Berlin

0
Garantirano!
Od605,00 EUR580,00 EUR
Garantirano!
Od605,00 EUR580,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

72

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

5 dana / 4 noćenja
Polasci: 23.08., 04.10. i 18.10.2024.
Osnovne informacije
Putovanje Berlin 5 dana avionom 23.08., 04.10. i 18.10.2024. GARANTIRANI POLASCI. Izlet u Potsdam i Dresden!
Berlin - 5 dana / 4 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

GARANTIRANO 

Predviđeni hoteli

Predviđeni hotel: Hotel ABACUS Tierpark 4*

Program putovanja

Dan 1ZAGREB – BERLIN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Berlin u 18:05 sati, dolazak u zračnu luku Berlin Brandenburg u 19:35 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela i smještaj. Mogućnost odlaska u orijentacijsku šetnju. Noćenje.

Dan 2BERLIN

Doručak. Obucite udobnu obuću, jer nas danas čeka puno avantura. Odlazimo u razgled grada pješice i javnim prijevozom: Berliner Dom, uz pogled na Otok muzeja (Museum Insel) s čuvenim muzejima. Prolazimo i Humboldtov forum, sagrađen na mjestu nekadašnje kraljevske palače, palaču Prijestolonasljednika i Princezinu palaču, kraj stražarnice Neue Wache, Humboldtovog Sveučilišta do trga Bebelplatz gdje su 1933. godine nacisti palili knjige. Nastavljamo dalje prema katedrali sv. Hedvige, katoličkoj crkvi, preko Gendarmenmarkt trga s Francuskom i Njemačkom crkvom te dalje poznatom ulicom Friedrichstrasse. Zaustavljamo se kraj Checkpoint Charlieja. Danas je to točka okupirana turistima,  ali i mjesto gdje se nalazi replika kontrolne kućice sa statistima koji stoje ispred nje u uniformama američke, francuske i ruske vojske i za naknadu se slikaju s turistima. Kraće slobodno vrijeme za predah i poznati fast food Berlina – currywurst. Predlažemo posjet virtualnoj atrakciji TimeRide Berlin. TimeRide-ova VR tehnologija omogućuje vam putovanje kroz vrijeme u podijeljeni Berlin 1980-ih godina i doživljavanje prošlosti iz prve ruke (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana). Proći ćemo uz nekadašnje nacističko zdanje, zgradu Ministarstva zrakoplovstva Trećeg Reicha do ostataka nekadašnjeg Berlinskog zida gdje se danas nalazi Topografija Terora, muzej (otvoreni i zatvoreni dio) gdje možete više saznati o povijesti zida i strahovlade nacista. Stižemo i na Potsdamer Platz. Trg je natkriven neobičnom Sonyjevom lanternom, koja se kao kišobran naslanja na nebodere. Unutra se nalaze restorani oko fontane, Legoland Discovery centar, kao i Muzej kinematografije. U veljači se ovdje održava internacionalni filmski festival Berlinale, a u neposrednoj blizini je i njemačka verzija avenije slavnih, sa zvijezdama u pločniku. Prolazimo i uz nekadašnji Hitlerov bunker do Holokaust Denkmala – Spomenika Židovima – svaki kameni blok predstavlja 10 000 ubijenih Židova. Nastavljamo prema Brandenburškim vratima, simbolu Berlina, veličanstvenom zdanju izgrađenom po uzoru na antičku Akropolu, kao kraljevski ulaz u grad, s kvadrigom na vrhu koju je Napoleon oteo nakon svog ulaska u Berlin 1806. da bi bila vraćena 1815. Smještena na ogromnom prostoru Pariškog trga iz kojeg se proteže jedna od glavnih ulica Unter dem Linden i hotel Adlon u kojem je odsjeo Michael Jackson kada je u rukama držao bebu na balkonu hotela. Stižemo i do Reichstaga, tj. Njemačkog parlamenta. Odlazimo do shopping ulice Kurfürstendamm  ili skraćeno Kudam, koja je kao Champs Elysees u Parizu… Slobodno vrijeme za shopping i vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3BERLIN – fakultativni izlet POTSDAM – CHARLOTTENBURG

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet autobusom (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana) u Potsdam, grad 30 km zapadno od Berlina, poznat po prekrasnim palačama, filmskom studiju na brdu Babelsberg, kao i Cecilienhof palači gdje su se Churchill, Staljin i Truman sastali na kraju Drugog svjetskog rata (Potsdamska konferencija) radi dogovora o novom poslijeratnom poretku. Proći ćemo pored Brandenburških vrata na Luisenplatzu, od kojih počinje pješačka zona i Brandenburger strasse. Potsdam ima i svoju Holandsku četvrt (Holländisches Viertel), jako simpatičan blok zgradica od crvene cigle, prepoznatljivog holandskog stila gradnje. Naime, sredinom XVIII stoljeća iz Nizozemske su došle zanatlije i graditelji, na poziv kralja Friedricha Wilhelma II, a kralj je naredio da im se izgrade kuće za stanovanje dok borave u Njemačkoj. Obavezno prošećite te odmorite u nekom od kafića otvorenih u prizemlju zgrada s malim vrtovima ispred. Slobodno vrijeme. Odlazak do predivnog kraljevskog parka Sanssouci, koji doslovce znači „Bez briga“. U ogromnom parku nalazi se ljetna rezidencija pruskog kralja Fridriha II. Velikog, koja je, zajedno s parkom, pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja po parku. Na povratku odlazimo do dvorca Charlottenburg: najveće kraljevske palača u Berlinu koja potječe iz 17. st. Ulaznica u dvorac se naplaćuje, no možete prošetati besplatno prekrasnim vrtovima iza palače. Povratak u hotel. Slobodna večer. Možete prošetati i večerati u romantičnoj, srednjovjekovnoj četvrti Nikolaiviertel koja je nekada bila samo središte grada. Na žalost, kao gotovo i cijeli grad, i ona je stradala u savezničkim zračnim napadima 1945. godine. Četvrt je rekonstruirana, tako da danas predstavlja zanimljiv sklop srednjovjekovnih građevina i kasnijih rekonstrukcija, no nepogrešivo odiše njemačkim “štihom”. Njezino srce predstavlja crkva sv. Nikole oko koje su se grupirale suvenirnice i tradicionalni njemački restorani. Ili možete posjetiti TV toranj na samom Alexander Platzu, jedan od simbola Berlina sagrađen 1969. godine koji s visinom od 368 m predstavlja jednu od najviših građevina u Njemačkoj. Brzim liftom možete se popeti do 206 m visoke platforme od kuda puca prekrasan pogled na sve strane. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 BERLIN – fakultativni izlet DRESDEN

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet autobusom u Dresden (prijava i doplata  prilikom rezervacije aranžmana). Prvo odlazimo autobusom do East Side Galleryja, najveće i najpoznatije galerije na otvorenom, ostatku berlinskog zida kraj Oberbaum mosta koji je išaran grafitima i muralima poznatih i nepoznatih autora. Šetnja uz zid. Krećemo prema 200 km udaljenom Dresdenu, gradu koji je na početku Drugog svjetskog rata imao 642.143 stanovnika (danas s okolicom ima dvostruko više) te bio sedmi po veličini grad u Njemačkoj i do kolovoza 1944. bio pošteđen od zračnih napada, jer je bio izvan dosega saveznika. Još više nego industrijom Dresden se dičio kulturnim blagom, počevši od bezbroj prekrasnih građevina. Umjetnost u toj prijestolnici pokrajine Saske počela se ubrzano razvijati početkom 18. stoljeća – u njemu je Friedrich Schiller napisao tekst “Ode radosti”. Početkom 20. stoljeća grad dobiva novi kulturni zamah, pa je zvan Firenca na Labi. Sva ta stoljeća procvata izbrisana su u samo dva dana 1945. godine. Danas je grad potpuno obnovljen i prekrasan. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

Dan 5BERLIN – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljamo na recepciji hotela do transfera u zračnu luku. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Idealno je vrijeme za posjet Otoku Muzeja koji je UNESCO-ova svjetska baština i jedno od najznačajnijih kulturnih područja u Berlinu. To je otok na rijeci Spree u središtu grada, poznat po svojoj koncentraciji svjetski poznatih muzeja. Na Museum Islandu se nalaze pet glavnih muzeja: Altes Museum (antika i arheologija), Neues Museum (egipatska i antička kolekcija), Alte Nationalgalerie (europsko slikarstvo 18. i 19. stoljeće), Bode-Museum (bizantska umjetnost) i Pergamonmuseum (dom arheoloških blaga grčkog, rimskog, babilonskog i asirskog podrijetla). Povratak u hotel na transfer do zračne luke. Polazak zrakoplova u 20:20 sati, dolazak u Zagreb u 21:45 sati.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta   
Minimalan broj putnika: 25 / maksimalan broj putnika 30

Informacije o letu:
Prijevoznik Croatia Airllines
OU4408  ZAG 18:05 BER 19:35 
OU4409  BER 20:20 ZAG 21:45

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Berlin – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Berlinu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplata za priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: 70 EUR po osobi ili samo jedan smjer 50 EUR
 • promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 70 EUR
 • poludnevni izlet u Potsdam (uključuje transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, posjet kompleksu Charlottenburg (izvana) u Berlinu) 60 EUR po osobi – prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 osoba za realizaciju izleta
 • cjelodnevni izlet u Dresden (uključuje transfer autobusom, pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, posjet kompleksu East side Gallery (izvana) u Berlinu) 80 EUR po osobi – prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 osoba za realizaciju izleta
 • ulaznicu za TimeRide Berlin (uključuje ulaznicu za atrakciju Berlin 1985 u trajanju od 45 minuta s virtualnim naočalama na engleskom ili njemačkom jeziku) 20 EUR po osobi – prijava i doplata prilikom rezervacije, aranžmana, min. 8 osoba za realizaciju
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 170 EUR (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Mogući popusti

(na upit)

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
 • dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem za odrasle osobe po redovnoj cijeni
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u SR Njemačkoj se nalazi u Berlinu.
Gordan Bakota, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
Telefon: 0049 30 2191 5514 , 0049 30 2362 8955 (konz.)
Fax: 0049 30 2362 8965, 2362 8967(konz.)
Adresa: Ahornstraße 4, 10787 Berlin, DEUTSCHLAND
Email: berlin@mvep.hr
Web stranica: https://mvep.gov.hr/de
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak – petak: 9:00-17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak: 9:00-13:00
• utorak: 9:00-13:00 i 16:00-18:00
Broj dežurnog telefona za hitne slučajeve izvan radnog vremena:  00 49 151 174 27 664

Važne napomene

 • Informativna cijena ulaznica (podložna promjenama):

  • zbirna dnevna ulaznica za Museuminsel (5 muzeja) – 24 EUR
  • Berliner Dom (katedrala) –  7-10 EUR
  • TV toranj – 13-25 EUR
   Popusti za mlade i djecu postoje u svim muzejima, potrebno je informirati se u svakome.

   

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora