Švicarska jezera i vlakom na vrh Europe

0
First minute!
Od835,00 EUR785,00 EUR
First minute!
Od835,00 EUR785,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
24/08/2024
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

101

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

4 dana / 3 noćenja
Polasci: 24.08.2024.
Osnovne informacije
Putovanje u Švicarsku, Švicarska jezera i vlakom na vrh Europe. 4 dana/3 noćenja putovanje autobusom i vlakom

Vrijednost više:

kombinirano putovanje autobusom i vlakovima, uključen vlak na vrh Europe Jungfraujoch, vožnja željeznicom na vrh Pilatus, svi izleti i večere u hotelima ! 

Švicarska, 4 dana / 3 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb
 • Karlovac
 • Rijeka

Datumi i cijene

GARANTIRANO 24.08. – 27.08.2024. | CIJENA 835 EUR | FIRST MINUTE 785 EUR

 

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

Program putovanja

Dan 1ZAGREB – KARLOVAC/RIJEKA – LUGANSKO JEZERO- LUGANO - SARNEN

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Moguć polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja. Polazak autobusa sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju  uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Ulazak u Švicarsku. Na Luganskom jezeru nalazi se najveći grad kantona Ticino – Lugano, „švicarski Monte Carlo“. Šetnja do glavnog trga i obale jezera, uz koje je prekrasni park Civico – jedan od ljepših gradskih parkova švicarskih gradova,a palače i vile uz obalu jezera daju gradu otmjeni izgled. Put se nastavlja kroz predivne alpske krajolike, pašnjake i idilična mala mjesta. Nastavak vožnje prema jezeru Sarnensee. Smještaj u hotel u Sarnenu, Večera. Noćenje. 

Dan 2 IZLET LUZERN, JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE I ŽELJEZNICOM NA PILATUS

Doručak. Cjelodnevni izlet na kojem dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu. Izlet jednom od najstrmijih planinskih zupčanih željeznica na svijetu  do planinskog vrha Pilatus iznad jezera s prekrasnim panoramskim pogledom na planinske lance. S panoramskih terasa pruža se pogled na Luzern i jezero. Povratak gondolom uz divne švicarske krajolike. Posjet Luzernu, jednom od najljepših gradova Švicarske. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim otmjenim hotelima – palačama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz – gradska vijećnica – kulturni centar.  Luzern je jedan od najljepših gradova Švicarske i svakako će Vas očarati. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. Povratak u hotel u Sarnenu. Večera. Noćenje.  

Dan 3 IZLET INTERLAKEN, KLEINE SCHEIDEGG i JUNGFRAUJOCH „VRH EUROPE“

Doručak. Cjelodnevni izlet započinje vožnjom uz obale jezera Sarnensee, Lungerer i Brienzersee. Dolazak u Interlaken, poznato turističko središte u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfraujoch. Ovo otmjeno mjesto imalo je veliku tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća. Vožnja zupčanom željeznicom do prekrasnog planinskog područja Kleine Scheidegg, središta zimskih sportova s brojnim pješačkim stazama usred alpskih ljepota. Uključen ručak u restoranu. Vožnja  najvišom alpskom željeznicom Europe  na Jungfraujoch  „Top of Europe“. Spektakularni krajolici na 3.454 m visine, vječni snijeg i led, panoramske terase, ledena palača, vlakom kroz tunel usred ledenjaka neki su od nezaboravnih doživljaja ! Povratak željeznicom do Grindelwalda i nastavak vožnje autobusom do hotela u Sarnenu. Večera. Noćenje. 

Dan 4SARNEN – LOCARNO - JEZERO LAGO MAGGIORE -RIJEKA/KARLOVAC - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Sarnenu.  Vožnja do jezera Lago Maggiore gdje se nalazi „Zlatna obala jezera Švicarske“. Zaustavljanje u Locarnu. Razgledati ćemo povijesno središte ovog omiljenog turističkog mjesta: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera.  Okolica grada je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Nastavak puta vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Povratak  u Hrvatsku u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 4* u Sarnenu
 • izlet i prijevoz na izlet Kleine Scheidegg uz uključeni ručak
 • rezervaciju i prijevoz željeznicom Jungfraujochbahnen do „Vrha Europe“ („Top of Europe“)
 • rezervaciju i prijevoz zupčanom željeznicom i gondolom na Pilatus
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 140 EUR
 • putno osiguranje
 • Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn bilo koje drugo sjedalo po odabiru 20 EUR / 150,69 kn sjedala 3 i 4 nisu u prodaji NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

Mogući popusti

(na upit)

 • Trokrevetne sobe: Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.
Važne informacije

Važne napomene

Preporuka putovanja:

Ovo putovanje Švicarskom uključuje neka od najpoznatijih švicarskih jezera, spektakularne izlete željeznicom na Pilatus, kao i vožnju željeznicom do „vrha Europe“ Jungfraujocha do 3.454 m visine. Obzirom na snijeg na toj visini preporučujemo ponijeti zimsku odjeću i obuću.(vrh je pristupačan željeznicom, dolaze brojne grupe).Putovanje ne preporučujemo putnicima koji ne podnose visinske razlike ili imaju veće zdravstvene probleme. Vidici i pogledi na planinske vrhunce oduzimaju dah i ostaju u sjećanju godinama,a krajolici uz jezera s blagom klimom imaju prekrasne parkove i slikovite gradiće. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.  

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela  se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora