Norveški fjordovi i Oslo

0
Garantirano!
Od1.849,00 EUR1.789,00 EUR
Garantirano!
Od1.849,00 EUR1.789,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
19/08/2024
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

168

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

12 dana / 1 noćenja
Polasci: 19.08.2023.
Najveći broj osoba : 4
Osnovne informacije
Norveški fjordovi i Oslo, 12 dana/11 noćenja putovanje autobusom i brodovima. VELIKA KOMPLETNA TURA PO FJORDOVIMA: SLAVNE PANORAMSKE CESTE, LEDENJACI, SLAPOVI I BAJKOVITI KRAJOLICI KAO S RAZGLEDNICE!
 • uključeno osam vožnji brodovima
Norveški fjordovi i Oslo, 12 dana / 11 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

GARANTIRANO

19.08. – 30.08.2024. | CIJENA 1.849 EUR| FIRST MINUTE 1.789 EUR

 

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

 

Program putovanja

Dan 1ZAGREB - WÜRZBURG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Vožnja prema njemačkoj romantičnoj cesti. Posjet Würzburgu, slikovitom gradu na rijeci Majni okruženom vinogradima. Razgled povijesne jezgre: katedrala sv. Kiliana – mostovi na Majni – dvorac Residenz s vrtovima (izvana) – barokni dio grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 2WÜRZBURG – HANNOVER - LÜBECK

Doručak. Vožnju nastavljamo prema sjeveru uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Hannover, glavni grad Donje Saske. Razgled gradskog središta: Opera – gradska vijećnica – kraljevski vrtovi Herrenhausen – kuće s drvenim gredama. Slobodno vrijeme za kupovinu, posjete muzejima i osobne programe. Put se nastavlja prema obali Baltičkog mora.    Smještaj u hotel u Lübecku. Noćenje.

Dan 3LÜBECK - KIEL -PLOVIDBA BRODOM PREMA GÖTEBORGU

Doručak.Razgled Lübecka, grada koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu ciglaste gotike: crkva sv. Marije – Hollstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka – kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi”-glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger – kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je marcipan I figurice od marcipana.  Vožnja do Kiela, velike  luke i zanimljivog trgovačkog grada. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Zanimljivo je promatrati odlazak broda iz Kielskog zaljeva i ulaz kanala koji spaja Sjeverno i Baltičko more. Na brodu su restorani, barovi, brodska trgovina i drugi sadržaji. Noćenje u kabinama na brodu.

Dan 4PLOVIDBA BRODOM -GÖTEBORG – OSLO FJORD - OSLO

Doručak na brodu. Dolazak broda u švedsku luku Göteborg. Ovaj se grad nalazi na rijeci Göta Älv u blizini njezinog ušća u more, a grad ima palače na kanalima, četvrti starih drvenih kuća i staru riblju tržnicu. Vožnja zapadnom obalom Švedske otkriva razvedenu obalu, zaljeve i brojne otočiće uz vrlo zanimljive oblike stijena. Prijelazom mosta Svinesund ulazimo u Norvešku. Vožnja uzduž obale Oslo fjorda i dolazak u Oslo, razgled grada: gradska vijećnica – mornarička četvrt Akker Brygge – kraljevska palača – Parlament – glavna ulica Karla Johanna – utvrda Akershus – Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine ili posjete muzejima . Smještaj u hotel u Oslu. Noćenje.

Dan 5OSLO-JEZERO MJOSA – LILLEHAMMER – PUT PEERA GYNTA

Doručak. Nastavak razgleda Osla vožnjom kroz  muzejsku četvrt Bygdoy.  Zaustavljanje na vrhu poluotoka gdje su muzeji Kon Tiki i Fram, te kipovi polarnih istraživača.  Posjet Vigeland parku, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Odlazak iz Osla. Put prema sjeveru započinjemo odlaskom prema najvećem jezeru Norveške Mjosa i panoramskom vožnjom uz njegove obale. Zaustavljanje u Lillehammeru, nekadašnjem domaćinu zimske Olimpijade. Šetnja glavnom ulicom Storgata i slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Vožnju nastavljamo kroz područje velikih prirodnih ljepota planinskom cestom Peer Gynta, jednom od najpoznatijih turističkih ruta Norveške. Velike prirodne ljepote, krajolici norveških stjenovitih fjellova, guste crnogorične šume, rijeke i brzaci bogati ribom, stada ovaca, mala slikovita jezerca i smaragdnozeleni slapovi očarati će svakog posjetitelja. Zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama ovog puta. Najpoznatije norveške bajke, mitovi i narodna predanja vezani su uz ovaj dio Norveške. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju kroz prirodne ljepote. Večera (na ovoj destinaciji večera je već uključena u cijenu putovanja).  Noćenje.

Dan 6PUT PEERA GYNTA – ANDALSNES -BRODOM PO ROMSDALFJORDU – ATLANTSKA CESTA - MOLDE

Doručak. Vožnja kroz dolinu Romsdalen uz rijeku Lagen. Na ovom dijelu puta započinju spektakularni slapovi i riječni brzaci, mala tipična naselja i norveške drvene crkve. Zaustavljanjena panoramskim mjestima i ispod „Trolovog zida“preko 1000 metara visoke stijene. Dolaskom u gradić Andalsnes izbijamo na obalu Romsdalfjorda. Kraća pauza za ručak ili šetnju uz obalu fjorda. Vožnja uz obalu i prijelaz fjorda brodom od Afarnesa do Solnesa. Podvodnim tunelom dolazimo na obalu Moldefjorda. Nastavak vožnje do poznate panoramske Atlantske ceste – 8 kilometara mostova i otočića kojima cesta vijuga kroz Atlantik. Na najljepšim točkama ovog čuda graditeljskog umijeća zaustaviti ćemo se radi fotografiranja i uživanja u jedinstvenom pogledu na otvoreno more. Smještaj u hotelu u gradu Molde. U ovom gradiću uspjevaju ljeti grmovi ruža, oko Moldea impresivna je panorama s pogledom na više od 80 planinskih vrhunaca I fjordove. Hotel je na jedinstvenom panoramskom položaju s pogledom na fjord i planine! Noćenje.

Dan 7 MOLDE – TROLOVA CESTA – ORLOVA CESTA - BRODOM PO GEIRANGERFJORDU - SKEI

Doručak. U ovom danu doživjeti ćete najpoznatije krajolike Norveške, često fotografirane motive razglednica i turističkih prospekata. Prijevoz brodom preko Romsdalfjorda od Solnesa do Afarnesa. Vožnja poznatom planinskom Trolovom cestom, uz vodopade i predivnu panoramu. Zaustavljanje na vrhu puta uz vodopade i centar za posjetioce, uz mogućnost šetnje panoramskim terasama i mostovima. Spuštamo se prema prema Norddalsfjordu i prelazimo ga brodom od Lingea do Eisdala. Put nastavljamo spektakularnom Orlovom cestom i dolazimo na vidikovac iznad poznatog Geirangerfjorda, prirodne znamenitosti pod zaštitom UNESCa. Ukrcaj na brod u Geirangeru i plovidba ovim najpoznatijim fjordom Norveške uz slapove romantičnih imena kao što je „Nevjestin veo” i „Sedam sestara“i pogledom na usamljene farme iznad fjordova. Iskrcaj s broda u Helesyltu. Vožnja prema Nordfjordu, dugačkom i uskom fjordu s brojnim rukavcima i slapovima. Prijelaz fjorda brodom od Lote do Ande. Smještaj u hotel u Skeiju uz jezero.  Noćenje.

Dan 8SKEI -LEDENJAK BOYABREEN – BRODOM PO SOGNEFJORDU – VOSS - BERGEN

Doručak. Vožnja do rubnog dijela ledenjaka Jostedalsbreen. Zaustavljanje ispod ledenjaka i plavog jezera, odvojka Boyabreena. Mogućnost za šetnju ispod ledenjaka i kupovinu suvenira. Dolazimo do obale „kralja fjordova“Sognefjorda, najdužeg fjorda Norveške koji se dužinom od preko 200 km proteže duboko u unutrašnjost. Prijelaz fjorda brodom između Helle i Vangsnesa. Vožnju nastavljamo kroz planinsku visoravan Vikafjell. Zaustavljanje kod impresivnog slapa Tvinde koje se stepenasto spušta u dolinu. Posjet mjestu Voss, turističkom središtu na jezeru. Slobodno vrijeme za šetnju ili kavu. Put se nastavlja kroz slikovito područje Hordalanda. Dolazak u Bergen. Smještaj u hotel u centru Bergena. Noćenje.

Dan 9BERGEN, PRIJESTOLNICA FJORDOVA – PLOVIDBA BRODOM PREMA DANSKOJ

Doručak. Razgled Bergena, jednog od najljepših većih skandinavskih gradova: očuvane drvene kuće iz doba Hanse – luka Bryggen – utvrda Bergenhus – crkva sv. Marije – slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCa.  Odlazak iz hotela. Vožnja do luke I ukrcaj na brod. Odlazak broda u poslijepodnevnim  satima. Brodovi koji plove na ruti prema Danskoj nude restorane, glazbu, večernju zabavu, veliki tax free shop…  Plovidba uzduž južne obale Norveške s brojnim otocima,malim naseljima drvenih kuća,usamljenim svjetionicima I ribarskim lukama upotpuniti će dojam o ovom  prekrasnom dijelu Skandinavije. Noćenje u kabinama na brodu.

Dan 10PLOVIDBA DO DANSKE – HIRTSHALS - VOŽNJA KROZ POLUOTOK JYLLAND – FLENSBURG -HAMBURG

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u danskoj luci Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda. Vožnja pitomim danskim krajolicima uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak do njemačke granice i Schleswig – Holsteina. Posjetiti ćemo stari kapetanski grad Flensburg. Šetnja ugodnom pješačkom zonom i povijesnom jezgrom do crkve sv. Marije i uz tipičnu arhitekturu starih kapetanskih kuća. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u Hamburgu.  Noćenje.

Dan 11HAMBURG - NÜRNBERG

Doručak. Razgled Hamburga, jedne od najvažnijih luka Europe i grada važnog za trgovinu sa Skandinavijom: burza – gradska vijećnica – trgovačka četvrt Speicherstadt s neogotičkim ciglastim zgradama – crkva sv. Mihovila – most Trostbrücke – crkva sv. Petri – četvrt zabave Reeperbahn – ulica Jungfernstieg – gradska vijećnica – Hafen City – Filharmonija na Elbi. Kraće slobodno vrijeme.Put nastavljamo u poslijepodnevnim satima prema jugu. Dolazak u Nürnberg u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 12NÜRNBERG - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Razgled grada: utvrda Kaiserburg – kuća Albrechta Dürera – Gradska vijećnica – crkva sv. Seebalda – crkva Frauenkirche i glavni gradski trg–Lorenzkirche – gradske zidine. Kraće slobodno vrijeme. Vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Cijena uključuje

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
 • razglede prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 9 noćenja s doručkom u hotelima 3/4*
 • 4 noćenja s doručkom u Njemačkoj u Würzburgu, Lübecku, Hamburgu I Nürnbergu
 • 4 noćenja s doručkom u Norveškoj: Oslo, Molde, Skei i Bergen
 • 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera) u hotelu na putu Peera Gynta
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom na putničkom brodu na liniji Kiel-Göteborg
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom na putničkom brodu na liniji Bergen-Hirtshals
 • 6 vožnji brodovima po fjordovima na linijama Afarnes-Solnes, Solnes-Afarnes, Linge-Eisdal, Geiranger-Hellesylt, Lote-Anda I Hella-Vangnes
 • licenciranog turističkog pratitelja s iskustvom vođenja velikih skandinavskih tura – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • doplata za jednokrevetnu sobu I jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima: 485 EUR/ 3.564,23 kn
 • doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu po osobi: 60 EUR/ 452,07 kn
 • doplata za večere u Skandinaviji (4 večere u norveškim hotelima I 2 večere na brodovima,prijava I uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja,preporučujemo!): 230 EUR/ 1.732,93 kn
 • Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn bilo koje drugo sjedalo po odabiru 20 EUR / 150,69 kn sjedala 3 i 4 nisu u prodaji NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika,te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

Mogući popusti

(na upit)

 • Mogućnost smještaja u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem u hotelima i u trokrevetnoj unutarnjoj kabini na brodu bez popusta.
Važne informacije

Važne napomene

avršno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora