Švicarska Alpskom željeznicom Bernina

0
First minute
Od695,00 EUR
First minute
Od695,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

107

Kako rezervirati putovanje?

  • Odaberite željeni datum i broj osoba
  • Unesite tražene podatke o putnicima
  • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
  • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
  • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

4 dana / 3 noćenja
Polasci: 25.07. i 29.08.2024.
Osnovne informacije
Putovanje Švicarska Alpskom željeznicom Bernina. 4 dana/3 noćenja putovanje autobusom i vlakom

Vrijednost više:

kombinirano putovanje autobusom i vlakom, uključen spektakularni vlak Bernina, izleti i večere u hotelima ! 

Švicarska, 4 dana / 3 noćenja

Mjesto polaska

  • Zagreb

Datumi i cijene

GARANTIRANO

25.07. – 28.07.2024. | CIJENA 695 EUR

29.08. – 01.09.2024. | CIJENA 695 EUR 

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

 

Program putovanja

Dan 1ZAGREB – LIHTENŠTAJN (LIECHENSTEIN) - DAVOS

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nastavak  puta ulaskom u Švicarsku. Smještaj u hotel u Davosu, poznatom planinskom ljetovalištu i središtu zimskih sportova. Večera. Noćenje.

Dan 2DAVOS – PONTRESINA -ALPSKA ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – TIRANO – ST.MORITZ - DAVOS

Doručak. Vožnja kroz lijepe alpske predjele do  slikovitog gradića Pontresina koji leži na 1.820 m nadmorske visine. Ovdje su dolazili europski plemići u otmjene hotele tijekom svojih velikih tura (Grand Tour) Europom da bi uživali u planinskim krajolicima. Tu ćemo se ukrcati na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express. Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima   približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike I ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s  razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. To je jedna od najviših željezničkih pruga u Alpama koja prelazi visoke planinske prijevoje.  Iskrcaj s vlaka u talijanskom pograničnom gradiću Tirano.  Povratak autobusom do Davosa uz zaustavljanje elegantnom mondenom gradiću St.Moritz, poznatom mjestu susreta bogatih i slavnih, i jednom od najpoznatijih zimovališta europskog jet-seta. Povratak u Davos. Večera. Noćenje.

Dan 3DAVOS I IZLET VLAKOM U PLANINSKI SVIJET FILISURA

Doručak. Izlet starinskim turističkim vlakom koji vuče omiljena lokomotiva koju zovu „Krokodil“  kroz prekrasne krajolike Graubündena preko mostova, planinskih livada i romantičnih  krajolika i uz planinsku rijeku Landwasser. Planinski klanci  i doline, slapovi i nostalgični vlak poput putovanja vremeplovom u stara vremena obogatiti će doživljaj ovog izleta. Tradicionalna sela su među najbolje uščuvanim u Švicarskoj, ovdje još žive stari običaji i zanati. Tu je sniman prvi film u poznatoj i omiljenoj priči o Heidi! Povratak u Davos. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju kroz alpski gradić, posjete muzejima (muzej zimskih sportova, muzej Kirchner), kupovinu suvenira ili odlazak žičarom na jedno od planinskih izletišta u okolici. Davos je jedno od najvećih turističkih središta Švicarske na nadmorskoj visini od 1.560 metara i okružen je impozantnim planinskim vrhuncima. Večera. Noćenje. 

Dan 4DAVOS - CHUR - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Davosu. Vožnja do slikovitog starog grada Chur, centra kantona Graubünden.Ovdje se susreću stari trgovački putevi između Alpi i jezera Bodensee. Šetnja starim gradom do gradske vijećnice, katedrale i ckve sv. Martina. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Cijena uključuje

  • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
  • razglede i izlete prema programu
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3/4* u Davosu
  • rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Bernina Express od Pontresine do Tirana
  • izlet i prijevoz planinskom starinskom željeznicom do Filisura
  • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
  • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
  • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
  • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

  • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 115 EUR
  • Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 30 EUR sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 30 EUR bilo koje drugo sjedalo po odabiru 20 EUR sjedala 3 i 4 nisu u prodaji NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza
  • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Mogući popusti

(na upit)

  • Trokrevetne sobe: Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskom željeznicom Bernina jedno je od  europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovo putovanje uključuje i izlet  starinskim  vlakom do Filisura i do romantičnih planinskih krajolika vezanih za omiljenu pripovjetku o Heidi. Naš autobus ostavlja putnike na polaznoj željezničkoj stanici i čeka ih prilikom iskrcaja s vlaka na završnoj željezničkoj stanici. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.  Ukoliko Vas zanima program s dvije spektakularne alpske željeznice (Bernina i Glacier Express),preporučujemo program u trajanju od 5 dana: Švicarska alpskim željeznicama 13.06.-17.06. i 15.08.-19.08.2024.

Važne napomene

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora