Berlin, Potsdam, Dresden i Prag

0
First minute!
Od355,00 EUR
First minute!
Od355,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

107

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

5 dana / 4 noćenja
Polasci: 26.04., 10.07. i 27.10.2024.
Osnovne informacije
Berlin, Potsdam, Dresden i Prag 5 dana/4 noćenja putovanje autobusom

Vrijednost više:

uključen izlet u Potsdam i svi razgledi , program bez noćnih vožnji !

Berlin, Potsdam, Dresden, Prag, 5 dana / 4 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

GARANTIRANO 

26.04.2024. | LAST MINUTE 355 EUR

10.07.2024.| CIJENA 725 EUR FIRST MINUTE 690 EUR 

27.10.2024. | CIJENA 499 EUR FIRST MINUTE 475 EUR

 

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

Program putovanja

Dan 1ZAGREB – PRAG

Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju, Austriju  i Češku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag. Posjet gradskom središtu češke prijestolnice. Zajednička šetnja s voditeljem putovanja do Starogradskog i Vaclavskog trga i dalje do Karlovog mosta. Slobodno vrijeme za upoznavanje živahnog gradskog središta, odlazak u jednu od tipičnih čeških pivnica, osobne programe ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 2PRAG – DRESDEN - BERLIN

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Njemačkoj. Dolazak u Dresden, Grad je doživio najveći sjaj u doba Augusta Jakoga kad je zbog brojnih umjetničkih djela koje je on skupio nazvan „Firencom na Elbi”. Razgled povijesnog gradskog središta s Zwingerom, Semper Operom, katoličkom i protestantskom katedralom, zidom saskih vladara, dvorcem i Bruhlskom terasom. Slobodno vrijeme za ručak, posjet nekom od muzeja ili osobne programe. Nastavak vožnje  kroz područje Spreewalda. Dolazak u Berlin. Smještaj u hotel.  Prvo upoznavanje gradskog središta Berlina uz šetnju s voditeljem putovanja. Noćenje.

Dan 3BERLIN

Doručak. Cjelodnevni razgled grada autobusom i pješice:  Alexanderplatz – East Side Gallery s ostacima berlinskog zida – Aleja Karla Marxa – Checkpoint Charlie – Brandenburška vrata – Reichstag – Kürfurstendam, centar zapadnog Berlina – Crkva sjećanja. Vožnja reprezentativnim bulevarom Unter den Linden: katolička katedrala sv. Hedvige – Protestanska katedrala – Bebelplatz – Opera – Berlinski dvorac – Humboldtovo sveučilište – spomenik poginulima u ratovima Neue Wache. Šetnja do najstarijeg dijela Berlina, četvrti Nikolaiviertel. Nastavak razgleda: Potsdamer Platz – „Berlin budućnosti” – s vrlo impresivnim primjerima moderne arhitekture. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu ispod kupole Sony centra, odličan shopping ili osobne programe. Predlažemo i odlazak na vožnju brodom ispod mostova i kanala središta Berlina  koji daje jednu drugu perspektivu i doživljaj ovog dinamičnog grada! Noćenje.

Dan 4BERLIN I IZLET U POTSDAM

Doručak.  Poludnevni izlet (uključen u cijenu) do  obližnjeg Potsdama, grada dvoraca i parkova iz zlatnog doba Prusije i velikog vladara Friedricha II. Vožnja kroz vrtove Potsdama do parka Orangerie i Novog dvorca. Šetnja do palače Sansouci i velikog parka. Posjetiti ćemo i lijepo uređeno gradsko središte s malim Brandenburškim vratima i holandsku četvrt. Nakon slobodnog vremena za ručak ili kupovinu u središtu Potsdama vraćamo se u Berlin. Slobodno vrijeme za osobne programe: preporučujemo posjet atraktivnom berlinskom zoološkom vrtu, dodatne posjete muzejima ili večeru u jednoj od tipičnih berlinskih gostionica u četvrti Nikolaiviertel. Zanimljiv je i uspon liftom na TV toranj na Alexanderplatzu s kojeg se pogled na Berlin pruža kao na dlanu. Berlin ima odličnu i veliku ponudu muzeja od kojih ističemo:  Stari i Novi muzej, Galeriju starih majstora, Povijesni muzej Njemačke, muzej DDR, muzej u dvorcu Charlottenburg, muzej berlinskog zida uz Checkpoint Charlie itd. Noćenje.

Dan 5 BERLIN - ČESKE BUDEJOVICE - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Berlinu. Vožnja kroz Njemačku i Češku Zaustavljanje i kraći razgled Českih Budjejovica, grada poznatog po izvrsnom pivu. Posjetiti ćemo poznati glavni trg (jedan od najpoznatijih trgova u Češkoj) Náměstí Přemysla Otakara  I Samsonovu fontanu u baroknom stilu. Slobodno vrijeme za ručak u češkoj pivnici ili osobne programe. Nastavak puta vožnjom kroz Češku, Austriju I Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Cijena uključuje

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
 • razglede i izlete prema program
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u Pragu ili okolici
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 2/3* u Berlinu
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • cijene ulaznica za muzeje i znamenitosti u Berlinu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Novi muzej s egipatskom zbirkom 14 EUR, zbirna ulaznica za Museuminsel 24 EUR. Stari muzej 12 EUR, zbirka slika Gemaldegallerie 12 EUR, Protestantska katedrala 10 EUR, TV toranj 22,50 EUR, Njemački povijesni muzej 7 EUR, muzej DDR-a 13,50 EUR, Zoološki vrt 20 EUR. Popusti za mlade i djecu u svim muzejima.
 • cijene ulaznica za muzeje i palače u Potsdamu (informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni): Neue Kammern 6 EUR, Galerija slika 6 EUR, dvorac Sanssouci 14 EUR
 • karte javnog prijevoza u Berlinu: pojedinačna karta od 3,50 EUR,karta 24 sata od 9,90 EUR
 • vožnju brodom po kanalima i rijekama Berlina: od 21,50 EUR po osobi
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (obavijest o točnom iznosu u završnom pismu, informativni iznos oko 2 EUR u Pragu/ 5 EUR u Berlinu po osobi i noćenju)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: Polazak 26.04.: 190 EUR Polazak 10.07.: 390 EUR Polazak 27.10.: 200 EUR
 • Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 30 EUR sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 30 EUR bilo koje drugo sjedalo po odabiru 20 EUR sjedala 3 i 4 nisu u prodaji NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.
 • putno osiguranje

Mogući popusti

(na upit)

 • Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Ovo vas putovanje vodi u dinamičnu njemačku prijestolnicu.3 noćenja u Berlinu I uključen izlet u Potsdam, Velika ponuda muzeja, odlične mogućnosti shoppinga, zanimljivi primjeri suvremene arhitekture-sve ćete to doživjeti na ovom putovanju. Posjet Dresdenu, Pragu I Českim Budejovicama upotpuniti će utisak ovog putovanja.

Važne napomene

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora