Južna Koreja – velika tura 2025.

0
Novo!
Od3.095,00 EUR2.995,00 EUR
Novo!
Od3.095,00 EUR2.995,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
13/03/2025
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

27

Kako rezervirati putovanje?

  • Odaberite željeni datum i broj osoba
  • Unesite tražene podatke o putnicima
  • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
  • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
  • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

11 dana / 8 noćenja
Polasci: 13.03.2025.
Zagreb
Osnovne informacije
Putovanje Južna Koreja - velika tura 11 dana avionom 13.03.-23.03.2025. GARANTIRANI POLAZAK

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana kao i sve ulaznice i izleti.

Južna Koreja - 11 dana / 8 noćenja

Mjesto polaska

  • Zagreb

Datumi i cijene

GARANTIRANO

13.03.-23.03.2025. CIJENA 3.095 EUR FIRST MINUTE 2.995 EUR

 

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

Predviđeni hoteli

Seoul: Amid hotel 4* ili sl.
Cheonan: ON city hotel ili sl.
Jeonju: Best Western Hotel Jeonju 4* ili sl.
Busan: Ramada Encore Haeundae 4* ili sl.

Program putovanja

Dan 1ZAGREB – DOHA 13.03.2025.

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, dva sata prije leta. Prijava na let Qatar Airwaysa na redovnoj liniji za Dohu u 09:10, predviđeno slijetanje u Dohu u 16:30 po lokalnom vremenu (vremena letenja ispod programa). Polet aviona iz Dohe u 19:00.

Dan 2SEOUL 14.03.2025.

Predviđeno slijetanje u Seoul u 09:55 sati. Odlazak na ručak (u cijeni aranžmana). Nakon ručka slijedi odlazak žičarom do Namsan tornja koji se nalazi u samom središtu Seoula te s visinom od 236 m predstavlja drugu najvišu točku Seoula. Zatim slijedi odlazak u zvjezdarnicu odakle seže prekrasan panoramski pogled na Seoul. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 3SEOUL 15.03.2025.

Doručak. Cjelodnevni razgled Seoula. Razgled započinje odlaskom do najljepše i najznačajnije palače Gyeongbokgung (ulaznica u cijeni), jedne od ukupno pet kraljevskih palača, koja je više od 500 godina bila glavna palača. Poznata je po svojoj veličanstvenoj i tradicionalnoj korejskoj arhitekturi, koja odražava konfucijanska načela i estetiku dinastije Joseon. Kompleks palače uključuje brojne građevine poput glavne prijestolne dvorane (Geunjeongjeon), kraljevih stambenih prostorija (Gangnyeongjeon), kraljičinih odaja (Gyotaejeon) i prekrasnih paviljona oko kojih se nalaze uređeni vrtovi i jezerca. U trgovini kraj palače (uz doplatu) možete iznajmiti tradicionalnu korejsku nošnju ‘hanbok’ i u tome šetati palačom te gledati proceduru smjene straže. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Posjet Nacionalnom narodnom muzeju koji se nalazi unutar palače, gdje imate priliku učiti o korejskoj povijesti, kulturi i tradiciji. Nakon vraćanja tradicionalnih kostima, nastavljamo razgled do ulice Insadong koja je puna antikviteta, umjetnosti i suvenira te moderne ulice Myeongdong. Dan završava posjetom tržnici Gwangjang, jednim od najboljih mjesta za kušanje autentične korejske ulične hrane. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4SEOUL – DMZ – SEOUL, 16.03.2025.

Doručak. Jednodnevni izlet autobusom (u cijeni aranžaman), odlazak do Korejskog ratnog muzeja kako biste saznali više o povijesti tijekom rata i vojnoj povijesti Korejskog poluotoka. Otvoren je 1994. godine i pruža sveobuhvatan uvid u korejsku vojnu povijest od drevnih vremena do modernih dana. Zatim ćemo posjetiti Odusan Unification opservatoriju odakle seže pogled na Sjevernu Koreju. Kroz dalekozor možete doslovno vidjeti ljude u daljini. Ručak (uključen u cijenu aranžmana). Odlazak u Park Imjingak gdje ćete se provozati gondolom i vidjeti posljedice rata. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5SEOUL – YONGIN – NONSAN – JEONJU 17.03.2025.

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do tradicionalnog korejskog sela. Ondje ćete vidjeti kakav je bio život za vrijeme dinastije Joseon i imat ćete priliku pogledati tradicionalnu korejsku izvedbu. Zatim slijedi odlazak do lokalne farme gdje ćete imati priliku brati jagode. Nastavak putovanja prema živahnom gradu Jeonju koji je bogat povijesnom, kulturološkom i kulinarskom baštinom. Prijava u hotel i noćenje.

Dan 6JEONJU – DAMYANG – GWANGJU 18.03.2025.

Doručak. Odjava iz hotela. Posjet selu Jeonju Hanok koje ima preko 800 tradicionalnih korejskih kuća. Ovo je selo očuvano područje koje posjetiteljima omogućuje da vide tradicionalni način života, s mnogim hanocima pretvorenim u pansione, restorane, čajane, muzeje i radionice. Uživajte u istraživanju sela i svim njegovim čarima. Okušajte se u kuhanju i pokušajte sami pripremiti današnji ručak, poznato tradicionalno jelo – bibimbap koje se uglavnom sastoji od raznog povrća i riže. Nakon ručka (u cijeni aranžmana), odlazak prema Juknokwon, zadivljujućoj šumi visokih bambusa gdje vlada umirujuća atmosfera koja pruža jedinstveno, potpuno drugačije, iskustvo. Nastavak putovanja prema Mudeungsan, globalnom UNESCO-vom geoparku bogat prirodnim ljepotama gdje je smješten budistički hram Jeungsimsa. Odlazak prema Gwangju. Prijava u hotel i noćenje.

Dan 7GWANGJU – HADONG – BUSAN 19.03.2025.

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u Hadong na jednu od lokalnih plantaža čaja koje se smatraju jednima najstarijih u zemlji, otprilike oko 1200 godina, a tada su ujedno uvezene i prve sjemenke čaja iz Kine. Ovo područje je savršeno za ljubitelje čaja i za one koji žele doživjeti autentičnu korejsku kulturu čaja jer ćete imati priliku pokušati ispeći vlastite listove zelenog čaja. Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavak putovanja prema Busanu i po dolasku prijava u hotel. Kratki odmor u hotelu i odlazak na tržnicu Haeundae koja nudi autentično iskustvo korejske kulture i gastronomije te je omiljena među turistima i lokalnim stanovništvom. Istražite tržnicu i kušajte koreanske specijalitete poput začinjenih rižinih kolača, ribljih kolača i slatkih palačinki. Povratak u hotel i noćenje.

Dan 8BUSAN 20.03.2025.

Doručak. Danas imamo cjelodnevni razgled Busana, dinamičnog grada koji je mješavina tradicionalne korejske kulture i modernih atrakcija. Posjet plaži Songdo, korejskoj prvoj javnoj plaži koja je početkom 20. st. bila zamišljena kao plaža samo za muškarce. Ondje ćemo se ukrcati na žičaru i uputiti se prema visećem mostu Songdo Cloud koji povezuje otok Geobuks s kopnom. Most ima dijelove s prozirnim staklenim podom koji stvara osjećaj hodanja po vrhu oceana. Zadivit će vas nevjerojatan panoramski pogled na okolicu i staza po kojoj hodate duga 365 m. Zatim slijedi vožnja do poznatih tradicionalnih tržnica, tržnice Gjulke koja glasi za jednu od najvećih tržnica u Aziji i riblje tržnice Jagalchi gdje ćete imati priliku vidjeti i kušati raznovrsnu ponudu morskih plodova. Posjet kulturološkom selu Gamcheon, rezidencijalnom naselju popularnom po šareno oslikanim kućama i muralima. Ondje su živjele izbjeglice nakon korejskog rata, a danas je to turistima nezaobilazna četvrt gdje mogu uslikati neponovljive fotografije. Odlazak u hotel, prijava i noćenje.

Dan 9BUSAN – SEOUL 21.03.2025.

Doručak. Odjava iz hotela. Posjet hramu Haedong Yonggungsa koji se nalazi na obali za razliku od većine hramova koji su uglavnom u planinskim predjelima. Hram je posvećen Haesu Gwaneum Daebul koji simbolizira milosrđe i suosjećanje a vjeruje se da ovaj kip pruža zaštitu i blagoslove onima koji ga posjete. Odlazak do željezničke stanice i slobodno vrijeme za ručak. Ukrcavanje na brzi vlak i dolazak u Seoul (vaša prtljaga bit će poslana u Seoul u vaš hotel ujutro nakon odjave iz hotela.) Po dolasku u Seoul, prijava hotel i noćenje.

Dan 10SEOUL 22.03.2025.

Doručak. Odjava iz hotela. Danas slijedi poludnevni razgled Seoula. Odlazak u obilazak hrama Bongeunsa gdje se ujedno nalazi i statua Budhe visine od 23 m. Teško je povjerovati da se ovaj veliki, lijepi i spokojni budistički hram nalazi usred užurbanog poslovnog djela metropole koji je ujedno i najskuplji dio Seoula. Odlazak u jedinstvenu Starfield javnu knjižnicu koja se nalazi usred shopping centra, a oduševit će vas impresivnom arhitekturom, impozantnom veličinom i zbirkom od preko 50.000 knjiga. Šetnja po uvijek užurbanoj Gangnam četvrti, poznata po svom modernom urbanom dizajnu, luksuznim trgovinama, visokim standardom življenja i vibrantnim noćnim životom, Gangnam je jedno od najpoznatijih područja u Seoulu, a postao je globalno prepoznatljiv zahvaljujući hit pjesmi “Gangnam Style” južnokorejskog izvođača PSY-a. Povratak u hotel i odmor do polaska u zračnu luku. Kasna odjava iz hotela u cijeni aranžmana.  Odlazak prema zračnoj luci Incheon, prijava na let Qatar Airlinesa.

Dan 11SEOUL – DOHA – ZAGREB 23.03.2025.

Tijekom noći, organizirani transfer u zračnu luku Incheon, prijava na let Qatar Airlinesa. Polet zrakoplova na redovnoj liniji prema Dohi u 00:15 sati. Predviđeno slijetanje u Dohu u 05:10 sati po lokalnom vremenu te povrata prema Zagrebu u 09:10 sati i slijetanje u Zagreb u 13:15 sati.

Rok za prijavu: 14 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letovima:
Prijevoznik: Qatar Airways
ZAGREB – DOHA  09:10  16:30
DOHA – SEOUL     19:00 09:55
SEOUL – DOHA    00:15 05:10
DOHA – ZAGREB  09:10 13:15

Cijena uključuje

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha – Seoul - Doha – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe i naknade
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Seoulu u dvokrevetnim sobama
  • jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Jeonju u dvokrevetnim sobama
  • jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Gwangju u dvokrevetnim sobama
  • dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Busanu u dvokrevetnim sobama
  • kasna odjava iz hotela 10. dan u Seoulu
  • karte za vlak na relaciji Busan – Seoul
  • prijevoz prtljage 9. dan na relaciji Busan – Seoul
  • obroci: 5 ručkova i uz svaki ručak 1 bezalkoholno piće
  • sve ulaznice i razglede prema programu
  • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku tijekom ture u Koreji
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • napojnicu za vozača i vodiča: 65 USD po osobi, obavezna doplata

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

  • doplatu za jednokrevetnu sobu: 750 EUR (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
  • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Mogući popusti

(na upit)

  • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
  • dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Republiku Koreju radi boravka do 90 dana nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Koreji
Telefon: +82 2 310-9660
Adresa: Coryo Daeyungak Tower
Toegye-ro, Jung-gu 97 04535 Seoul
Email: croemb.seoul@mvep.hr

Važne napomene

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora