Rumunjska deluxe 2024.

0
First minute!
Od680,00 EUR660,00 EUR
First minute!
Od680,00 EUR660,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
11/08/2024
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

247

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

7 dana / 6 noćenja
Polasci: 11.08.-17.08.2024.
Osnovne informacije
Putovanje Rumunjska deluxe 7 dana autobusom 11.08.-17.08.2024. GARANTIRANI POLAZAK

Uvodni tekst

Rumunjska, 7 dana / 6 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

GARANTIRANO

11.08.-17.08.2024. | CIJENA 680 EUR | FIRST MINUTE 660 EUR

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

 

 

 

 

 

Program putovanja

Dan 1NASLOZAGREB – TEMIŠVAR, 11.08.2024., nedjelja 570 kmV

Polazak iz Zagreba, s autobusnog kolodvora u 5.00 sati (peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije/Vojvodine prema Rumunjskoj, točnije do Temišvara. Grad ima preko 330 000 stanovnika i najveće je naselje čitavog Banata. Jedan je od najrazvijenijih i najindustrijaliziranijih gradova u Rumunjskoj. Grad se nekoć zvao mali Beč zbog velikog broja uređenih parkova. Temišvar je grad brojnih raznolikih kultura koji naseljavaju Mađari, Nijemci, Rumunji i drugi. Šetnja gradom s voditeljem putovanja: Saborna crkva, Trg pobjede, Zgrada opere, Nacionalno kazalište, vučica koja doji Romula i Rema, stara gradska vijećnica, bista posljednjeg dačkog kralja Decebala, Trg jedinstva, rimokatolička katedrala, saborna crkva Srpske pravoslavne crkve, Kužni pil, Park ruža. Vožnja do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

Dan 2 TEMIŠVAR – SIBIU – SIGIŠOARA – BRAŠOV, 12.08.2024., ponedjeljak 490 km

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Sibiu. Grad se nalazi na rijeci Cibin na sjevernom rubu Južnih Karpata u srednjoj Rumunjskoj, a smješten je na rijeci Tarnava Mare. Jedan je od najvažnijih kulturnih i religijskih centara Rumunjske te je 2007. zajedno s Luxembourgom bio europski glavni grad kulture. Sibiu (Hermannstadt) su 1190. osnovali njemački doseljenici koji su došli u ondašnju Transilvaniju s ciljem razvoja rudarstva, obrta i trgovine. Sibiu je imao prvu školu i ljekarnu u tadašnjoj Kraljevini Ugarskoj koje je uključivalo Transilvaniju. Razgled grada: Piata Mare, Piata Mica – kompleks očuvanih srednjovjekovnih trgova s gradskom vijećnicom; srednjovjekovne gradske zidine s obrambenim tornjevima; Podul Mincinosilor – čuveni most laži. Legenda kaže da će svaki lažljivac koji se usudi zakoračiti na most na licu mjesta umrijeti. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Sigišoari. Sigišoara je po mnogima najljepši grad u Transilvaniji. Povijesno središte grada sa saskom citadelom iz 12. stoljeća je 1999. godine upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer 850 godina povijesti i kulture transilvanijskih Sasa. Grad su osnovali saski rudari u 12. stoljeću pod imenom Schäßburg. Tu je rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Ţepeş poznatiji kao Drakula. Grad je stoljećima bio glavni grad Transilvanije i imao je važnu ulogu kao trgovački grad na granici Srednje Europe. Mnogi umjetnici i majstori iz cijelog Svetog Rimskog Carstva dolazili su na poziv bogatih njemačkih trgovaca i obrtnika kako bi gradili gradske fortifikacije i ukrašavali njegove građevine. Razgled grada: kula sa satom – ulaz u srednjovjekovnu gradsku jezgru u kojoj se nalazi povijesni muzej; Drakulina rodna kuća; Jelenova kuća. Tu su još i kule srednjovjekovnih zidina – nekadašnja sjedišta gradskih cehova: Kula kovača, Kula čizmara, Kula krojača, Biserica Din Deal – tipičan primjer utvrđenih crkvi specifičnih za Transilvaniju. Nastavak putovanja prema Brašovu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 3 BRAŠOV – BRAN – SINAIA, 13.08.2024., utorak 80 km

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled Brašova. Sâm grad Brašov (Kronstadt) sagradili su doseljenici iz Njemačke (Saske) koji su došli u 12. st. na poziv mađarskog kralja da razviju rudarstvo u Transilvaniji. Početkom 13. st. je kralj Andrija II. pozvao Teutonce da sagrade tvrđave u graničnom prostoru mađarskog kraljevstva na Karpatima. Kronstadt je bio najveći njemački grad u Transilvaniji. U Brašovu postoji mnogo građevina koje su sagradili Nijemci koji su živjeli u gradu, brojne su građevine u gotičkom stilu, a postoji i mnogo protestantskih crkava. Razgled glavnih znamenitosti: Biserica Neagra – “Crna crkva”, najveća gotička protestantska crkva između Beča i Istanbula; ulica Sforii – najuža ulica u gradu; Casa Sfatului – gradska vijećnica nekadašnjeg Kronstadta. Kraće slobodno vrijeme. U blizini grada na Karpatima nalazi se dvorac Bran za koji se smatra da je u njemu živio Vlad III. Drakula. To je jedno od najpoznatijih rumunjskih turističkih odredišta. Dvorac su u 13. stoljeću sagradili vitezovi Teutonskog reda. U povijesti je služio u obrani lokalnog stanovništva od upada Avara. Nastavak vožnje prema Sinai. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 4SINAIA – PELEŠ i PELIŠOR – BUKUREŠT, 14.08.2024., srijeda 140 km

Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do bajkovitog dvorca Peleš koji je bio rezidencija rumunjskih vladara. Dvorac je smješten na rubovima Karpata, a jedan je od najljepših rumunjskih dvoraca. Izgrađen je u neorenesansnom stilu, a nalazi se u mjestu Sinaia i samo imanje na kojem se nalazi dvorac naziva se Kraljevski posjed Sinaja. Izgradio ga je kralj Karol I. Dvorac Pelišor dio je kompleksa dvorca Peleš. Slobodno vrijeme za razgled kompleksa. Vožnja prema Bukureštu. Panoramski razgled Bukurešta: zgrada parlamenta koja je iza Pentagona najveća zgrada na svijetu te istodobno i spomenik egu rumunjskog diktatora Nicolae Ceauşescua; Piața Constituției, trga koji povezuje Parlament s Bulevardul Unirii, bulevarom jedinstva, najvećim bulevarom u Europi. Na drugoj strani avenije duge 3 km izaći ćemo na trg Unirii koji je jedan od najzelenijih trgova Bukurešta. Vidjet ćemo Palaču pravde, a idemo i u stari dio Bukurešta. Slijedi razgled starog djela – Centru Vechi: Manuc Inn – Curtea Veche, ostaci palače u kojoj je vladao poznati tiranin Vlad Tepeš – crkva navještenja svetog Antuna – rumunjski povijesni muzej – prva banka Rumunjske – najstariji pub/restoran u gradu, slavni Caru cu Bere – crkva Stavropoleos – rumunjska nacionalna banka te ćemo izaći na najveću i najpoznatiju ulicu u Bukureštu, ulicu pobjede – Calea Victoriei. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 5BUKUREŠT, 15.08.2024. četvrtak

Doručak. Nastavljamo s razgledom Bukurešta. Idemo putevima revolucije iz 1989. Prvo idemo na trg Univerziteta (Piaţa Universităţii) gdje je počela pobuna protiv diktatora Ceauşescua – tu se nalazi i rumunjsko sveučilište, nacionalno kazalište te hotel Intercontinental. Proći ćemo pokraj vojnog muzeja te idemo na Trg revolucije. Vidjet ćemo Nacionalni muzej umjetnosti – koncertnu dvoranu Ateneul Român (Ateneum) – spomenik oslobođenja – spomenik Karolu I. – zgrada centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljednji govor rumunjskom narodu te s čijeg je krova pobjegao helikopterom kada je započela revolucija. Nakon razgleda preporučaujemo odlazak u stari grad i uživanje u Bukureštu. Slobodno poslijepodne za vlastite sadržaje i kupnju suvenira. Za ručak preporučujemo da probate sarmale (nešto poput naših sarmi) ili mamagu, jelo od palente sa sirom. U slobodno vrijeme posjetite Nacionalni muzej rumunjske povijesti, u kojem možete saznati sve o bogatoj povijesti i tradiciji tog naroda ili se uputiti u vilu Ceauşescu koja otkriva luksuzan život diktatorske obitelji u kontrastu s oskudnim životom stanovnika. Uživajte u ovom prekrasnom gradu koji nazivaju “Pariz Istoka”. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Večera. Noćenje.

Dan 6 BUKUREŠT – NACIONALNI PARK ĐERDAP (DONJI MILANOVAC) – SREBRNO JEZERO, 16.08.2024., petak, 490 km

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema nacionalnom parku Đerdap, najvećem nacionalnom parku Srbije. Granicu Rumunjske i Srbije prelazimo preko hidroelektrane Đerdap. HE Đerdap najveća je brana na Dunavu. Vožnja kroz nacionalni park do Donjeg Milanovca. Nacionalni park Đerdap nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Srbije, na samoj granici s Rumunjskom. Park se prostire na površini od 63.680 hektara (636,8 km²) i okružuje ga dodatnih 93.968 ha zaštićene površine. Osnovni prirodni fenomen ovog područja je 100 km duga Đerdapska klisura, najduži i najveći klanac u Europi kroz koju protječe rijeka Dunav. Na nekim dijelovima okomite se litice izdižu 300 m iznad razine Dunava, a izmjerena dubina u takozvanim „kotlovima” ide i do 82 metara. Zahvaljujući zaštićenom položaju tzv. „Gvozdena vrata” štite više od 60 šumskih zajednica i šikara. Zaustavljanje i razgled centra za posjetitelje. Pripremite fotoaparate jer vas čekaju nezaboravne fotografije. Nastavak vožnje prema Srebrnom jezeru. S obzirom na svoje porijeklo, svrstava se u skupinu umjetnih akumulacijskih jezera. Srebreno jezero nalazi se u predivnim dijelovima istočne Srbije, gdje je Dunav najširi. Veličinom će vas podsjetiti na more, a pogledi su predivni. Jezero je nazvano po neobičnom srebrnkastom odsjaju vode na suncu. Razina vode u Srebrnom jezeru uvijek je niža od razine vode u Dunavu, zahvaljujući posebnim, snažnim pumpama koje ovu razinu reguliraju i održavaju; zbog toga je voda u Srebrnom jezeru uvijek svježa, a na svom podzemnom putu kroz pješčane dine filtrira se i tako pročišćava. Otuda mogućnost nevjerojatnog odraza na staklenoj površini vode, odraz srebrnih tonova. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 7SREBRNO JEZERO – NOVI SAD – ZAGREB, 17.08.2024., subota 580 km

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Srbiju do Novog Sada, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak i odmoriti malo. Nastavljamo prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u Temišvaru ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj u Brašovu ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak
 • smještaj u Sinaii ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj u Bukureštu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj na Srebrnom jezeru ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak)
 • ulaznice prema programu (dvorac Bran – Drakulin dvorac, dvorac Peleš, dvorac Pelišor)
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišu pristojbu u iznosu od 2 EUR po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu)
 • napojnicu za vozače i vodiča 2 EUR po osobi po danu

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • za jednokrevetnu sobu: 180 EUR (1.356,21 kn) (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolest
 • Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): · za posebno sjedalo u autobusu: - 1 red – sj. 3,4 20 EUR (150,69 kn) - 2 red – sj. 5,6,7,8 20 EUR (150,69 kn) · za dodatno prazno sjedalo u autobusu 120 EUR (904,14 kn) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami

Mogući popusti

(na upit)

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popust
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Rumunjska (România), država u jugoistočnoj Europi; obuhvaća 238 391 km². Na sjeveru (362 km) i jugoistoku (169 km) graniči s Ukrajinom, na istoku s Moldavijom (450 km), na zapadu s Madžarskom (443 km) i Srbijom (531 km), a na jugu s Bugarskom (608 km); na jugoistoku izlazi na Crno more. U središnjem dijelu Rumunjske ističe se planinski pojas Karpata (31% ukupne površine zemlje), mlađe nabrano gorje izdignuto u tercijaru. Protežu se u obliku luka od sjeverne granice zemlje do doline Dunava na jugozapadu i doline Someşa na sjeverozapadu. U reljefu Rumunjske predstavljena su sva tri reljefna oblika: nizine, brijegovi i planine. Na površini od 238.391 kvadratnih km smjestila su se tri značajnija gorska sustava. To su: Karpati, Transilvanske alpe (još se nazivaju i južnim Karpatima) i Bihor. Nizine zauzimaju 33% zemlje, brda i gore do 750 m 37%, a planine 30%. Iz ovoga je vidljiva jednakost u ukupnoj teritorijalnoj obuhvatnosti.
Nizine su gospodarska osnova Rumunjske i najvrijednija su područja Rumunjske. U Rumunjskoj je najvažnija dolina Vlaška. Ona je pravi centar Rumunjske i cijelom se površinom nalazi u Rumunjskoj. Rumunjska je bogata spiljama. Stanovništvo Rumunjske vrlo je složen pojam zbog kompleksne etnogeneza Rumunja. Utjecaji susjednih zemalja još su vrlo prisutni, a u nekim dijelovima Rumunjske etnička slika je pravi mozaik, iako je u načelu Rumunjska relativno homogena država. Slična je situacija i s vjerskom strukturom. U Rumunjskoj živi 20 121 641 st. prema popisu 2011.. Najgušće je naseljena regija Bukurešt–Ilfov, zatim Potkarpatsko područje Južnih Karpata i sjeverni dio Vlaške nizine te srednja i sjeverna Moldavija uz rijeku Siret, a najslabije viši predjeli Karpata, zapadni panonski te jugoistočni dio Rumunjske u delti Dunava. Rumunjska je član NATO saveza i Europske unije.

Srbija, službeni naziv: Republika Srbija, europska je kontinentalna država smještena u jugoistočnoj Europi. Teritorijem obuhvaća dio Panonske nizine na sjeveru te je djelomice srednjoeuropska država. Duljina granica Srbije je 2.114,2 km. Na sjeveru graniči s Mađarskom, na zapadu s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, na jugozapadu sa Crnom Gorom, na istoku s Rumunjskom i Bugarskom te na jugu s Makedonijom i Kosovom. Zemlja ima nešto više od 7.000.000 stanovnika. Preko teritorija Srbije prelaze sve važnije kopnene prometnice. Kako cestovni tako i željeznički promet iz sjeverne, zapadne i centralne Europe prolazi kroz Srbiju na putu do jugoistoka Europe i jugozapada Azije. Glavni je grad Beograd koji je političko, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte Republike Srbije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Srbiju i Rumunjsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne napomene

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

 

– Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
– Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora