Island 2025.

0
Garantirano!
Od1.785,00 EUR1.685,00 EUR
Garantirano!
Od1.785,00 EUR1.685,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
14/08/2025
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

7

Kako rezervirati putovanje?

  • Odaberite željeni datum i broj osoba
  • Unesite tražene podatke o putnicima
  • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
  • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
  • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

6 dana / 5 noćenja
Polasci: 14.08.2025.
Zagreb
Osnovne informacije
Putovanje Island 6 dana avionom 14.08.-19.08.2025. GARANTIRANI POLAZAK

Vrijednost više: uključen razgled Reykjavika po dolasku!
Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade.

Island - 6 dana / 5 noćenja

Mjesto polaska

  • Zagreb

Datumi i cijene

GARANTIRANO 

14.08. – 19.08.2025.  CIJENA 1.785 EUR FIRST MINUTE 1.685 EUR

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

Predviđeni hoteli

Program putovanja

Dan 1ZAGREB - AMSTERDAM - KEFLAVIK - REYKJAVIK

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Amsterdam u 8:20 sati na liniji OU450 (Croatia Airlines), slijetanje predviđeno u 10:30 sati. Nastavak leta prema zračnoj luci Keflavik na Islandu u 14:10 sati na liniji FI501 kompanije Icelandair. Dolazak na Keflavik u 15:25 sati po lokalnom vremenu, a potom slijedi vožnja do šarmantnog i živahnog Reykjavika, najsjevernijeg glavnog grada na našem planetu. U prijevodu „Zaljev dima“, Reykjavik duguje svoje ime pari iz vrućih izvora u dolini Laugardalur koje su uočili prvi doseljenici u devetom stoljeću. Reykjavík je neobična prijestolnica, dovoljno malen da ga pješački lako obiđete, a dovoljno kozmopolitski da se u njemu osjećate svjetski – to je grad uzbudljivih mogućnosti okružen fantastičnim krajolicima, živopisan i živahan grad koji i dalje njeguje tradicionalni način života i u kojem nećete osjetiti stres zapadnih metropola. Razgled starog i novog dijela grada vodi nas od doline Laugardalur koja je svojim „parama“ kumovala imenu grada, a gdje se smjestio park na otvorenom najpoznatijeg islandskog suvremenog kipara, Asmundura Sveinssona. Iz lijepe četvrti gdje se nalazi muzej spuštamo se prema Höfdi kući u kojoj navodno boravi sablast koja je „zabavljala“ i Reagana i Gorbačova na poznatom summitu 1986. god. u Reykjaviku, događaju koji je zabilježen kao kraj hladnog rata. Proći ćemo i kraj skulpture Solfar na obali koja je danas jedan od tri najprepoznatljivija simbola grada, prošetati uz fantastičnu koncertnu dvoranu Harpa koja obilježava izlazak iz krize 2008. godine pa sve do starog dijela grada uz popularno jezero Tjörnin. Smještaj u hotel. Orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja ulicom Laugavegur prema Austurstraetiju i najužem središtu grada. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

Dan 2REYKJAVIK – fakultativni izlet „ZLATNI KRUG” (ǷHINGVELLIR - GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS – KRATER KERIĐ) - REYKJAVIK

Doručak. Slobodan dan. Svakako preporučujemo odlazak na fakultativni (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana), cjelodnevni izlet po tzv. ”Zlatnom krugu“ („Golden Circle“), ruti koja je najtraženiji izlet uopće na Islandu. Vožnja do nacionalnog parka þhingvellir, zaštićenog spomenika na popisu organizacije UNESCO, remek-djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Þhingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu norveški doseljenici 930. godine osnovali  Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji parlament na svijetu. Od te godine do danas, Thingvellir je mjesto vezano uz najznačajnija državna događanja, pa je tako na „Polju sabora“ kako se Thingvellir prevodi proglašen i samostalni i suvereni Island 17.6.1944. godine. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika koja će vas svojom jednostavnošću i skromnošću oduševiti. Nastavak putovanja do nesvakidašnjeg krajolika, geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji izbacuje vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. U drugoj polovici dana posjetit ćemo veličanstveni, impozantni Gullfoss (Zlatni slap), jedan od najfascinantnijih islandskih vodopada, koji je smješten u gornjem dijelu rijeke Hvitá i svom se silinom spušta u klanac dubok 32 metra. Za kraj izleta posjećujemo krater vulkana Kerið, u kojem je danas jezero neobične plavo-zelene boje (ulaznica uključena) –  surova ljepota i boje Keriða ostavit će vas bez daha. Povratak prema Reykjaviku vodi nas uz gradić Hverager i, poznat kao mjesto s najviše staklenika na otoku, a koji cijelom otoku daju ne samo cvijeće i povrće, već i egzotično voće. Bude li sreće, možda kroz staklo jednog od njih vidite i banane! Slobodna večer. Noćenje.

Dan 3REYKJAVIK - fakultativni „JUŽNA AVANTURA“ (VODOPADI SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS – VIK Y MYRDAL – PLAŽA REYNISFJARA – LEDENJAK SOLHEIMAJÖKULL) - REYKJAVIK

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Danas odlazimo na fakultativni cjelodnevni izlet „Južna avantura“ (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana), idealan za ljubitelje netaknute prirode i doživljaja jedinstvene islandske prirode i fascinantnih krajolika, toliko očaravajućih da su te lokacije najčešće mjesto snimanja serije „Igre prijestolja“ na Islandu. Ovaj izlet ne želite propustiti! Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža do najjužnijeg mjesta na otoku, Vik y Myrdal. Tijekom izleta posjetit ćemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Izlet ne bi bio potpun da ne posjetimo jednu od najatraktivnijih plaža na otoku, zavodljivu i smrtonosnu Reynisfjaru… Pauza sredinom dana u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Putem natrag ćemo vidjeti i vulkan Eyjafjallajokull obavijen oblacima, koji je uzrokovao pomutnju europskoj zrakoplovnoj industriji u travnju 2010. godine, ali ujedno otkrio Island na karti svijeta – nakon toga počinje naime masovniji dolazak na otok „leda i vatre“! A da ugođaj islandske divlje prirode bude kompletan, približit ćemo se šti je najviše moguće jezičku ledenjaka Myrdaljökull, Sollheimajökullu. Povratak u Reykjavik u ranim večernjim satima. Slobodna večer. Noćenje.

Dan 4REYKJAVIK – fakultativno IZLET NA VESTMANSKE OTOKE

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Za ove ljetne polaske pripremili smo mogućnost da posjetite fantatičnu lokaciju na Islandu, koja nije lako dostupna izvan ljeta – izlet na Vestmanske otoke! (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 20 prijavljenih za realizaciju). Nazivaju ih „najbolje čuvanom islandskom tajnom“, osvajaju svakog posjetitelja svojom prirodom, živopisnom faunom i ljubaznim stanovnicima tog arhipelaga. Polazak nakon doručka prema Landeyahöfnu, gdje ćemo se ukrcati na trajekt za Vestmanske otoke, plovidba traje otprilike 35 minuta. Glavni otok, Heimaey, zamalo je uništen u silovitoj vulkanskoj erupciji 1973.g. koja je rezultirala hitnom evakuacijom sveg stanovništva. Posjetit ćemo Eldheimar muzej i čuti sve o toj erupciji zbog koje Heimaey nazivaju i „Pompejima Sjevera“. Napravit ćemo i kraću šetnju i uspeti se na vulkanski krater Eldfjall iz kojeg je „stigla“ erupcija. Slobodno vrijeme. Zatim odlazimo na južnu stranu otoka da vidimo njegovu prekrasnu prirodu i u potragu za puffinima – Vestmanski otoci su tijekom ljetne sezone jedno od najboljih mjesta na Islandu gdje se mogu vidjeti te dražesne ptice. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Reykjavik. Slobodna večer. Noćenje.

Dan 5REYKJAVIK – fakultativno Fly Over Iceland i izlet „SKY LAGUNA“

Doručak. Danas je dan za opuštanje. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe, samostalno istraživanje Reykjavika, kupovinu, posjete muzejima i slično. Preporučujemo za jednu vrlo popularnu atrakciju otvorenu u Reykjaviku prije nekoliko godina: Fly Over Iceland! Radi se o interaktivnoj „vožnji“ iznad Islanda i svih njegovih najljepših i najatraktivnijih lokacija, iskustvo koje svakog ostavlja bez daha – sigurni smo da nećete požaliti! (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslijepodne slobodno ili izlet u tople termalne bazene Sky lagune (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Slobodna večer. Noćenje.

Dan 6REYKJAVIK - KEFLAVIK – PARIZ – ZAGREB

Rano buđenje, doručak ili breakfast box zbog ranog povratnog leta. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke Keflavik. Prijava na let za Pariz u 10:30 sati. Slijetanje u zračnu luku u Pariz u 15:55 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji Croatia Airlinesa u 18:30 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:20 sati.

 Rok za prijavu: 15 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika 30

Informacije o letovima:
Prijevoznik: Croatia Airlines i Icelandair  
OU 450  ZAGAMS   08:20 10:30    
FI 501    AMSKEF    14:10 15:25    
FI 546    KEFCDG    10:30 15:55     
OU 471  CDGZAG    18:30 20:20   

Cijena uključuje

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Amsterdam – Reykjavik – Pariz – Zagreb
  • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
  • zrakoplovne pristojbe i naknade
  • 5 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u Reykjaviku u dvokrevetnim sobama, s uključenom boravišnom pristojbom
  • razgled Reykjavika autobusom i pješice
  • vanjske razglede prema programu
  • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja ako nije drugačije navedeno
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • napojnicu za voditelja putovanja – preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 eur po danu po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
  • napojnicu za vozača – praksa je na inozemnim putovanjima diljem svijeta da se vozaču na kraju ture ostavi napojnica, pa preporučujemo iznos od 2-5 eur po osobi po danu

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

  • doplatu za jednokrevetnu sobu – 590 EUR po osobi (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
  • cjelodnevni izlet „Zlatni krug“ (uključen prijevoz autobusom i pratnja voditelja putovanja, minimum potreban za realizaciju programa 20 prijavljenih putnika): 80 EUR odrasli, djeca do navršenih 12 god. 65 EUR (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • cjelodnevni izlet „Južna avantura“ (uključen prijevoz autobusom i pratnja voditelja putovanja, min. 20 putnika): 90 EUR, djeca do navršenih 12 god. 75 EUR (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • izlet u Sky lagunu s kupanjem (uključeni autobusni prijevoz, pratnja voditelja putovanja, ulaznica i ručnik, minimum 20 putnika): 155 EUR odrasli, djeca do 13,99 g. 65 EUR - obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana
  • doplatu za cjelodnevni izlet na Vestmansko otočje (uključen prijevoz autobusom, prijevoz trajektom i pratnju voditelja putovanja): - po osobi 190 EUR, djeca do 12. g. 120 EUR - minimalno 20 prijavljenih za realizaciju izleta (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • ulaznicu za Fly Over Iceland atrakciju (preporučujemo!): 40 EUR odrasli, djeca do 13 godina starosti 25 EUR /NAPOMENA: djeca moraju biti visoka minimalno 102 cm!) (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Mogući popusti

(na upit)

  • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet – trokrevetne sobe na upit!
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Republika Island (islandski Lydveldið Ísland) otočna je zemlja u sjevernom Atlantiku između Grenlanda, Norveške i Velike Britanije, odnosno Irske. Prema zadnjim brojkama Island broji otprilike 350 000 stanovnika. Glavni grad je Reykjavik (cca. 120 000 stanovnika), nazivan još i „najsjevernijom prijestolnicom“. Površina Islanda iznosi 103 000 kvadratnih kilometara, od čega otprilike 10 % pokrivaju ledenjaci od kojih je najveći Vatnajökull, najveći europski ledenjak. Island je član UN-a, EFTA-e, NATO-a i EEA-e.

Valuta na Islandu je islandska kruna (ISK). Tečaj islandske krune u odnosu na EUR je otprilike 148 ISK za 1 EUR. Preporučujemo plaćanje kreditnim i debitnim karticama koje su široko prihvaćene posvuda.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza nije potrebna, za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica (osobna iskaznica vrijedi kao identifikacijski dokument na ovom putovanju jer iako Island nije član EU, međusobnim ugovorima u Uniji je to omogućeno, iako je naša preporuka uvijek putovnica). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici veleposlanstva države čiji su državljani. Ne zaboravite: osobni dokument mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci nakon polaska na put! Preporučujemo svakako ponijeti kopiju putovnice i drugih važnih dokumenata i spremiti ih odvojeno od originala!

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske za Island nalazi se u Kopenhagenu: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (pokriva Republiku Island): Søtorvet 5, 1st fl., tel: 0045 33 91 90 95 i fax: 00 45 33 91 71 31. Delegacija EU na Islandu je također adresa na koju se možete obratiti: Hafnartorg – Kalkofnsvegur 2 101 Reykjavík, tel: + 354 520 3399.

Važne napomene

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i Icelandair objavljenom  2024. godine i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom ture, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno ovisno o vremenskoj prognozi. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala na autobusnim programima, i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na lokalitetima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
– Program nije prikladan za djecu do četvrte godine života.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora