Velika grčka tura

0
Garantirano!
Od1.330,00 EUR1.230,00 EUR
Garantirano!
Od1.330,00 EUR1.230,00 EUR
Rezervacija putovanja
Pošalji upit
Ime i prezime*
Email adresa*
Vaš upit*
* Slažem se s Općim uvjetima i Izjavom o privatnosti.
Molimo vas da prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak
13/10/2024
* Odaberite sva obavezna polja za prelazak na sljedeći korak.

Nastavi s rezervacijom

Spremi na listu želja

Dodavanje stavke na listu želja zahtijeva račun

249

Kako rezervirati putovanje?

 • Odaberite željeni datum i broj osoba
 • Unesite tražene podatke o putnicima
 • Odaberite željene dodatne usluge/doplate
 • Rezervirajte na 24 sata ili uplatite predujam
 • Provjerite Vašu e-poštu s informacijama

Imate pitanja?

Za sva pitanja i informacije pošaljite nam upit ili nas nazovite

042 232 968

info@odisea-travel.hr

8 dana / 7 noćenja
Polasci: 13.10.2024.
Zagreb
Osnovne informacije
Putovanje Velika grčka tura 8 dana avionom 13.10.-20.10.2024. GARANTIRANI POLAZAK

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade, 20 kg predane prtljage, pet večera u hotelima i razgledi s lokalnim vodičem. Moguće doplate su ulaznice i večera na Plaki.

Grčka - 8 dana / 7 noćenja

Mjesto polaska

 • Zagreb

Datumi i cijene

GARANTIRANO

13.10.-20.10.2024.| CIJENA 1.330 EUR | FIRST MINUTE 1.230 EUR

Mjesta po first minute cijeni su ograničena te vrijede samo do popunjenja određenog broja mjesta

 

 

 

 

Predviđeni hoteli

Program putovanja

Dan 1ZAGREB – THESSALONIKI, 13.10.2024.

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Rynaira na redovnoj liniji za Solun u 20:20 sati. Po dolasku u Solun 22:55, transfer autobusom do hotela. Smještaj. Noćenje.

Dan 2THESSALONIKI - DELFI , 14.10.2024.

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja cca 5 sati autobusom prema arheološkom nalazištu Delfi, jednom od najpoznatijih i najznačajnijih u grčkoj (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Ovo svetište posvećeno Apolonu, grčkom bogu proročanstava, glazbe, umjetnosti i medicine, bilo je jedno od najvažnijih u antičkoj Grčkoj i imalo je velik utjecaj na političke, kulturne i vjerske događaje. Razgled uz pratnju lokalnog vodiča i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 3DELFI – ATENA, 15.10.2024.

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Ateni. Po dolasku u Atenu, odlazak u razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Parlament, trgovi Omonia i Syntagma – glavni gradski trgovi, Park Ethnikos Kipos, Hadrijanovi stupovi, Spomenik Apolonu, Platonova akademija, Grob neznanog junaka, Antički stadion na kojem su održane prve Olimpijske igre, ali i Panhelenski stadion od bijelog mramora sagrađen za prvu olimpijadu modernog doba 1896. godine, monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog, ruševine Zeusova hrama, Avenija kraljice Sofije… Smještaj u hotel. Predvečer predlažemo zajednički odlazak javnim prijevozom do četvrti Plaka podno Akropole, živahnog kvarta s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka. Moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (uz doplatu). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 4ATENA, 16.10.2024.

Nakon doručka, odlazimo do Akropole koja je bila centar antičkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Danas ćemo vidjeti i Agoru, središnji trg i tržnicu u antičkoj Ateni, poznato okupljalište građana. Nastavljamo prema četvrti Plaka, jednoj od najstarijih u središtu Atene, koja se ističe svojom tradicionalnom grčkom arhitekturom gdje mnoge od kuća datiraju iz 19. st. i početka 20. stoljeća. Slobodno poslijepodne za istraživanje malih tržnica i štandova, trgovina s tradicionalnom hranom, likovnih galerija te mnogobrojnih suvenirnica gdje ćete pronaći jedinstvene proizvode koji će Vas podsjetiti na boravak u Ateni. Povratak u hotel individualno. Večera. Noćenje.

Dan 5ATENA – CAP SOUNION – ATENA, 17.10.2024.

Doručak. Jutro je posvećeno posjetu Nacionalnom arheološkom muzeju (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Ovaj muzej ima bogatu zbirku umjetničkih i arheoloških artefakata iz antičke grčke, od prapovijesti do rimskog doba. Poslijepodne ćemo se uputiti na Cap Sounion. Glasoviti rt se nalazi na impresivnoj lokaciji s koje se pruža prekrasan pogled na Egejsko more, a ostaci Posejdonovog hrama s tri strane okruženi su morem (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana). Ovo mjesto nije izgubilo na popularnosti otkad ga je Homer opjevao u Odiseji. Opisao ga je kao mjesto na kojem je, vraćajući se iz opsade Troje, poginuo jedan od najpoznatijih ratnika i zapovjednik broda poznatog kralja Menelaja. Kralj  ga je ovdje pokopao i opisao rt kao „sveti Sounion, rt Atene“…. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

Dan 6 ATENA - izlet ARGOLIDA (Korint – Epidaur – Mikena), 18.10.2024.

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Argolida (u cijeni), uz pratnju lokalnog vodiča. Vozimo se preko Korintskog kanala, prema pokrajini Argolida, do Epidaura, antičkog lječilišta i svetišta boga Asklepija gdje se nalazi i najbolje očuvano grčko kazalište s nevjerojatnom akustikom. U njemu se i danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije (doplata za ulaznicu). Poslije posjeta Epidauru, kroz slikovita sela, maslinike i plantaže naranči put će nas odvesti do ostataka mitske Mikene (doplata za ulaznicu) iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u desetogodišnju opsadu Troje. Razgled Mikene u kojoj je u 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio ostatke mikenske kulture iz kasnog brončanog doba: Agamemnonova grobnica, Akropola, Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, Kiklopske zidine, Atrejeva riznica. Povratak u Atenu u večernjim satima. Preporučujemo da, ako još niste, probate souvlaki, jedno od onih jela koje svakako morate probati kad ste u Grčkoj. Jedno od najpoznatijih mjesta je svakako Kostas u ulici Mitropoleos blizu trga Syntagma. Kostin djed je ovaj lokal otvorio još 1950. godine i gostima ponudio savršen souvlaki od malih komada svinjetine, rajčice, peršina, jogurta i luka omotanog u pita kruh. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 7ATENA – METEORA – KALAMBAKA, 19.10.2024.

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema impozantnom kompleksu stijena smještenih u središnjoj Grčkoj, a jedno je od najupečatljiviji prirodnih i kulturnih čuda. Ono što ovo područje čini posebnim su pravoslavni manastiri koji su smješteni na vrhu ovih stijena. Svaki od njih nudi jedinstveni pogled na okolinu i priliku za istraživanje bogate sakralne umjetnosti i povijesti. Četiri od šest manastira su otvorena za posjetitelje, a mi ćemo posjetiti dva (doplata za ulaz). Kratka vožnja do Kalambake. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 8KALAMBAKA – THESSALONIKI – ZAGREB, 20.10.2024.

Doručak i odjava iz hotela. Vraćamo se prema Solunu, na grčkom Thessaloniki, koji je drugi najveći grad u Grčkoj i jedan od najvažnijih kulturnih i ekonomskih centara na sjeveru zemlje. Odlazimo u razgled grada gdje ćemo upoznati bogatu povijest grada osnovanog u 4. stoljeću prije Krista od strane Kassandera, jednog od generala Aleksandra Velikog. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Transfer do zračne luke Solun. Let zrakoplovnom kompanijom Rynair u 23:20 sati. Dolazak u Zagreb u 23:55.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 25 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: Ryanair
ZAGREB 20:20  THESSALONIKI 22:55
THESSALONIKI 23:20    ZAGREB 23:55
*lokalna vremena

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb - Thessaloniki - Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica
 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • pet polupansiona u hotelima 3*/4* prema programu (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenja s doručkom hotelima 3*/4* prema programu u dvokrevetnim sobama
 • lokalni vodič na hrvatskom/srpskom jeziku na lokacijama koje se posjećuju prema programu
 • razgledavanja i izlete prema programu
 • slušalice za razgled pojedinih lokaliteta
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

(doplate na licu mjesta)

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u hotelu od 2 - 4 EUR po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta, točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • napojnicu za vodiča i vozača – ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča i vozača lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5-10 EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)

Moguće doplate

(prilikom rezervacije)

 • paket ulaznica: Akropola, Agora, Delfi, Nacionalni arheološki muzej, Cap Sounion, Mikena, Epidaurus, Meteora (2 samostana) – 115 EUR (866,46 kn) za starije od 25 godina – plaćanje prilikom rezervacije aranžmana. Djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis uz predočenje dokumenta – za ostvariti gratis ulaz obavezno navesti datum rođenja i na ulazu predočiti osobne dokumente! Jedino ulaznica za Meteore plaća se 3 EUR po osobi za jedan samostan bez obzira na godine.
 • tradicionalnu grčku večeru u taverni na Plaki (turistički menu, bez uključenog pića) - 60 EUR, po osobi (prijava u agenciji prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 280 EUR (2.109,66 kn) po osobi (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Mogući popusti

(na upit)

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
Važne informacije

Informacije o destinaciji

Grčka, službenog naziva Helenska Republika, država je u jugoistočnoj Europi. Nalazi se na obalama Egejskog, Jonskog i Sredozemnog mora. Graniči s Albanijom, Sjevernom Makedonijom, Bugarskom i Turskom. Ukupna dužina kopnene granice joj je 1.288 km, a dužina obale joj je 13.676 km. Grčka je pretežno planinska zemlja (oko 80% teritorija je brdsko-planinski prostor). Rijeke oskudijevaju vodom, kratkog su toka i niti jedna nije plovna. Najveća im je vrijednost u tome što su prirodni pravac povezivanja unutrašnjosti s morem. Šume pokrivaju samo 15% ukupne površine, a zbog čestih suša prevladava nisko tvrdolisno grmlje. Od kulturnih biljaka uzgajaju se maslina, smokva, agrumi i vinova loza. Najveća gustoća naseljenosti je oko Atene i njene luke Pireja, a najmanja u Epiru, Trakiji i središnjoj Grčkoj.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Grčkoj nalazi se u Ateni.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Helenskoj Republici (Atena) nalazi se na adresi Tzavela 4, Neo Psychico, Atena, Grčka.
Kontakt podaci: tel. 00 30 210 67 77 033, 67 77 037, 67 77 049, fax. 00 30 210 67 11 208,
e-mail: croath@mvep.hr
Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Aleksandar Sunko.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9.00-17.00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke):
Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 
+30 6936 572421; +30 693 7352939.

Važne napomene

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja RYNAIR objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 ručna torbica
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Opći uvjeti organizatora

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Rezervacijom putovanja i potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo pozorno pročitajte uvjete.

Opći uvjeti organizatora