:00 sati. Po slijetanju u Stockholm u 17:25 sati, transfer do hotela . Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasi više od 24.000 otoka, otočića i hridi. Osnovan 1252. godine, glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Smještaj u hotel. Obzirom da je Stockholm specifičan upravo po tome da je dnevno svjetlo do večernjih sati svakako preporučujemo odlazak do grada s voditeljem putovanja, javnim gradskim prijevozom koji je u gradu izvrsno organiziran. Noćenje.

Dan 2STOCKHOLM

Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem autobusom do grada. Panoramski ćemo proći po otocima Södermalm i Kungsholmen do Östermalma gdje ćemo se zaustaviti kod Fjälgattana s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Gamla Stan. Po spuštanju u stari dio grada nastavljamo s pješačkim razgledom. Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u EURopi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana i pauze za kavu i kupovinu suvenira predlažemo odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središta grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevski posjed, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17 .st., muzejom grupe Abba, itd. Nakon razgleda slobodno poslijepodne. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

Dan 3 STOCKHOLM - HELSINKI (vožnja brodom)

Doručak. Odjava iz hotela i predaja prtljage na recepciji. Slobodno prijepodne za uživanje u lokalnim restoranima, kavi ili kupovini tradicionalnih suvenira. Poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcavamo na brod i smještamo po kabinama. Naše krstarenje brodom s bogatom ponudom a la carte restorana, buffet restorana, dućana i barova kreće iz Stockholma prema Helsinkiju. Tijekom plovidbe brodom svakako nemojte propustiti prolazak stockholmskim arhipelagom s 24 tisuće otoka od kojih je samo oko tisuću naseljenih. Stockholmski arhipelag je jedinstven prostor u svijetu i jedan od najvećih arhipelaga baltičkog mora! Na nekim otočićima nalaze se pitoreskne kuće, mali restorani i hoteli, a neki su pak netaknuti ljudskom rukom. Noćenje na brodu.

Dan 4HELSINKI

Doručak. Odjava iz kabina, silazak s broda i odlazak autobusom na poludnevni razgled grada: Parlament, Nacionalni muzej, Opera, Gradska vijećnica, katedrala, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, djelo arhitekta Avara Aalta, park i spomenik skladatelju Jeanu Sibeliusu. Danas je Helsinki moderno, EURopsko, kulturno središte čiji je kozmopolitski način života u savršenoj harmoniji s prirodom. Duga povijest manifestira se u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji. Nakon razgleda transfer do hotela i smještaj. Slobodno poslijepodne, predlažemo posjet tzv. Glavnoj tržnica (ili ‘ribljoj tržnici’) koja se nalazi uz samu obalu, a gdje se mogu kupiti svježi odresci lososa i meso soba. Glavna tržnica je i mjesto gdje lako možete naći suvenire kao što su ruske krznene kape, rezbarene drvene zdjele, sobove kože i laponske lovačke noževe. Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

Dan 5HELSINSKI - ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani transfer do zračne luke Helsinki. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 12:25 sati na liniji OU 4487 (Croatia Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 14:05 sati po srednjoeuropskom vremenu

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 1.190 kn)
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Stockholmu u dvokrevetnim sobama, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Helsinkiju u dvokrevetnim sobama, 1 noćenje s doručkom na putničkom brodu Stockholm – Helsinki u dvokrevetnim unutarnjim kabinama (kreveti na kat)
 • razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
 • ulaznicu za čuvenu „Crkvi u stijeni“ u Helsinkiju
 • pratitelja na putovanju
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
 • karte javnog prijevoza u Stockholmu (pojedinačna karta za odraslu osobu od 44 SEK, postoje različite vrste dnevnih karata)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.890 kn
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza

Mogući popusti

(na upit)

 • 10% popusta za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 godina na pomoćnom ležaju
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Švedska je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora. Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km² te populacije oko 10 065 389 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km².

Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5 495 100 stanovnika i površine od 338.144 kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187,888 jezera (većih od 500 m²) te 179.584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.

Važne napomene

Putni dokumenti: putovnica/osobna iskaznica moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.

– Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr.

– U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene.

 -U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte.

 

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora
Galerija